Alles wat gister bij de aardappelen boven de grond uitstak en wat ik afgesneden had, heb ik vandaag allemaal bij elkaar geharkt. Simpel werk, maar zwaar. Inmiddels gaat de zon ook steeds beter zijn best doen en wordt het erg warm. Ik ben klaar voor nu, dus koffie. 

Nu alles op bij elkaar ligt op strategische plaatsen moet het met de kruiwagen nog naar een plaats waar het verder helemaal niet in de weg ligt. Telkens laad ik de kruiwagen vol onder toeziend oog van Antares. Spelen en werken gaat niet goed samen. Als ik namelijk de riek weer in het onkruid steek en die richting de kruiwagen beweeg, probeert zij alles eraf te trekken. Dan gooi ik maar weer een steen om haar even bezig te houden. Steen? Ja, onze hond heet het al maanden niet meer voorzien op stokken, ze wil stenen. Ze graaft dan bij de steen een gat en de steen rolt daar dan in en dan graaft ze verder. Tot het moment dat ik een nieuwe steen moet gooien. Uiteindelijk ligt alles na enkele kruiwagen ritjes op een grote hoop waar het wat mij betreft lekker kan wegrotten.

Bij de paprikaplanten zie ik dat ze weer vol hangen, ik laad de kruiwagen nog maar een keer vol met etensware, ook uien en een paar tomaten gaan mee de akker af.

Ik ben moe en mijn elleboog doet zeer, tijd dat ik ook maar een siësta ga houden. In een luie tuinstoel ga ik voor de computer zitten en ga op youtube een documentaire kijken. De anderhalf uur durende docu is sneller voorbij dan gedacht. Ik heb dus duidelijk stukken gemist. In de stuur moet het een en ander georganiseerd worden. Als de nieuwe pellet CV ketel komt wil ik die op een verhoging hebben. De huisraad die we nog zeker niet nodig hebben staat daar ook voor een deel en moet nu dus opzij. Ook aan de bestaande diesel ketel moet wat gedaan worden. Die heeft twee 400 liter tanks, een van ijzer en een van kunstof. Die van ijzer wil ik weg hebben. Dat is dus iets wat moet gebeuren en dan moet er ook wat leidingwerk aangepast worden. Pas dan kan ik de verhoging maken. 

** iemand in onze omgeving (postcode 27527) die iets met een ijzeren tank kan doen? Is gratis af te halen. Mail maar naar info@naargalicie.nl

Dan beld de buurvrouw naar Sol, of ik naar hun akker kan komen om aardappelen te gaan rooien. Dat het met een machine gaat weet ik, wat ik er bij moet komen doen weet ik niet. Maar dat weet ik snel genoeg als ik op de akker aan kom. De machine achter de tractor rooit de aardappelen alleen en laat ze dan weer op de grond vallen. Nu moeten de aardappelen opgeraapt worden en in zakken gedaan worden. Ik wil de aardappelen rapen die ik uit de winkel ken en groter. Maar die ik uit de winkel ken moet ik laten liggen, die zijn voor de varkens en rapen we later. De meest vreemde aardappelen komen uit de grond te voorschijn. Ik zeg tegen de buurman, met een aardappel in mijn hand dat het net worden zijn, kijk kijkt mij raar aan, en ik zeg kijk dit is net een badeendje. Daar kan hij wel om lachen en laat me even later een aardappel zien waar ik een foto van moet maken.

Na een paar uur rapen zegt de buurvrouw dat het genoeg is voor vandaag. Morgen nog een keer. Ze zegt erbij dat ze bij ons maar 2 zakken aardappelen geplant hebben. Zeker, maar die hebben we in 4 stukken zitten snijden zeg ik er achter aan.

2 reacties

  1. Hoi Rob, leuk die kruiwagen je heb weer mooi wat groente binnen gehaald.wij hadden deze week ook het een en ander , frambozen en tomaten en boontjes en die smaken anders als in de winkel we hadden ze gekregen van Petra haar man. Je had wel heel hard gewerkt op je land hou jij voortaan s’middags ook maar eens siësta het zal je goed doen. Gr. Ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *