Boven Het Plafond

Boven het plafond van de keuken ligt de router voor het internet. Daar hebben we de beste ontvangst. Maar nu de (binnen) antennes al een tijdje met kabeltjes zijn aangesloten en voor het keukenraam hangen wil ik de router op een beter bereikbare plaats hebben. Om te resetten is het lastig om telkens via het rookluik boven het plafond te komen, maar als het houtfornuis aan is is dat niet eens mogelijk. Andere plaats dus. In de hal is een luik in het plafond, daar boven is het internetknooppunt. Daar komt alles bij elkaar en gaat dan richting de keuken waar de router ligt.

Boven het plafond koppel ik alles af en trek de kabels terug naar het knooppunt boven het plafond in de hal. Dan trek ik de kabels van de buitenantennes naar het knooppunt en de kabels van de binnenantennes trek ik er ook naar toe op een tijdelijke manier. Die komen te vervallen zodra de buitenantennes in gebruik genomen worden. Het tijdelijk stopcontact boven de keuken koppel ik af en monteer ik in de buurt bij het knooppunt, maar nu definitief. In de opening van het luik maak ik een klank waaraan ik de router met de ophanggaatjes vast maak. Daarna sluit ik alles aan en is het eerste karwei klaar boven het plafond. Het luik gaat terug en je ziet er niets meer van.

In de muur van de keuken met de hal heb ik inbouwdozen gemaakt voor stopcontacten en een schakelaar. Die zitten er al een tijdje loos. Ik heb ze moeten doen toen ik in november een wand in de hal tegen deze muur zette. Nu ik toch boven het plafond bezig ben trek ik er maar gelijk draden in die ik boven het plafond aansluit in een lasdoos. Daarna sluit ik de stopcontacten aan. En voor de oplettende lezer; ja ik had het ook over een schakelaar. Die komt pas als we de keuken gaan verbouwen. Dit zijn overigens ook tijdelijke stopcontacten.

Voorlopig hoef ik nu niet meer boven het keukenplafond te zijn. De volgende keer kan ik er makkelijker komen, dan ben ik het aan het slopen. Maar wanneer dat van start gaat weet ik nog niet.

Net als gisteren is het weer een graad of 18 met een zonnetje. Gisteren heb ik niet alles gepland wat klaar stond om de grond in te gaan. Vandaag het ik 3 blauwe bessen planten geplant, twee naast de hulst en een in het gras aan de kant bij de oprit. 

Er lagen ook nog dakpannen die van het pomphuisje zijn geweest. Nu het dak netjes is leg ik die pannen niet terug. Een dak met pannen is wel mooier, maar voor de wind moeten er dan weer stenen op gelegd worden anders waaien de pannen eraf, nou dan beter geen pannen als het zo dus ook mooi is. De pannen ergens anders netjes opgestapeld waar ze niet in de weg liggen.

We hebben ooit eens een dekenkistje gekocht bij Leroymerlin. Sol dacht dat dat leuk was voor op de slaapkamer, maar daar is het iets te klein voor. Het is meer een theedoekenkistje, een deken krijg je er niet in. Maar goed, het moest nog in elkaar gezet worden. Nou, het goedkoopste van de Ikea is van degelijkere kwaliteit. Het is nu een kistje waar we speeltjes van Antares in gaan bewaren. Als het in elkaar staat is het aan Sol omer een kleur aan te geven. Die heeft dat na het schuren van de inbouwkast die in de eetkamer komt gelijk gedaan. Het is nu bruin, maar dat is vast niet de uiteindelijke kleur.

5 reacties

 1. Hoi Rob,
  Heerlijk dat weer alhoewel het vandaag hier ook lekker voor verschillende mensen die we kennen is het vandaag weer een oppepper. Geniet er van. Gr. Ma

 2. Hallo Rob en Sol, ja hier was het een strakke blauwe lucht tot 16.00, HEERLIJK ! Jullie ma bedoelde mij en Jeanne en het was echt een oppepper – en morgen alweer gedaan met de zon en terug naar nat en heel veel wind!! Ja we mopperen heel veel op somber weer. Bij jullie zullen de plantjes snel aan de gang gaan denk ik. Kijk een beetje uit met verse koeienmest tenzij het heel goed gemengd is met aarde want anders kunnen de wortels van de planten verbranden en dat is zonde. lieve groetjes Biddie

 3. Goedemorgen weer , wat een gedoe met al die draden , hoop dat je er zelf nog wijs uit kunt worden anders heb je een nog groter probleem .
  Heel veel succes daarmee , hoop dat het allemaal lukt zoals jij je bedacht hebt. Wens je tevens succes met je
  ” fruittuin” . Idd pas op met verse koeienmest . Fijne Donderdag .
  Groet .🍋🍏🫐🫒🤣

 4. Leuk dat speelgoedkistje voor Antares , Sol zal vast weer een leuk idee hebben om het te schilderen.
  Groetjes en succes met al die draden puzzel en daar kom je ook weer uit,
  José

 5. Wat een gedoe met al die draden maar jij weet er wel raad mee zoals we kunnen lezen. Leuk dat kistje en Sol zal er zeker een mooie beschildering opmaken. Wat leuk die aanplanting en nu hopen op veel fruit. Fijne donderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *