Buiten Klusjes En De Keuken

Gisteravond na het schrijven van de blogpost heb ik de kastjes die we gister kochten in elkaar gezet en aangepast. De kastjes moeten aangepast worden. Aan de achterkant moest er hier en daar wat afgezaagd worden en het kastje onder de wasbak moest ook wat lager gemaakt worden. Tegen 22 uur stonden alle kastjes hun plek en vast.

 

Vandaag; eerst ga ik naar de kapper. Om 9 uur heb ik een afspraak. 45 minuten later ben ik klaar en ga ik weer naar huis. Onderweg zie ik dat de uitpuilende papier containers geleegd worden. Dat is mooi want we hebben een berg karton van al die kastjes. Thuis eerst koffie en dan laad ik de auto vol met verpakkingsmateriaal van de keukenkastjes en breng het weg naar A Barrela.

Als ik weer thuis ben is het nog redelijk weer. Tijd om de buitenlamp, ik ik een paar dagen geleden op hing aan te gaan sluiten. Gisteren kabel gekocht en een sensor zodat de lamp aangaat als de zon onder is. Veel werk is het niet, alleen de kabel, dat gaat allemaal niet zoals ik wil. Ik moet eigenlijk met de ladder in de stal die woonkamer moet worden werken om er goed bij te kunnen. Maar dan moet ik daar eerst een dag opruimen. Ik sluit de lamp tijdelijk ergens anders aan en als het allemaal opgeruimd is dan sluit ik de lamp wel definitief aan op de andere buitenverlichting.

José, met bovenstaande foto is het duidelijker denk ik.

Dan de auto maar even onderhanden nemen. Ik moet het wiel nog wisselen en hij moet een beetje uitgemest worden en van de 4 ruitensproeiers doet er 1 niets en een geeft maar een beetje water. Met de compressor spuit is ze door en daarna geven ze weer genoeg water. Ook de bandenspanning controleer ik, ook gelijk de van de aanhanger want dan kan de compressor daarna weer opgeruimd worden.

Nu ik toch buiten bezig ben hang ik gelijk de Kerstkrans weer aan de voordeur en Rudolf zet ik voor het raam aangekleed met wat dennenappels rond zijn poten.

Dan is het nu tijd voor de keuken. De kastjes links en rechts van het fornuis moeten nog afgewerkt worden. Als eerste ga ik aan de rechterkant beginnen. De kastjes moeten aan elkaar vast gezet worden en dan moet ik ze stellen. Daarna moet er in een kastje 3 lades gemaakt worden en in het andere kastje een deurtje. Ook de vaatwasser pas ik aan. Van de bovenkant moet een stuk af zodat hij verder naar rechts geschoven kan worden. Als dat allemaal gedaan is kan ik de lades van het kastje links van het fornuis in elkaar zetten en monteren. 

Voor vandaag ben ik klaar in de keuken. Op de deurtjes en lades moeten nog handgreepjes en knopjes gemaakt worden. Maar daar wil ik geen haastklus van maken. Morgen doe ik dat op mijn gemak. Een ander ding. Nadat gisteren de kastjes op zijn plaats stonden onder het aanrecht met de wasbak hebben we eens bekeken of we verder gaan met de gordijntjes, zoals ons plan was, of dat we blauwe deurtjes kopen zoals de rest van de keuken. We gaan voor deurtjes, op die manier is het een mooier geheel. Als we volgende week een keer bij Leroy Merlin zijn bestellen we wat we nodig hebben.

Nog een ander ding. Ik weet niet wie van jullie wel eens een bekeuring voor te snel rijden in Spanje heeft gehad, maar ik heb er een gekregen. Hier in Spanje heeft aanvechten volgens mij helemaal geen zin, je krijgt er namelijk de foto’s bij en de certificaten van de camera/radar installatie. Voor mij was de bon 100 euro, maar omdat ik binnen de vervaldatum heb betaald kreeg ik 50% korting. Dat is nog eens een leuke actie van de politie ‘te hard rijden voor de helft van het geld’

19 reacties

 1. Hola,

  Weer een HELE vruchtbare arbeidsdag zou ik zo zeggen en een geknipte gast. Dat moet er charmant uit zien met de Kerstdagen denk ik zo.
  Wederom super vorderingen in de keuken en begrijp ik het goed dat je moeder nu voor Jan met die korte achternaam die gordijntjes gemaakt heeft. Kan gebeuren natuurlijk maar die koperen pijpen kunnen ook gebruikt worden om er handdoeken over te hangen of gewoon voor de sier. Past goed bij de houtkachel en jullie nieuwe fornuis. Samengevat er komt echt lucht in het geheel zelfs in de auto en aanhangerbanden. Altijd goed en veilig als je zulke afstanden als jullie steeds moet rijden denk ik zomaar.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Wat mooi die kastjes en een heel goed idee om voor de andere kant ook kastjes te kopen en die gordijntjes die ik gemaakt heb daar zou je ook kussentjes voor op je bank kunnen maken maar het ziet er echt schitterend uit. En ook die roede als je dat niet meer wil geen probleem alleen die nemen we niet mee terug .haha. Gr. Ma

 3. Hallo Rob en Sol.
  Wat is het toch telkens weer een genot om de dag met jullie verhaal te beginnen, daar komt in de verste verte geen nieuwszender of wat dan ook bij in de buurt: positief, creatief en inspirerend.
  Dank jullie wel. Groeten vanuit een glibberig Amsterdam

  • Hoi Wim,

   Kijk dat is nog een positief. Maar weetje dat je niet de enige bent die opstaat met het nieuws uit Freán, er zijn er zelfs die voor het slapen gaan eerst wachten op de post net naar middernacht.

 4. De lamp hangt perfect nu ik de foto zie en past mooi bij de entree / voorgevel nu ik het geheel zie mooie voordeur ziet gezellig uit, leuk dat je dat niet vergeten bent ! en die Rudolf kijkt grappig naar buiten 😁de kastjes is een perfecte keuze staat veel rustiger ma heeft gelijk kussentjes maken staat gezellig op de bank👍Gordijntjes moet je telkens wassen en de deurtjes heb je zo snel gepoetst. Compliment dat je zo lang hebt doorgewerkt 👍
  Groetjes, José

 5. Goedemorgen , dat was dus bijna “nacht-“werk met de kastjes . Kan me levendig voorstellen dat je even doorging om te kijken hoe het staat en of het past . Nou je hebt weer eer van je werk . En idd deurtjes staat mooier/strakker dan gordijntjes . Nu eigenlijk alleen nog overal de “puntjes op de I ” denk ik zo ? Dan zou het toch voor de Kerst klaar kunnen zijn . ! Geweldig , kun je eens een dagje vrij nemen en genieten van hetgeen je allemaal gepresteerd hebt. Chapeau .
  Dan komt het opruimen weer eerst en.. verder want er is natuurkijk nog heel veel te doen in jullie huis . Ben wel heel benieuwd wat je volgende “project” gaat worden . 😉.
  Veel succes.
  Groet . 🤣👊🙋‍♂️🙋‍♀️🌦

  • Hallo Antoinette,

   Puntjes en i’s, die liggen klaar om gedaan te gaan worden. Het volgende project start pas als ook andere puntjes en i’s gedaan zijn. Maar het volgende project dat op de planning staat is de badkamer. Maar dat kan pas doorgaan als we de loterij winnen.

 6. Mijn complimenten voor je noeste arbeid: het wordt steeds completer en een echte keuken! De keuze voor de deurtjes lijk mij (ook) een goed idee, om het meer één geheel te maken.
  Idee: kun je de gordijntjes niet voor de ramen gebruiken? of zijn ze te kort? Anders zijn de kussen ook een goed idee natuurlijk.
  Wat de bekeuring betreft: ik hoop dat je geen extra bekeuring gaat krijgen omdat je je niet geïdentificeerd hebt. Hè, wat? Ja, er is op de website een mogelijkheid dat je je kunt identificeren, alleen dat is niet duidelijk of dat ook moet. Dat hadden wij namelijk aan de hand in Murcia, wij woonden er net een half jaar of zo? En wellicht werkt het anders bij jullie? Of is de weg waar je de bekeuring opliep van belang? De rekening werd voor ons toen 1000 euro! Wij hebben dat nagevraagd bij Spanjaarden in onze omgeving en zij keken of wat glazig terug of zij wisten er inderdaad van. De tweede keer namen wij geen risico en gingen wij bij DGT langs om te betalen. Toen hoefde het identificeren weer niet.
  Logisch hè?
  Dus misschien krijg je ermee te maken of niet.

 7. Wij hebben ook een keer een bekeuring gehad in Spanje maar omdat we net verhuist waren kwam hij aan op het oude adres maar het is wel goed gekomen maar wij mochten dus de € 100,00 betalen omdat het termijn verstreken was om het voor € 50,00 te kunnen doen. De kastjes zijn prachtig en wat een mooie kleur blauw en ook onder de aanrecht waar de wasbak in zit is het wel veel mooier om daat inderdaad deurtjes in te hangen nu word het chic.

 8. Hola Rob, als zoveelste hoef ik niet meer te vertellen dat deurtjes mooier staan dan gordijntjes, hoe mooi die ook zijn. De deurtjes vormen een geheel. Ziet er toch fantastisch uit, kan je nagaan als alles klaar is. Ook buiten die verlichting aan of uit waar je in principe niets aan hoeft te doen is ook klasse. Mooie lamp. Het is al half af maar het wordt zeker jullie paleisje. Je bent wel een heel beige bij, dan even dit dan even dat en dan straks ook nog een baan erbij. Succes verder

 9. Ooh Rob, wat ziet dat er allemaal prachtig uit, je bent een genie-
  je hebt waarschijnlijk nog nooit n bekeuring hier gehad, je betaalt altijd maar de
  helft maar wel voor n bepaalde datum betalen (ik heb er al zoveeeel gehad).
  En nu wil je van de stal de woonkamer maken, een hele uitdaging, maar ik ben
  ervan overtuigd dat het prachtig wordt en super gezellig.

  • Hallo Helena,

   Waarom noem je je nu Boottocht? hahaha
   Dat de stal aan huis woonkamer gaat worden staat vast. Maar dat is een project waar voor we eers moeten sparen hoor. dat is zoveel werk en daar zit een hoop werk bij wat ik niet kan en ook niet wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *