Botsing En Hoofdpijn

Gister avond, tijdens het opruimen van mijn verzamelde tuingereedschap op de binnenplaats, wil ik de ruimte binnen lopen waar ik het tuingereedschap heb staan. De ingang van die ruimte is 1 meter 50 hoog en al naar omlaag kijkend loop ik naar binnen, althans dat was de bedoeling. Ik ben 1 meter 79, dus als ik dan niet buk om binnen te gaan…. Je raad het al, KNAL! Bloed en even later een dikke bult. Ik ga maar even zitten maar even later gaat het wel weer. Later krijg ik hoofdpijn en als ik vandaag wakker wordt is die er niet minder op geworden. Een Ibuprofen en ontbijt later ga ik toch nog maar even terug liggen. Een paar uur later is het gebonk in mijn hoofd gezakt en is het tevens tijd om de melk te gaan halen.

Gister avond vertelde ik het ook tegen de buren. Vandaag vraagt de buurman hoe het gaat en zegt ook dat hij vindt dat ik naar de eerste hulp moet in Lugo. Lugo is 60km bij ons vandaan, ik heb geen zin weer een dag te verliezen in of bij een ziekenhuis en ik heb alleen mijn hoofd maar gestoten. Niets ernstig zeg ik.

Thuis ga ik een van de logeerkamers, die we als opslag gebruiken, wat leeg ruimen. We hebben 4 oude bedden en die staan daar uit elkaar gehaald eigenlijk in de weg. De bedden moeten ergens anders naar toe waar ze voorlopig niet in de weg staan. Twee van de bedden hebben een zelfde lattenbodem en ik bedenk mezelf dat ik die wel eens tijdelijk voor iets anders kan gebruiken. In een van de nachtkastjes vindt ik een doosje medicijnen. Het doosje is echter wel zwaar voor een doosje medicijnen. Ik haal het stukje dichtgevouwen plastic uit het doosje. Goud en zilver? Nee wel een bling bling rozenkrans en nog wat ketting spul. Niet iets voor ons, maar de buurvrouw blijkt er blij mee te zijn. Of ze de beeldbuis tv ook wil hebben is het antwoord helaas nee. Die zet ik aan de staat in de hoop dat hij meegenomen wordt

De lattenbodems gaan de stal naast ons in. Ik heb ook twee schragen. Samen met de lattenbodems maken die een mooie zaagtafel, en een zaagtafels is wat ik nodig heb om het plafond in de slaapkamer af te werken. Ik leg de lattenbodems op de schragen in de lengte tegen elkaar aan, een pallet er onder en schroef aan de zijkanten balkjes er tegen zodat het een geheel wordt. Met spanbanden fixeer ik alles zodat het niet beweegt. Op de lattenbodems spijker ik nog wat dunnen latjes en de zaagtafel is klaar voor gebruik. Nog even een lamp er boven hangen en een mooiere zaagwerkplaats kan ik me niet wensen!

Sol is weer beter en ook weer druk in de weer met schilderen van dingen die straks in huis moeten komen. Koeien gaat ze morgen weer verzorgen.

4 reacties

  1. Hola,

    ik zou boven de zaagtafel een LAMP hangen in plaats van een LAP ( ha,ha,ha)
    Gelukkig dat ook jou hoofdpijn minder is geworden en dat Sol ook weer actief is.

    Houdoe

  2. Nou nou Rob, het lijkt wel een soort Mash in in Spanje. Ken je Mash nog? Gelukkig gaat het weer wat beter met jullie. Take care!
    Groetjes uit Zevenbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *