Boerenprotest En De Belastingdienst

Schrijf ik in de post van gisteren wat over de boeren en eigenlijk laat ik toch weten dat ik het in meerdere maten met hen eens ben. Dat ze bij een minister thuis de boel op stelten gaan zetten kan natuurlijk niet door de beugel! Maar dat ze zelfs bij ons thuis in Freán komen actievoeren gaat wel ver! Net als ik onze stukjes vlees van de BBQ haal, horen we een tractor rijden.

Niets aan de hand. Maar de tractor rijdt een weiland in en heeft een gierkar bij. Als voorproefje van wat er in de straat bij de minister nog te wachten staat, krijgen wij tijdens het eten al een lading stront! Lekker! Dat de buurman voortaan eerst even komt kijken of wij buiten zitten te eten. Wat hebben wij jou misdaan, buurman??

Omdat we zo klaar waren met eten heb ik nog een tweetal kleine dingen gedaan gisteravond. Op de akker heb ik een slanghaspel staan die aangesloten is met een slang op een kraan. Die slang lag gewoon op de grond, maar nu niet meer. Bij de Chinees twee mooie beugels gekocht waar de slang nu aan hangt. 

Ook in het tuingereedschap hok heb ik van die beugels tegen de muur gemaakt om de diverse scheppen aan op te hangen. Nu in dat hok ook iets meer overzichten en wat meer plaats om mijn kont te kunnen keren zonder wat om te stoten.

Vandaag dan. Het M-formulier voor de belastingdienst moet uiterlijk 1 juli binnen zijn bij de belastingdienst. Ik moet nog een laatste stukje invullen. De laatste keer dat ik er aan bezig was viel de internetverbinding telkens weg, en als ik dan op “akkoord” drukte wat alles wat ik net had ingevuld weer weg. Vol goede moed log ik met de Digid in op mijnbelastingdienst en ga verder waar ik gebleven was. Alles van de pensioenen moet opnieuw ingevuld worden. Daarna nog een paar kleine zaken en ik ben klaar. Maar op de voorlaatste pagina van het M-formulier krijg ik een rood uitroepteken. Ik heb iets niet goed ingevuld blijkbaar. 

Het is een beetje als de kans kaar bij monopoli, ‘ga terug en betaal 200 euro’. Als ik terug ga bij de inkomsten gegevens zie ik echter niet wat er nou fout is. Het heeft iets te maken met mijn Spaanse inkomen, maar dat heb ik niet en er staat 0 ingevuld. Tijd om met de belastingtelefoon te bellen. Ik bel met 0800-0543 het is druk en alle antwoorden staan ook op internet. Nou ik wacht wel even… nu volgt een keuzemenu, niet een maar 7. Als eerste 3 dan 2 dan 1 dan mijn BSN met een # dan 4 dan 4 dan 1 om teruggebeld te worden en dan nog een 1. Het is echt druk, want 2 bakken koffie verder heeft er nog niemand gebeld. Het is bijna half 1 als ik een stuk stokbrood met een dikke laag pindakaas klaar maak. Als ik weer achter de computer ga zitten en net een hap neem, gaat de telefoon. Hallo, met de belasting telefoon. Ik leg uit dat ik even moeilijk uit mijn woorden kan komen door brood met pindakaas. Ze moet lachen en zegt dat ze wel even wacht. Daarna leg ik uit wat het probleem is. O… dat is buitenland. Ik ga je doorverbinden…. een moment geduld alstublieft, al onze medewerkers zijn bezet. 

Dan krijg ik iemand aan de telefoon en ik leg alles weer uit. Ze stelt voor het formulier van voor af aan bijna opnieuw in te vullen en er zo achter te komen wat er fout is. We komen bij de vragen over het inkomen. Werkgever: Wuppermann, loon: xxxx, loon Nederland: xxxx, loon Spanje: 0. Dat klopt niet zegt ze en vraagt wat mijn inkomen is in Spanje. Ik werk niet, dus ook geen inkomen. Ja maar toen je nog in dienst was bij je werkgever en al in Spanje woonde, wat heb je toen ontvangen aan loon? Voor het gemak delen we het loon even in twee en klikken door het formulier heen. Nu is het uitroepteken weg. 

Je moet even op je salarisstroken kijken wat je precies wanneer kreeg. Dat gaat niet leg ik haar uit. Salarisstroken zijn digitaal en eenmaal uit dienst bij een werkgever, dan kun je niet meer inloggen bij ADP. Beste kan ik even gaan informeren bij de oud werkgever voor de salarisstroken. We controleren nog wat andere zaken op het formulier nu we toch bezig zijn en ik vraag om uitstel om het M-formulier in te leveren. Geen probleem, als ik het over 4 maanden maar wel inlever. 42 minuten en 5 seconden laten wensen we elkaar nog een prettige dag. 

Heel vroeg blog vandaag, ik was ook niet van plan verder nog wat meer te doen dan TV kijken en een rondje met de hondjes te gaan lopen. 🙂

UPDATE: Na whatsapp chat met mijn laatste chef, Jeroen, voor het email adres van de salarisatministratie heb ik daar gelijk een mail naar toe gestuurd. Van Robin gelijk een antwoord met de salarisstroken. Alles binnen 15 minuten geregeld!

12 reacties

 1. Hola,

  Heb je achteraf ook nog aan de buurman gevraagd wat je hem misdaan hebt of wat hem dwars zit. Of zou de lange arm van het boerenprotest in Nederland zelfs tot jullie doorgedrongen zijn?
  Ook al kost het even tijd uit je verhaal aangaande de belastingdienst valt op te maken dat je uiteindelijk super prive geholpen bent en je nu weet waar de knelpunten liggen. De service van je voormalige werkgever in Nederland is trouwens ook super.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De lange arm van de boeren reikt vast niet tot hier. De van de belasting wel. De vrouw die ik aan de telefoon had had echt alle tijd. Dat zij ze ook. toen ze het hele formulier met mij na wilde lopen. Goede service dus.

 2. Nou Rob dat is dan een meevaller dat je zo snel andwoord kreeg. Ik heb nog steeds dat ik aan je muizen familie moet denken. Het was zo schattig. Gr. Ma

 3. Goedemorgen , kijk het kan dus wel snel , als je de zaken maar op orde hebt ! Idee voor de Belastingdienst !
  Weer een opluchting als het weg is .
  Gaat het goed met de hondjes in de “ren” , geen ontsnappingen meer ?
  Fijne dag daar .
  Groet .👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👋

  • Hallo Antoinette,

   Ze zijn nu 2 keer in de ren geweest. en Foskie is er niet vandoor gegaan. Probleem nu is dat ze alleen buiten willen als een van ons ook mee naar buiten gaat. Waar wij naar binnen dan zij ook.

 4. Nou, dan heb je nog geluk gehad dat de Belasting je van dienst kon zijn. Een paar jaar geleden heb ik met Belasting Buitenland gebeld omdat ik bij het invullen van het formulier (inkomstenbelasting) er niet uitkwam. Ik heb eerst een half uur in de wacht gestaan en daarna kreeg ik een nietszeggend antwoord. Kosten gesprek: 25 euro! (Vanaf prepaid mobieltje). Ik bel niet meer! Toevallig werd er vandaag de Spaanse inkomstenbelasting van mijn bankrekening afgetrokken. Viel me tegen eerlijk gezegd. Ik had minder verwacht. Ik vermoed dat de Spaanse inkomstenbelasting omhoog is gegaan. Ga het vragen aan la asesora.

  • Ja dames , de belasting moet ook hier betaald worden en na 30 Junio is de bodem van je “spaarpot” weer te zien . Weg vakantiegeld !
   Dat de honden alleen buiten willen MET jullie is normaal , het is ze van jongs af aan niet geleerd . Maar volhouden ! Steeds wat langer misschien lukt het . Succes.

 5. We maken het niet moeilijk maar gemakkelijk is dat niet de slogan van de belastingen. Nu je bent wel heel snel geholpen en je oude baas heeft er ook geen gras over laten groeien. Nu kun je in ieder geval de formulieren afwerken. Hier is vandaag de rekening aan de Spaanse belasting betaald dus we zijn er weer voor een jaar vanaf. Je bordje met eten zag er heel smakelijk uit maar met een strontlucht in je buurt eet je er ook niet lekker meer van. Nog een gezellige dag samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *