Bramen En Paella

Om te beginnen hebben we nog steeds geen internet. Morgen komt het internet mannetje. Beetje laat, misschien moeten wij dat bij de volgende betaling ook maar eens doen.

Op een plaats ergens in de wei, heb ik afgelopen jaar alle braamstruiken weggemaaid. Natuurlijk komen die weer terug en in dit geval is dat niet zo erg. De verwilderde struiken die hier overal staan geven of geen bramen of hele kleine, lekker zijn ze in ieder geval niet. Maar de braamstruiken die ik dus afgelopen jaar heb gekortwiekt, doen het weer als van ouds. Ze groeien als kool, maar geven ook grote bramen, die verschrikkelijk lekker zijn. Tijd dus om twee yoghurt emmertjes te gaan vullen. Het blijft altijd een pijnlijke klus maar dan heb je ook wat!

Koken hoeven wij deze week niet te doen. Dat doen Fer en Camila, zo ook vandaag. Vandaag staat paella op het menu als ik terugkom van mijn werk. Nou bestaat paella normaal ook uit spul wat ook in het water heeft geleefd en dat eet ik niet. Maar ook Camila eet dat niet omdat ze vegetarisch is. Of het dus echt de naam paella mag dragen weet ik niet. De voorbereidingen voor de paella zijn gisteravond al gedaan. Vandaag gaat Fer fikkie stoken in de stal waar geen dak meer op zit. Gister hebben we een speciaal rekje en een paella pan gekocht, want het moet dus wel op originele wijze klaargemaakt worden.

Als het allemaal klaar is ziet het er niet alleen goed uit maar zo smaakt het ook.

Als ik weer moet gaan werken gaat de rest ergens een rondvaart doen in een klein bootje waar ook een bezoek aan een bodega bij zit. Vraag me niet waar het is want dat weet ik niet.

Dan moeten er natuurlijk weer eens wat katten foto’s gepost worden. De broertjes en zusje houden er veel van elkaar, zo blijkt als ik de afgelopen ochtenden het kattenluikje van het slot af ga doen. Het kattenluikje begrijpen ze nu allemaal en gaan zelfstandig naar buiten en naar binnen. Volgende week moeten we het maar eens zo in gaan stellen dat het gaat werken met de herkenning van de chip van de katten.

14 reacties

 1. Hoi Rob en Sol en familie,
  Dat ziet er heerlijk uit die paella en ook heel leuk in zo’n grote pan.
  De katten foto’s zijn geweldig. Vanavond toen wij weg gingen bij onze Billy vond de hond van hun dat hij op de stoel in de auto moest gaan zitten het was een heel leuk gezicht. Hij schijnt graag auto te rijden. Veel groetjes en gezellige dagen. Gr. Ma😻

 2. Hola,

  Mooi dat de bramen het nu wel goed doen en ook nog eens lekker zijn ook al moet je er wat voor over hebben om ze te plukken. Het gaat om het gezonde eindresultaat immers.
  Kampvuurtje stoken is voor vrijwel iedereen altijd leuk en als het eten dan ook nog eens klaargemaakt word voor je is het bijna dubbel lekker.
  De katten houden zo te zien wel van “standje moeilijk” maar wat maakt het uit als ze het maar naar de zin hebben.
  Ook wij hebben er vandaag een dagje uit van gemaakt. Het weer was sinds weken weer mooi (24 graden) dus werd het een dagje Veere en de terrasjes deden het weer goed.
  Nu moet ik me “geestelijk” voor gaan bereiden voor de wedstrijd Nederland / Spanje damesvoetbal. Gelukkig zit er op de tv een knopje opnemen dan hoef ik er niet 03.00 uit tenminste. Dat ik voor Nederland ben spreekt natuurlijk voor zich maar belangrijker vind ik als het een mooie en eerlijke wedstrijd word.

  Houdoe

 3. Katten : wat een prachtexemplaren, zo leuk, uit hetzelfde nest en toch zo verschillend. Fijn dat ze met elkaar overweg kunnen. Groetjes uit een zinderend Albatera, gisteren 42C. Veel genoegen met het bezoek uit Elche…. wij wonen overigens 10 km van Elche dus dan geniet het bezoek extra van de prettige temperaturen bij jullie.

 4. Hoihoi , wat fijn dat de bramen struiken het nu goed doen en heerlijke vruchten geven. Zo zie je maar dat het gezegde
  “Snoei is bloei” zeker klopt . De schrammen neem je natuurlijk op de koop toe🤣🙈.
  Lekker samen genieten van een Spaanse maaltijd heel gezellig en…lekker.
  Wat geweldig die katten in hun “Paleisje” ! Prachtig om te zien en die reactie in hun ogen fantastisch. Geniet nog van het bezoek samen het is zo weer voorbij.
  Groet. 👊👍🤪🫣🙋‍♀️🙋👋

  • Hallo Antoinette,

   Volgende keer als ik bramen ga plukken doe ik wat aan met lange mouwen, dat scheelt vast een hoop schammen.

   Die katten is zeker leuk om te zien, ze hebben het reuzen naar hun zin… althans dat denken wij.

 5. Prachtige katten zijn het geworden ze zien er heel gezond en glanzend uit, jammer dat ze geen nieuwe baasje kunnen vinden, maar gelukkig hebben ze het goed bij jullie en natuurlijk ook de ruimte.
  Heerlijk dat er voor jullie gekookt wordt , die gasten zou ik ook graag welkom heten, geniet ervan,
  José

 6. Wat een leuke katten! En wat zien ze er goed uit. Ja, laat ze maar muizen gaan vangen. Ik had ooit een muis in mijn huis in NL. Ik heb hem kunnen vangen met een muizenval met wat pindakaas erop gesmeerd. Ik wilde per se geen muizen in huis. Want ik had een boek gelezen van Keith Richards, de gitarist van de Rolling Stones, waarin hij schreef dat een landhuis van hem bijna helemaal in vlammen was opgegaan. En dat kwam volgens hem doordat een muis de electrische bedrading had doorgebeten. Dat verhaal ben ik nooit vergeten.

 7. Hola Rob en Sol, wat zijn jullie katten leuk. Ze liggen echt te poseren! Ik zou ze ook allemaal houden. Is het kleine nichtje niet bang van ze? Gezellig de familie over de vloer, zeker als ze ook nog lekker koken. Zij zien jullie huis ook steeds mooier worden! Geniet van het samen zijn, het is zó weer voorbij. Dat klopt met het snoeien van de bramen, dat het jaar erop de oogst dubbel en dwars en lekkerder is! Onze dochter had dat ook gedaan en ze is verbaasd over de oogst. En ze zijn heerlijk. Mooi weekend verder en zeer plezierig dat het niet zo warm is. Gegroet van ons.

  • Hallo Joke en Otto,

   Van de katten gaat er ook geen meer weg. Ze blijven allemaal. Het nichtje is er niet bang van, ze hebben thuis ook katten. Wat heel lief is is dat Antares vindt dat zij haar moet beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *