Camping Gesloten En Shit In de Tuin

Vandaag zijn mijn ouders weer van onze privé camping vertrokken. De reis gaat nu via wat plaatsen in Galicië terug richting Nederland. We gaan nog wel een keer uit eten in Monforte. Rond een uur of 10 hebben we nog even samen koffie gedronken en daarna afscheid genomen. De tijd dat mijn ouders hier waren was leuk en gezellig, en zoals altijd vliegt de tijd dan. Natuurlijk is het ook zo dat er altijd een tijd van komen en een tijd van gaan is,  en om half 11 was de tijd gekomen om te gaan. (Schoon) pa en (schoon) ma, bedankt voor alles! En nog een goeie reis.

Vandaag hebben Sol en ik niet veel meer gedaan dan wat TV gekeken en af en toe een rondje gelopen met Antares en Foskie. Wel kwam er vandaag een probleem aan het licht. En een vermoeden daarvan had ik al een paar dagen. Bij het doorspoelen van de WC loopt eerst de pot te ver vol en dan is ineens alles weg maar ver weg, alles wordt uit de pot gezogen en dat is ook niet goed. Wij hebben geen idee hoe onze septic tank er uit ziet. Volgens onze buren is het een gat in de grond. Waarschijnlijk hebben we dus helemaal geen tank. Tank of geen tank, een ding is zeker, er is iets aan de hand! De zak leiding aan de buitenkant tegen het huis is stuk, er zit een gat in. Een foto heb ik niet geplaatst omdat het niet echt fris is wat er te zien is. Je kan je vast een voorstelling maken. Morgen kijk ik wel of ik wat kan verzinnen om de pijp tijdelijk te repareren. Vandaag ben ik maar vast, na het tv kijk, op zoek gegaan naar wat er allemaal op septic tank gebied te koop is. Morgen gaat Sol bellen met een bedrijf uit de buurt. Mogen die vertellen wat het allemaal zou moeten kosten, dan bepalen we daarna wel of ik alles zelf ga doen. 

Enige wat ik vandaag gedaan heb is de nieuwe vensterbank weer weggehaald om hem in de vernis te zetten. Meest zware werk van vandaag was het openen van het verfblik 😉

Dieren in het nieuws:

Tijdens een rondje met Antares kwamen ik deze rups tegen. Heel apart, zeker een pink dik en 4 tot 5 cm lang. Het is de rups van de Grote Beer, een nachtvlinder. https://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_beer_(vlinder)

Afgelopen dagen verschillende keren een vogeltje in het voorportaal gehad die niet goed meer wist hoe terug naar buiten te gaan. Ook onder het net van de aardbeien heeft een zelfde vogel al in paniek rond gevlogen. Maar telkens heb ik ze kunnen helpen. Van dit vogeltje, de Zwarte Roodstaart vliegen er hier een hoop rond. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_roodstaart

Tijdens de warme dagen in de zon moet je bijna uitkijken waar je loopt. Misschien is het mijn idee, maar het lijkt er op dat er veel meer hagedisjes rond rennen. Het is de Noordwest-Iberische Hagedis. https://nl.wikipedia.org/wiki/Noordwest-Iberische_hagedis

3 reacties

 1. Hola,
  Afscheid doet altijd een beetje pijn ook al zien we elkaar over enkele dagen toch weer voor dan echt een “afscheids etentje” op een plaats die jullie al wel weten maar nog even geheim blijft voor de blogvolgers.
  Bedankt dat jullie ons bedanken maar dat kunnen wij net zo goed aan jullie richten. Wat te denken van de super hoge camping korting ! Daar kan een korting van ACSI niet tegenop. Nu we het toch over ACSI hebben. Wij staan nu in Muros aan de uiterste westkust van Galicie en wat treffen we daar…..? Reisleiders van ACSI die mijn zus en man goed kennen aangezien die zelf jaren reizen begeleid hebben. Voor veelvuldige blogvolgers beter bekend als Karel & Marianne.

  Houdoe en tot toch weer gauw
  P.S.
  Verstopte wc heeft niet aan ons gelegen!!!

 2. Goedemorgen , jaja die Pa ontkennen dat het niet aan jullie ligt !? Het valt wel.op dat het nu gebeurt en jullie snel vertrokken zijn 😇😅😂👋. Blijf genieten samen
  Rob , wat een mooie dierenfoto’s deze keer . Dank je wel , daar toch duidelijk andere fauna dan bij ons in het Zuiden .
  Morgen is het ook voor on weer “vertrekdag” , duim maar voor ons dat de “drukte” op Schiphol mee zal vallen .
  Fijne dag daar (in alle rust 😉).
  Groet .😂👋👍

 3. Wat heeft de natuur toch mooie wezens. Mooie foto’s. Pa en Ma nog een fijn vervolg van jullie vakantie. Hopelijk valt het ongemak met de toilet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *