Boer En Boerin?

Maakt wonen op een boerderij je boer en boerin? Volgens ons niet. Ook het hebben van een akker met groente lijkt ons niet een reden om ons in het rijtje boer en boerin te zetten. Ook het buiten zetten en verzorgen van een paar koeien lijkt ons niet een reden, al komt het natuurlijk begrijpelijkerwijs meer in de buurt van boer en boerin. Wat mij betreft zijn die ritjes van gister op de tractor ook niet iets wat me boer maakt. Maar nu hebben we ineens ook 5 kippen!  We beginnen nu zelf ook te twijfelen. Het wordt tijd dat ik weer een baan zoek waar ik als elektromonteur aan de gang kan denk ik en Sol toch maar iets op kantoor gaat zoeken voor het echt te laat is en we in de voetsporen treden van mijn overgrootouders aan vaders kant.

Goed, boer en boerin of niet, we hebben kippen. De buurvrouw had ze gister bij. En ja, voor iemand denkt dat ze in een kleine kooi zitten, wil ik laten weten dat wij dat ook vinden. Wij wisten ook niet dat de kippen zo snel zouden komen. Ons plan is namelijk om op dat stuk grond wat we bij gaan kopen, een mooi groot kippenverblijf te maken. Iets met een groot binnen en buitenverblijf voor de kippen waar geen indringers binnen kunnen komen. Dus ja, de kippen wonen nu als een student op kamers ergens in een studentenstad.

Vandaag gestart met het zagen van stookhout. Een deel van het hout van het dak is nu in kleine stukken. Omdat ik de accu’s van de kettingzaag niet de volle lading kon geven, waren ze dus ook iedere keer eerder leeg. Na verschillende keren laden ben ik dan maar gestopt met zagen, zodat de accu’s vol geladen kunnen worden.

Daarna ben ik dakpanpuin gaan verplaatsen. Zoals je misschien gelezen hebt is het idee er de inrit van het weiland wat mee te verlengen. Een hoop kruiwagens puin verreden. Daarna ben ik de inrit schoon gaan maken. Hier en daar groeit er gras en dat wil ik niet. Ook de zijkant wil ik netjes hebben. De inrit blijkt veel breder dan dat hij lijkt. Aan een kant, zeg maar tegenover de stal waar het dak van af is, kan ik 2 spades breed gras weghalen en komt dan beton tevoorschijn. Ik denk zelfs dat ik zeker nog 2 spades breed gras kan weg halen. Maar dat is wat voor later. Als het gras weg is, spuit ik alles schoon. De binnenplaats is schoon, de inrit is schoon en ook het hokje waar het hok met de kippen staat maak ik maar even schoon.

Weer problemen met internet! Heel de middag al verteld Sol en ook al een paar dagen zo traag als dikke stront. De internetwinkel in Chantada is tot 9 uur open. Router afgekoppeld en in de doos gedaan. Nu ben ik het onderhand beu dat we eens per maand geen verbinding meer hebben en dan met de router naar Chantada moeten. Als ik de winkel binnen stap leg ik de router op de toonbank en vertel dat het WEER niet werkt. Klopt zegt de man achter de toonbank, vanaf vanmiddag 2 uur is er niet of nauwelijks (mobiel) internet. Hij laat een pagina zien op zijn telefoon waarop te zien is dat verschillende providers al geruime tijd (paar dagen dus) problemen hebben, het is blijkbaar iets wat in heel Spanje speeld. Onverrichterzake keer ik dus weer huiswaarts.

5 reacties

  1. Gelukkig dat jullie de kippen tijdelijk op ‘kamers’ laten wonen en dat ze straks een vorstelijk verblijf krijgen. In Asturias is het volstrekt normaal om kippen levenslang in zulke kleine kooien te houden. Arme dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *