Camping Freán!

Vandaag slaap ook ik uit net als Sol. Maar dat is niet zo gek want ik ging pas om 4 uur naar bed. Gisteravond heb ik de telescoop opgezet en aangesloten. Daar hebben jullie al een foto van gezien, die van de zon. Als het donkerder wordt kan ik de telescoop uit richten op de Polaris de poolster. Als dat gedaan is kan ik weer even naar binnen omdat het nog te licht is buiten om verder wat te doen met de telescoop. Als het wel donker genoeg is ga ik naar buiten en is het plan dat ik voorlopig niet meer binnen kom. Als ik de telescoop aan zet en alles wat er op en aan hangt dan wil de camera het niet doen. Dat wil zeggen, de camera doet het wel, maar de software ziet de camera niet. Helaas moet ik de laptop opnieuw opstarten. Maar dat is iets wat even gaat duren, er moet zonodig een update gedaan worden. 10 minuten later kan ik dan aan de werk alles, al gaat het gedurende de nacht niet allemaal vlekkeloos. Jullie hebben vast allemaal geen telescoop, dus het gaat te ver om uit te leggen wat er telkens fout ging. De maan is mooi om te zien, maar liever had ik hem niet gehad. Maar je hebt het niet altijd voor het uitkiezen. Het is leuk als het allemaal goed gaan en er uiteindelijk een mooie foto is. Maar al is dat niet zo, ik heb het prima naar mijn zin gehad zo lekker ‘s nachts buiten. Dan de foto. Helaas is het effect van de maan te groot en dat gaat veel tijd kosten om er een mooie foto van te maken, als het al gaat lukken. Maar om jullie toch kennis te laten maken met de Iris Nevel (NGC7023) heb ik hier een foto.

Het is vandaag mooi weer en waarschijnlijk de laatste dag dat het lekker is en we op camping Freán lekker niets hoeven aan de rand, of in iedere geval in de buurt, van het zwembad kunnen gaan liggen. Vandaag staat dus in het teken van niets doen, badderen en BBQ-en. Voor bij de BBQ moet ik wel eerst ook een paar aardappelen rooien. Ik trek een plant uit de grond en steek er ook een schep onder. Daarna heb ik deze aardappelen.

Voor we echt naar de camping gaan moeten we eerst de kooi waar de katten in zitten schoon maken. Ze maken er telkens een zooi van en dat is goed want dat betekent dat ze lekker actief zijn. Tijdens de schoonmaak zitten Terra en Julio even in een plastic bak.

Voor ze terug gaan moeten ze eerst op de foto. Maar dat is iets waar ze niet veel zin in hebben, dus de enige die goed op de foto staat ben ik.

Op de camping. Ik haal het afdekzeil van het zwembad af en dan blijkt er toch meer vuil in te drijven dan gedacht. Met een netje maak ik het zo schoon als mogelijk. Daarna tijd om te water te gaan.

Het is koud maar als ik er eenmaal doorheen ben gaat het wel. Daarna op de ligstoel, waar ik al vroeg mijn handdoek op heb gelegd, in het zonnetje opdrogen. Natuurlijk hebben we gewoon goed WIFI op de (privé) camping en dus hebben we de laptop bij. Sol die van haar en ik die van mij die speciaal voor de telescoop is. Daar moet ik namelijk een en ander aan instellen zodat het hopelijk de volgende heldere nacht beter werkt.

12 reacties

 1. Hola,

  Jammer voor jou dat de techniek (weer) niet 100 % mee wou werken van je telescoop en dat die heelal buiten lamp (de maan) je ook nog wou pesten.
  Gelijk hebben jullie dat je van de mogelijk laatste kans om buiten te zonnen en “zwemmen” gebruik hebt gemaakt.
  Ik heb het vermoeden dat je zogenaamd probeert de katjes op de foto wil krijgen maar dat je graag zelf in beeld wil komen !!!!!!!!

  Houdoe

 2. Hoi jongen lui, echt een vakantie gevoel roept dat op en ik heb het vanmiddag al gezegt jullie katjes zien er goed uit. Joost en Nikie dat gaat goed met fietsen ze zijn al over de helft. Gr. Ma

  • Goedemorgen , wat hebben jullie daar toch een paradijs op aarde gevonden ! Al die ruimte om je heen heerlijk , alsof je alleen op de wereld bent !
   De nachten waren afgelopen dagen idd “te” helder zeker voor wat jij wilde doen maar…wel heel mooi.
   Lekker nog even een “luie ” nazomer op jullie Frean-camping , lekker genieten n . Daarna heerlijke verse , verse , verse “tuffels” uit eigen tuin , wat wil je nog meer.
   Nu weer een nieuwe week , dus verder met “klussen” ! Heel veel succes !
   Wat een schatjes die katjes !!!
   Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾😅👍👋

 3. Wij gaan het van de week meemaken want dan komt onze telescoop binnen en gaat Carlos mijn man zich daar mee bezig houden en zal ik hem denk ik niet vroeg in bed zien komen. Leuke foto Rob en ik zei het al tegen je vader jullie lijken echt op elkaar. Mogen de katjes nog niet vrij in het huis rondlopen? Fijne maandag

  • Hallo Mieke,

   En wat voor telescoop komt er bij jullie als ik vragen mag? Gaan jullie kijken of ook fotograferen? En de katje mogen niet in huis. Dat vind Antares niet goed. Het is de bedoeling dat als de groter zijn ze buiten, in de stal en de kleine stalletjes en in de schuur verblijven om muizen te vangen. Nu zijn ze nog klein maar misschien kunnen ze al wel los, maar dat is dan weer niet handig als we er mee naar de dierenarts moeten of Julio moeten wassen of 3 keer perdag crème in zijn oogjes moeten smeren. Ze mogen los als ze groot genoeg zijn en we ze niet meer hoeven te vangen.

 4. Prachtig die sterrenhemel en de katjes zien er al gezond uit en zijn al lekker gegroeid hopelijk is de schurft ook op zijn retour ,
  wel zo makkelijk een paar aardappelen vers van de akker.
  Geniet ervan,
  José

 5. Heerlijk nog een dagje om een beetje bij te kleuren en lekker te relaxen. Kennelijk zit er toch een heel groot verschil in de provincies van het noorden en het midden van het land. Hier is het nog steeds over de 30 graden. Vandaag wordt er sinds lange tijd een bui regen verwacht en die is eerlijk gezegd meer dan welkom, al was het alleen maar voor het stof, de planten geef ik dan wel water. Mooie foto’s en heel leuke katjes. Ben benieuwd of ze ook op muizenjacht gaan. Veel succes met de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *