Bosmaaier!

Zoals belooft eerst een startrail foto waarvoor ik afgelopen vrijdag heb gefotografeerd en zoals ik gister schreef de foto te plaatsen als die klaar is. Bij deze dus de foto met uitzicht over de dorpjes en gehuchten tussen de bergen en meer.

Vandaag begint de dag mistig, we zijn dus letterlijk in de wolken. Antares en ik gaan het weiland naast ons inspecteren. Dat doen we wel meer, zij kijkt waar de stokken liggen die ik al eens gegooid heb en ik kijk of ik ergens planten zie die een bosmaaierbehandeling nodig hebben. Het ziet er allemaal goed uit, dus we gaan terug. In onze achtertuin staat het gras aardig hoog en daar ga ik na de koffie wat aan doen! Even later maai ik er lekker op los tot alles weer netjes en kort is.

Weer maar even koffie. Sol is ook wakker als ik aan de telefoon zit met mijn ouders om onder andere de bestelling uit Nederland te bespreken voor als zij binnenkort deze kant uit komen met de caravan. Na het telefoontje gaan Sol en ik de koeien buiten zetten en maakt Sol daarna de stal schoon.

Ik ga weer iets leuks doen met de bosmaaier. De oprit van het bospad en het bospad zelf beginnen steeds smaller te worden en langs de kanten wordt het steeds hoger. De oprit van het bospad is het makkelijkst het bospad zelf ook, alleen die muren van varens en bramenstruiken! Maar als ik even bezig ben heb ik het bospad en de zijkanten tot de bocht netjes.

Ik was eens gestart met het schoonmaken van de “Camino Publico” daar ga ik nu mee verder. De braamstruiken die ik toen plat gemaaid heb, schieten hier en daar weer uit de grond. Daar eerst maar maatregelen tegen getroffen met de bosmaaier. Als dat klaar is is de brandstof van de bosmaaier op. Mooi, dan is het tevens tijd voor koffie als ik de jerrycan benzine ga halen. Als de bosmaaier en ik weer voorzien zijn van brandstof knallen we er tegenaan om de Camino Publico verder begaanbaar te maken. En dat gaan eerder met centimeters dan met meters zo dik en dicht is alles begroeid met braamstruiken. Een kleine 6 meter verder vind ik het welletjes om verder te maaien. De zooi plantenresten die nu in het waterstroompje liggen moeten er ook nog uit. Als alles netjes is en het water weer vrij kan stromen zit het werk er voor vandaag in het bos op.

6 reacties

 1. Geweldig , ben helemaal onder de indruk ! En dan nog een fantastische “bos-bron”-wandeling erbij . Dank je wel het genieten straalt eraf en terecht. Knap werk allemaal. Groet 👊👋

 2. Goede morgen heer Rob

  Wij volgen vanuit Benissa met veel plezier jullie belevenissen het is voor ons een soort van sentiment.
  Ook zien wij jouw interesse in het hemellandschap met deze prachtige foto.
  Ook hier zijn vele met die interesse en hebben een groepje hemel tuurders opgericht.
  Ik wil je de bij gevoegde link niet onthouden waarvan ik al lang de nieuwsbrief volg, het zou best kunnen dat u deze site ook volgt u bent technisch genoeg geïnteresseerd.
  https://mail.google.com/mail/u/0/?hl=nl&shva=1#inbox/WhctKKWxSCKWFvrRbkdgnTTGxSSwJljpFpNPklHCwxlvMpJPbDncvrnnmtgbLJSMfTMKvwQ
  Veel succes
  Wally Benissa

  • Goedemorgen Wally,

   Als ik op de link klik dan kom ik in mijn mailbox en krijg een melding dat de confersatie niet geladen kan worden.
   Ik stuur je even een mail.

   Groeten,
   Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *