Bosmaaier Seizoen

Het bosmaaier seizoen is begonnen! En zoals Nanny in haar blog schrijft, lijkt het of de lente is begonnen. Hier in Galicië is het ook al enkele dagen schitterend weer, iig bij ons in de omgeving. Plantjes beginnen ook al, ook de plantjes die we niet willen. De braamstruiken die ik vorig jaar kort gemaaid heb beginnen weer op de te komen. Maar vandaag druk ik ze de kop weer in!

Van de booster prik heb ik geen last meer. Sol heeft een grote blauwe plek op haar arm en voelt zich nog niet helemaal tip top. Ze blijft dus nog maar gewoon in bed. Ik ga het kippen hok uitmesten. Oude laag stro, die zijn vol gepoept hebben haal ik er uit en dump ik in de houtwal die ik aan het bouwen ben in het bos. Dat stro lijkt me voor vogels ook ideaal om een nest mee te maken. Zo gezegd ‘afval’ stro van de koeien uit de stal gebruik ik weer voor het kippenhok, er zit nog veel in waar zij weer van eten. Zo heeft het een tweede gebruik en gaat het later dus weer de houtwal in.

Dan tijd voor de bosmaaier. Het stuk bos waar vorig jaar nog de bramen een meter hoog stonden en waar ik 3 of 4 dagen aan bezig geweest ben om het netjes te maken, daar komen de eerste braamstruik scheuten weer omhoog. Daar heb ik dan vandaag gelijk korte metten mee gemaakt. Alles is weer netjes en de bramen zijn weer weg. 

In het bos is ook nog een weiland. Een deel van dat weiland heeft lang geleden voor de laatste keer onderhoud gehad. Tijd om daar ook maar een begin te maken. Het gaat om een stuk van ongeveer 20 bij 30 meter waarvan ik vandaag het eerste stuk, ongeveer de helft plat heb gemaaid. Daar moet ik nog een keer overheen om alles ook helemaal klein te maken. Maar dat is iets voor als ik de rest ook klaar heb. Misschien is het dan ook handiger dat ik de buurman vraag of hij er een keer met de frees overheen kan, dat is sneller en makkelijker. 

Na een kleine 2 uur maaien heb ik de helft gedaan en is het genoeg voor vandaag. Ik wil nog even gebruik maken van de kraak heldere lucht met de telescoop voor het weer voorbij is. 

Nog even wat anders, ik heb het niet zo op Mark Zuckerberg van Facebook. Die kop… eng gewoon. Facebook ik niet zoveel. Maar nu blijkt dat de ambassadeur dat wel doen en op Facebook wat geschreven heeft over zijn bezoek aan ons. Hier een link naar de FB pagina van de ambassadeur https://www.facebook.com/AmbassadeurJanVersteeg

5 reacties

 1. Hola,

  Deze keer iets geheel anders dan reageren op het verslag vandaag ook al is dat ook weer enerverend.
  Maar dit:
  Wat willen 365 dagen, 8.760 uren, 525.600 minuten en 31.536.000 seconden nu zeggen.
  Simpel het is morgen (maandag 24-1-2021) exact 1 jaar geleden dat jullie je laatste voetstappen in Nederland gezet hebben als thuisland.
  Exact 35.58 uur later stapte Sol uit op de binnenplaats van jullie nieuwe thuis in Freán Galicië.
  Ja Rob jij ook natuurlijk ook maar jij was er maanden eerder uiteraard al geweest in jou zoektocht aldaar.
  Wat is er veel gebeurt in dat eerste jaar van jullie drooms verwezenlijking aldaar.
  Het is zinloos om een overzicht te geven van het afgelopen jaar je zou er een boek voor nodig hebben.
  Wat wel opvallend is wat dat met jullie mentaliteit en geestelijke gesteldheid daar gedaan heeft.
  Het komt over alsof jij Sol de rust zelve gebleven bent zoals je ook voor die tijd was.
  Maar dan Rob dat is een ander mens geworden lijkt het.
  Een beetje zwart/wit gesteld was Nederland te beklemmend voor hem geworden. Teveel regeltjes en afschuifsystemen en er was veel wat niet deugde.
  Het leven in Galicië is veel relaxter geworden althans zo wordt het beleefd en gevoeld.
  Daar heb je nog wel wat meer regeltjes, afschuifsystemen, veel meer kastjes en muren waarheen je kunt gaan en vooral gestuurd worden.
  Vooral is er ook veel manjana.
  Maar nu wordt het beleefd en gevoelt als “je moet het nemen zoals het is”.
  Dus samengevat gewoon “je raakt niet van streek door dingen of zaken op zich maar het is hoe je er tegenaan kijkt en het voelt”.
  Ook al is vanaf 25-1-2022 in Freán al een keer geweest blijf vooral genieten van iedere dag en belevenis op zich.
  Proficiat met dit eerste volle jaar en blijf jullie droom leven.

  Houdoe (blijf ik op zijn Brabants zeggen natuurlijk)

 2. Mooi geschreven door Pa en het is waar , ik hoor van de meeste mensen die Nederland hebben verruild voor Spanje dat er ook een hoop regeltjes gelden maar het is het waard om geduld te hebben want uiteindelijk komt het goed, ook leuk het verslag van de ambassadeur met foto van jullie en ook de overige foto’s van Galicië prachtig.
  En nu op naar het volgende jaar en je kunt tevreden terugkijken op wat jullie al allemaal hebben bereikt.
  Succes,
  José

 3. Dag Rob, jouw mening over een Marc Z kan ik delen.
  Ik ben niet op dat ‘kanaal’ te vinden en kan het verhaal/verslag van Jan Versteeg niet lezen.
  Misschien kun je dat verslag op je site zetten, ‘just to know’.
  Ik wens jullie een goed volgend jaar toe en ik blijf je blog volgen. Go on!
  Groet van Jozef

 4. Geweldig het eerste jaar voorbij en zoveel beleeft , gedaan , gewacht , gewerkt ,gezweet , gefeest ,gelachen ,gelopen , geslikt , geleerd,enz.
  Chapeau en gefeliciteerd met jullie 1e succesvolle jaar ! Ga vooral zo door. Voor nu veel beterschap voor Sol ,zodat ze weer gaat schijnen in huis !
  Ga maar veel met de bosmaaier a/h werk straks (na je breuk-en) , zul je het toch even rustig aan moeten doen.
  Heel veel succes in jullie 2e jaar , je noemde het al , nu is er veel ” vorig jaar” te benoemen . Een geweldige Maandag gewenst , hier voorlopig nog felle Oostenwind brrr.
  Groet.

 5. Wat een leuk verslag van de ambasadeur. En al een jaar uit Nederland weg het gaat snel , soms veel te snel en jullie hebben al zoveel gedaan. Wat schrijft je vader ook leuk, heerlijk om te lezen.Hopen echt dat we nog lang van je blog mogen genieten. Dat Sol maar snel mag opknappen. Fijne maandag samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *