Bosmaaier, Boszaaier

Als eerste; iedereen heel erg bedankt namens Sol en mij voor de felicitaties aan Sol.

Als Sol op dinsdag 12 maart de kaarsjes uitgeblazen heeft op de tarta de queso, of wat daar nog van over is, is het even later tijd om te gaan uit eten. 

We gaan weer naar het restaurant waar we met Mary en Xavier ook een keer zijn geweest. Nu gaan we overdag en kunnen we het restaurant ook bij daglicht bekijken.

Net als de vorige keer ook weer heerlijk gegeten. Aan het einde van de dag gaan we niet al te laat naar bed, want mijn ouders vertrekken woensdagochtend om half zeven in de ochtend. We moeten dus vroeg op, voor de laatste bak koffie samen en om ze uit te zwaaien. Als mijn ouders vertrokken zijn, gaan wij nog even terug naar bed.

Het is een mooie dag, dus we gaan een rondje rijden. Hondjes achterin en rijden maar. We komen uit in Oseira, daar staat een enorm klooster. We lopen er een rondje en we willen er koffie drinken. Helaas gaat dat niet, er komt een hond kijken, waar Foskie en Antares op het moment dat ze hem zien tegen beginnen te blaffen.

We lopen nog een ander rondje en rijden dan verder en komen op een klein weggetje dit fotomomentje tegen.

Daarna rijden we naar Cea. Daar moet het mogelijk zijn een bakkie te doen. Maar in Cea is het alsof er een bom is gevallen, alles is dicht en het is er muisstil op straat. Weer terug naar de auto dus. We gaan naar huis, daar weten we zeker dat er koffie is 😉

Vandaag, donderdag, ben ik nog vrij. Dat wil zeggen, Pablo is er vrijdag niet, dus ga ik op vrijdag werken. Was het gister nog een zonovergoten dag, is het vandaag weer een stuk triester. Ik ga wat met de bosmaaier in het bos aan de gang. Er is een stuk bos aan de kant van de weg, wat ik zeker netjes wil houden. Het is niet groot, en ik wil er even met de bosmaaier overheen voor er weer een hoop varens staan. Als ik klaar ben met bosmaaien met de bosmaaier, ga ik boszaaien. Goed, boszaaien is een zelf verzonnen woord, maar ik ga dus zaaien in het bos. In het stuk wat ik net schoongemaakt heb, wil ik klaprozen zaaien en een bloemenmix voor bijen. Met een drietand hark ik hier en daar stukken open en zaaier en wat klaprozen en bloemenmix in. Nu maar hopen dat het straks drukken boel wordt met alles bij, hommel, vlinders en ander vliegend spul. 

Nog even over de molens, waarover ik laatst schreef. We weten iets meer. Wij zien liever geen windmolens verschijnen en gaan aanstaande zaterdag naar een bijeenkomst om eens te luisteren. 

Tegenstanders en voorstanders; en zijn voorstanders (waarvan er ook zijn die liever geen molens zien verschijnen) met een perceel waarop een molen gepland is. Daar krijgen ze geld voor en dat loopt aardig op. Er zijn tegenstanders, die hebben een perceel wat grenst aan het perceel waar een molen zou moeten komen, die krijgen dus niets. Daarom zijn ze tegen. Zou de molen op hun perceel komen, dan zouden ze voor zijn. Ze zijn dus niet tegen omdat ze een molen in het landschap lelijk vinden. Eerlijk is eerlijk, als er op een perceel van ons een molen zou moeten komen en wij zouden nee zeggen om vervolgens te zien dat de molen 10 meter verder bij de buren komt, dan kan de molen beter bij ons staan gezien het geld wat je er de komende jaren voor gaat ontvangen. 

Met het vooruitzicht van misschien de komst van molens heeft het ons wel doen besluiten de tuin in wording om te toveren tot weiland. Als de molens komen, zitten we in de tuin in wording namelijk naar de molens te staren. We gaan aan de andere kant van ons huis de tuin maken. Daarover later meer. (links tuin in wording, rechts nieuwe tuin. Witte lijnen, zicht op molens)

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Wat waren de afgelopen dagen erg leuk en gezellig het was kort maar krachtig. De terug weg ging ook goed, We zaten in het vliegtuig op de laaste rij je vader kon fijn bij het raam zitten en ik in het midden en naast mij zat niemand dus konden we dakdekker onze spullen op kwijt. Sol ik heb het kado doosje al klaar liggen maar ik wacht nog even op de papieren die (ik) besteld heb. Ben er zelf ook nieuwsgierig naar. Vandaag was het hier prachtig weer maar voor morgen word het weer wat minder maar wat we hebben gehad neemt niemand ons meer af. We hebben lekker in de tuin gewerkt. Morgen weer om boodschappen en dan is alles weer gewoon. We hebben er van genoten.xxx
  Gr. Ma🌹🌻🌷

 2. Hola,

  Uiteraard weer een reactie van mij. Op de vorige blog was immers niet nodig omdat we zelf in Frean waren. Even terug naar ons onverwacht (althans voor Sol) bezoek aan het feestvarken. Of toeval wel of niet bestaat we zullen het nooit weten maar op het moment dat wij onze huurauto parkeerde op hun binnenplaats blijkt dat Sol net vanuit de wc komt en zodoende meteen uitzicht heeft op ons arriveren. Dat was voor haar alsaf ze een verschijning zag en verwonderd naar Rob uitriep “Rob je ouders zijn hier….” De verrassing kon dus eigenlijk niet mooier uitkomen. Wij zijn er van overtuigd dat het een zeer welkom onverwacht bezoek was ook al was het maar voor een paar dagen. Zelf hebben we er ook erg van genoten en wat een bijzonder restaurant en vooral ook lekker en gezellig eten.
  Uiteraard zijn wij ook helemaal bijgepraat over de windmolens zoals te verwachten was en hopen voor Rob en Sol dat er ook een komt op een stuk van hun domein ook al vinden ze het uitzicht niet mooi maar jarenlang behoorlijk inkomsten hieruit kunnen genereren maakt dan wel weer veel goed.
  Dat het eerste stuk terug rijden in het donker (ca. 7 km) geen pretje is laat zich raden om nog een stukje weg tussen de gaten te vinden (zie foto van Rob). Je wil immers je huurauto, een super de luxe MPV, onbeschadigd inleveren. Toen we tegen 15.30 uur thuis waren hadden we net tijd om koffie te drinken om meteen in stukje leefwereld van Rob en Sol te duiken zijnde feestjes vieren aangezien we ’s avonds meteen doorkonden naar onze andere zoon die op dezelfde dag als Sol jarig is.

  Houdoe

  • Heerlijk dat jullie samen genoten hebben van alle mooie verrassingen, mooie zonnige plaatjes jammer dat er niet veel te beleven viel andere keer beter, wat ziet de wereld er toch mooier uit als de zon schijnt hier in Denia ook volop zon helaas gaan we morgen weer richting huiswaarts, dus nog effe vandaag genieten.
   Vervelend die windmolens of ook zonnepanelen ze ontsieren de landschappen maar helaas het is noodzaak, zo is het met vele dingen de mens wil veel.
   José

  • Hoi Pa,

   geld maakt niet altijd gelukking. Wij hoeven echt geen windmolen. De hobby die ik heb, kun je alleen ’s nachts doen en dan zit ik met rode lampen en valt er niet veel meer te fotograferen met de telescoop. Weg hobby!

 3. Het levert niet alleen de grondeigenaren geld op, die wind molens, maar de kabels gaan onder de grond door dus er zijn veel meer mensen die er iets van krijgen, alleen je bent wel een stuk grond kwijt waar eerst weide of bosgrond was. Pas op met wat je zaait ik had ook een bloemen zaaisel gezaaid was leuk maar nu zijn de klaprozen een plaag geworden. ze gaan ook daar groeien waar ik niet wil en zijn moeilijk weer weg te krijgen. Groeten Henk.

  • Hallo Henk,

   Tja, je kan niet alles hebben…. en een molen en geld ontvangen en ook nog alles kunnen blijven gebruiken zo als het was voor de komst van de molen 🙂 …. maar Sol en ik moeten er naar kijken en luisteren en krijgen niets 🙁
   Ik heb twee favorite bloemen, de zonnenbloem en de klaproos. Daar kunnen er wat mij betreft niet genoeg van in mijn omgeving staan 🙂 ook lavendel vind ik erg mooi.

 4. Pas op met windmolens , er zijn nu al landen waar ze weer afgebouwd worden: de mensen worden er ziek van. Ik kan ( als het lukt ?) je veel toesturen maar alleen in het Duits???
  Hartelijke groeten Liesbeth

  • Hallo Liesbeth,

   Ik ben niet anti windmolen, ik wil ze alleen ergens waar we ze niet zien…. op zee of zo. Dat je last kunt hebben van windmolens is ook de reden dat ik ze liever niet te dichtbij heb staan. Maar dan gaat het meer om het geluid wat ze produceren en de rode lampen die er op zitten. Misschien dat je ziek kunt worden van afbrokkelend materiaal wil ik best geloven, maar van de PFAS die we allemaal op onze anti-aanbak pannen hebben zitten is de kans groter dat je zik wordt. Wat betreft de Duitstalige informatie, Ik spreek wel wat Duits, kan het ook wel verstaan en lees een beetje als het moet, maar dan moet het niet te ingewikkeld zijn wat ik lees. Ik ben ook zelf al op zoek geweest natuurlijk en heb de info die ik denk dat van belang is voor ons. Maar iig bedankt voor het aanbieden.

 5. Toch een paar heerlijke vakantiedagen gehad met goed gezelschap en leuke uitjes. Wat wil een mens nog meer. Nu begint het normale leven weer. Als ik het goed heb word de nieuwe tuin wel een stuk groter. Ga je nu al je bomen verplanten? wij hebben nu 2 kersenbomen maar voorlopig in grote bakken gezet omdat we nog niet weten waar we ze wegzetten. Ze beginnen uit te schieten maar we denken niet dat we er al kersen aan krijgen. Fijn weekend allemaal.

  • Hallo Mieke,

   Ja het was gezellig en leuk en idd alles weer gewoon nu. Ja, de nieuwe tuin wordt groter, veel groter. Je moet het een beetje zien als een weituin. Idee is dat die paarden van Luis er zo nu en dan lopen als grasmaaiers (of andere dieren als het naar geen koeien zijn) Ik zorg dan dat het echte tuin deel afgezet is met schrikdraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *