Camera Of Cocaïne

Het importeren van een kilootje cocaïne uit Zuid Amerika is denk ik makkelijker dan het importeren van een camera om verdovend mooie foto’s mee te kunnen maken. Bel je een handlanger van Pablo Escobar dan regelt die zijn eigen DHL diensten en zorgt ervoor dat er bij de douane een oogje dicht geknepen wordt. Bestel je een astrocamera in het Verenigd Koninkrijk, dan regelen die ook iets met DHL alleen regelen die niets met de douane. Kort komt er op neer dat ik nog geen camera heb ontvangen. Of de problemen bij de douane zitten of bij DHL weet ik niet, maar het lijkt er op dat gezien de mail die ik vandaag van DHL ontving, het probleem bij DHL zit. In de mail staat namelijk dat wat ze van mij (vorige week maandag) ontvangen hebben, doorsturen naar de douane. Mocht ik in ieder geval nog eens een astrocamera kopen, dan laat ik die verstoppen in een kilo verdovende middelen 😉

De familie van Sol is afgelopen zondag weer vertrokken richting Elche. Het was gezellig geweest en gelukkig hebben we nog genoeg eten over wat zij klaargemaakt hebben. Deze keer zijn ze niets vergeten en zijn alle schoenen en schoentjes mee naar het overheerlijke, veel te hete Zuiden van Spanje. Maar vakanties gaan voorbij en ook voor hen roept de werkplicht weer.

Voor de stalletjes onder het huis moeten er voor de ingang ook nog nieuwe deuren gemaakt worden. Met de eerste helft ben ik begonnen en dat deel staat nu in de steigers. Zo meteen als ik klaar ben met het schrijven en posten van deze blogpost, ga ik verder aan de deur. We hebben hier echter wel een probleem met de scharnieren. Ik had gehoopt de oude scharnieren te kunnen gebruiken, dat heb ik bij de andere deuren ook gedaan. Echter zijn bij de twee onderste scharnieren delen zo ver versleten, dat ik daar geen nieuwe deuren aan ga monteren. Nieuwe scharnieren is niet 1, 2, 3 gedaan, de muren waar op nieuwe scharnieren gemonteerd moeten worden staan niet loodrecht en dat maakt het wat lastiger.

Als je dood gaat stoppen ze je in een kist en ga je de grond in, een tombe in of word je aangestoken. Gekscherend zeggen Sol en ik wel eens dat een kliko ook goed is. Vreemd is het dan wel dat we nu in eens op onze kliko aan de straatkant een overlijdensbericht geniet zien. Er is een man overleden en dat zullen we weten ook. Iedereen die onze container passeert kan het zien. Nou zijn er ook volkeren waar er gefeest wordt als iemand is overleden, je gaat immers naar een betere plek, zo beloven verschillende boeken en personen gehuld in vreemde kledij. In Galicië denkt men daar blijkbaar ook zo over. Want ook troffen wij op onze container aan de straatkant naast het overlijdensbericht óók de aankondiging aan van een feest van een naburige parochie. Natuurlijk hebben we even in de kliko gekeken of daar niet…… maar nee, alleen vuilniszakken. 

20 reacties

 1. Hallo Rob,
  Misschien even vergeten: maar sinds de brexit moet je, als je wat bestelt vanuit de UK, langs de douane en invoerrechten + BTW betalen. De leverancier zou dus zonder BTW geleverd moeten hebben. Dit hoeft niet als het pakketje van geringe waarde is (minder dan €50,-).
  Daarbovenop komen de “handlingkosten” van de douane en DHL……
  Dit geldt ook andersom als je wat wil sturen naar UK.
  Verwacht dat ze nu zeggen dat je de invoerrechten en BTW moet betalen. Dan kunnen ze het afleveren.
  Wij hebben het ook the hard way geleerd… Iets besteld en nooit gekregen. Als je de informatie aan DHL niet juist verstrekt, sturen ze het pakket terug (op jouw kosten) of gooien het weg.
  Succes hiermee, hoop dat het goed komt.
  Die engelsen zijn toch héél gelukkig met die brexit.
  Groeten Henriette

  • Hallo Henriette,

   Van die kosten ben ik op de hoogte. Al eens wat eerder uit de UK ontvangen waar voor belaald moest worden. De camera heb ik zonder BTW in de UK gekocht en weet dat ik dat hier moet betalen.

 2. Hola,

  Hopelijk komt na enkele manjans het toch goed met je camera maar het blijft wel vervelend natuurlijk.
  Nou dacht ik dat er een nicht van Sol met haar man en kind bij jullie op visite zouden komen maar aan de schoenen te zien is er een kindertehuis op visite geweest.
  Wat jullie op de kliko aantroffen is wel een HEEL vreemde combinatie maar ik zal maar zeggen dat iedere bezorger stipt zijn werk gedaan heeft.
  De deur die in de steigers staat ziet er goed uit en het probleem met de scharnieren weet je ongetwijfeld ook wel weer op te lossen.
  Ik heb gister ook weer eens een “echte” ochtenddienst gehad. Petra en Ad zijn op vacantie gegaan en moesten ergens in Breda om 05.45 uur opstappen dus was mijn taak taxichauffeur spelen……….daarna natuurlijk terug naar bed gegaan.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Probleem is dat het hier wel over een heel dure mañana gaat er ik voorlopig geen geld meer heb en ook geen camera. Lastig als dan iemand anders die zijn of haar nagels zit te lakken over mañanas beslist.
   De advertenties op de kliko-reclamezuil zijn de eerste en we hopen niet dat er vele gaan volgen. Maar goed, als de festifiteiten voorbij zijn halen we het zelf wel weer weg.
   Als je zo vroeg moet gaan werken dan had ik voor hun een taxie geregeld, had jij de bed niet uit gehoeven.

 3. Hoi Rob en Sol,
  Vervelend dat van je lens , ik hoop voor jou dat het gauw opgelost kan worden.
  En dan al die schoentjes heel leuk die foto. Je word nog eens heel goed met deuren maken het ziet er goed uit. Gr. Ma

 4. 82 is Don Abelardo geworden. Mooie leeftijd om het hiernamaals te gaan bekijken.
  En als dat niet op de container was geplakt dan had ik dat nooit geweten. Succes met de scharnieren.

  • Hello Erik,

   Toch eigenlijk wel jong hoor 82. Als je hier soms rond kijkt lijken we in een bejaardentehuis te wonen 😉 Meeste die aangeplakt zijn vertrekken wat later om nooit meer terug te komen.

  • Hallo Erik,

   Dit is nu de tweede keer dat ik wat bestel. Vorige keer was het ook iets voor de telescoop, maar dat ging sneller. Ook een keer een cadeau uit het vk gekregen, daar moest ik dan wel voor betalen anders ging het bij Abelardo de kliko in.

 5. Rob, het lijkt voor ons oneerbiedig die rouwadvertenties op een kliko maar er zijn nergens prikborden, dus daarom worden deze dingen op palen en kliko´s geplakt. Heb het zelf meegemaakt met de dood van mijn schoonouders. Er zijn geen betere plekken want iedereen gaat wel naar de kliko om vuil weg te gooien en heeft meteen wat te lezen. Groeten uit het nog koelere gedeelte van Galicië, Henk.

  • Hallo Henk,

   Dit is ook al wat ik Tegen Sol zij. Van onze kliko maakt dan verder wel niemand anders gebruik, maar normaal komt idereen bij de kliko of container. We vinden het geen punt natuurlijk, het viel ons alleen op omdat het de eerste keer is dat er wat opgeplakt is.

   Zo fijn dat het hier ’s nachts lekker afkoeld zodat je kunt slapen. Moesten we maar niet aan de grote klok hangen dat het hier in Galicië zo fijn en koel is.

 6. Ja die pakketjes dat wil wat. Immer trammelant. Ik schreef je pas geleden dat ik al sinds Pinksteren op een pakket uit NL zit te te wachten. Het pakket bleek in juli teruggestuurd te zijn naar de afzender in NL. Mijn vriend heeft het voor een tweede keer verstuurd na eerst wat zaken verwijderd te hebben, zoals pot sambal brandal en boemboes, maar tot nu toe heb ik nog steeds niets ontvangen. Ik heb op het programma Las Fronteras gezien dat er ontzettend veel gescand wordt en wat de douane niet bevalt wordt verwijderd of teruggestuurd ??? Afijn. Ik ga mijn vriend vertellen niets meer uit NL te versturen. Misschien vond de douane in jouw geval de camera verdacht ???

 7. Ziet er inderdaad uit als een schoenenwinkel. De deuren zijn vast heel mooi als ze klaar zijn. Over dat bericht op de kliko, ja is even vreemd, in mijn dorp wordt er een bericht op een raam bij de huisdokter geplaatst, 1 op de lantarenpaal en 1 op de muur van de kerk. Zo weet het hele dorp dat er iemand is overleden. Ga je niet naar de kerk of de dokter, ja dan heb je pech en is het ook niet van belang voor jou. Het is even wennen, ieder land doet het anders. Toen mijn man was overleden wilde ik kaarten laten drukken en dat vond men weer heel vreemd. Resultaat was dat ze eerder op geboortekaartjes leken. Lands wijs enzovoort.

  • Hallo Lady Wieser,

   In het dorp hangt het ook bij de supermarkt. Maar wij, en vele hier in de omgeveing wonen niet in een dorp, dus dan is de kliko een uitkomst. Het was alleen de eerste keer dat onze kliko ook als informatiezuil is gebruikt.

 8. Er is een on-line supermarkt aan de Costa Blanca, die allerlei indische spullen verkoopt. Ik kop er wel smabals en boemboes: supercostablanca.es. De verzendkosten zijn iets van 6 euro, maar dat is een soort eenheidsprijs, dus ongeacht de hoeveelheid spullen, die je koopt. NB. Ik heb verder niets met deze club te maken, maar heb er een aantal keren spullen gekocht en ben in principe tevreden met ze.

  • @ Henk Wagenaar
   Ik heb nog nooit iets vanuit Spanje besteld. Zou de post dan niet moeilijk doen, denk je? Ik woon op een eiland (Fuerteventura).

 9. Goede avond ,
  Om met je einde te beginnen ; “Gecondoleerd met het heengaan van Don Abelardo” , hij zal gemist worden in zo’n kleine gemeenschap .
  Het zal wel stil zijn in en om huis , nu de familie weer vertrokken is. Zo’n klein ding van 2 geeft veel leven in de brouwerij , + 2 volwassenen die druk zijn in de keuken. Wel lekker dat ze veel gekookt hebben , kunnen jullie nog fijn nagenieten .
  Jammer dat je camera nog niet is aangekomen , geeft toch weer extra stress die je liever niet hebt . Hopelijk komt het van de week toch nog goed. Wij duimen ervoor , misschien helpt het 🙈.
  Oei ook een probleempje met de staldeuren ! Dat zal zeker door jou opgelost kunnen worden met jou goede ideeën op klusgebied . Veel succes daarmee natuurlijk. Zal mooi worden als alle deuren opgeknapt zijn .
  Groet . 🤪👊👍😂🫣👋🙋🙋‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Don Abelardo… we weten pas van zijn bestaan af nu hij niet meer bestaat. Geen idee wie het is. Komt ook uit een heel andere parochie dan de onze. “het zal wel stil zijn in hui, nu de familie weer is vertrokken” …dit staat toch niet op Don? 😉

   Ja het was gezellig druk in huis maar we zien ze volgend jaar weer. Van die camera wordt ik idd wel wat zenuwachtig. Die is peper duur! volgende keer vlieg ik beter even op en neer naar het VK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *