Boekpresentatie

Vandaag staat de dag in het teken van het boek. En dat is niet zonder reden! Echte boekenwurmen zijn Sol en ik niet. Wel hebben we veel boeken. Vroeger in de Klaverweide had ik een groot meubel gemaakt, tegen de muur vakken waar boeken in stonden en er was een bureau in verwerkt. Wij vonden het mooi omdat we er onze boeken in konden zetten. Al lezen we dus niet super veel, boeken vinden we wel mooi. Alles boeken zijn ook mee gegaan naar Galicië. Alles hebben we voor de verhuizing goed verpakt. Maar een tijdje terug kwam ik toch een boek tegen waar ook een muis in had gelezen. 

Op het moment hebben we een muizenplaag. En het vergif (geen gif meer natuurlijk als de katten groot genoeg zijn) doet zijn best maar toch wil ik alle boeken die nog in dozen zitten die voor het grootste deel nog in de bijkeuken staan uitgepakt en binnen hebben. Op de logeerkamer maak ik eerst plaats om een stalen rek weg te kunnen gaan zetten. Het is even schuiven voor ik het rek in elkaar kan zetten. Als het rek staat kan ik de dozen op de logeerkamer controleren op boeken en die er uithalen. Zo zijn er verhuisdozen die nu half leeg zijn waar muis bestendige zaken in zitten. Ik probeer zoveel mogelijk de dozen weer te vullen door de inhoud van de dozen samen te voegen. 

Dan moet ik alle dozen controleren die in de bijkeuken staan, en dat zijn er nogal wat. Alle boeken gaan er uit en ook hier voeg ik daar waar mogelijk de inhoud van de dozen weer samen. Veel dozen houden het ook niet lang meer uit en dus zoek ik de meest stevige dozen en gebruik die. De dozen in de bijkeuken staan op pallets en vandaag hebben we een groot stuk plastic gekocht om op de pallets te leggen en er dan weer dozen op te tassen. Het stuk is groot en het komt ook tussen de dozen en de muur. Alles zo muis veilig mogelijk.

Nu ik alle boeken verzameld heb kan ik beginnen aan de boeken presentatie. Alles moet nu in het rek gezet worden. Ik probeer zoveel mogelijk de series bij elkaar te houden en alles een beetje op grote in het rek te zetten. Als een rij boeken op de plank staat komt er de volgende rij voor te staan en dat gaat zo op alle planken anders passen niet alle boeken in het rek.

Als alles gedaan is, ga ik het karton van de verhuisdozen maar gelijk weg brengen. 

Als ik met onze boeken presentatie bezig ben heeft mijn vader een boekpresentatie van zijn nieuwe boek. Schrijf ik de dagelijkse geschiedenis op van wat er bij ons in en rond Freán gebeurt, heeft hij een boek geschreven over de geschiedenis van de Zwartenbergse molen en de gevolgen voor de polder. Lang geleden, in 1721 op zaterdag 20 januari wordt de beslissing genomen om in de Zwartenbergse polder een molen te gaan bouwen. Nou, de rest is geschiedenis en staat dus in het boek dat mijn vader geschreven heeft. Vandaag dus de officiële presentatie van het boek ‘300 jaar Wind-Watermolen Zwartenberg’

Wil je nou ook zo’n boek dan hoef je niet op bol.kom te gaan zoeken. Maar dan kun je mij een mailtje sturen op info@naargalicie.nl met je adresgegevens en dan stuur ik die gegevens door naar mijn vader die dan contact met je op zal nemen wat de kosten (boek + verzendkosten) zijn. 

*Niet je gegevens bij de reacties zetten aub, dan heeft iedereen je adres. Alleen mailen!

Vandaag zijn we tussendoor ook nog naar Chantada gegaan naar de dierenarts voor de katten. Bij aankomst blijkt alles dicht, niet alleen de dierenarts maar alles in Chantada. Maar Als Sol de dierenarts belt komt hij op de plaatselijke vrije dag naar de winkel/praktijk. Terra is tip top en Julio krijgt shampoo voor de schurft en een een crème voor zijn oogjes. Drie maal daags de crème en eens in de twee dagen in bad.

15 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad kun je wel zeggen dat je blog vandaag gaat over boeken. Bij jullie is het vooral selectie en opruimen wat de klok slaat.
  Bij ons was dat wel anders. Alles stond in het teken van de boekprecentatie van mijn nieuwe boek. Het monikkenwerk wat het schrijven van een boek toch is was natuurlijk allang gepasseerd. Maar zeker als je het in eigen beheer laat drukken en uit gaat geven vraagt ook het nodige en dan de dag zelf. De precentatie uiteraard in de molen zelf met genodigden. De eerste exemplaren werden onthult en aangeboden door en aan de burgemeester van Etten Leur en de loco dijkgraaf van het waterschap. Natuurlijk hapjes, drankjes en verders lekkers. Van de 600 gedrukte boeken zijn er inmiddels als 465 verkocht.
  Nu voor ons het nagenieten voor ons en voor jullie van de nieuwe bibliotheek.

  Houdoe

 2. Hallo Rob en Sol,

  Ik heb altijd heel veel gelezen en had ook een goed gevulde boekenkast, maar op gegeven moment na verhuizing nummer zoveel hebben we geen boekenkast meer genomen. Toch ben ik dat toch gaan missen en denk ik er toch weer over na om er weer een te nemen. Ben blij te horen dat het met Terra prima gaat en met Julio wens ik jullie veel sterkte, een wilde kat wassen is geen pretje!

  Groetjes Corry

  • Goedemorgen , nou dat is zeker een goedgevulde boekenkast . Zeker als je bedenkt dat het een dubbele rij is. Ga toch maar meer lezen , geeft zoveel voldoening .
   Wens je Pa heel veel succes met de verkoop van zijn 2e boek over “Zwartenberg”. Het eerste boek was heel taai maar , omdat ik de hele omgeving daar niet ken, begin ik toch maar niet aan de 2e .
   Fijn dat Terra en Julio gezond zijn , pfff en nu om de 2 dagen badderen….katten en water. Wens jullie superveel succes . (Je mag de pootjes wel vastbinden en het bekje ook. Niet echt hoor !)
   Heel veel succes, ga voor jullie duimen. Heb je een fles ” AQUA OXIGENADA” (bij Chinees natuurlijk😉)in huis voor het ontsmetten van eventuele kattenrkrabben. Is fijner dan alcohol .
   Groet . 🐈‍⬛🐱👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

   • Hola Antoinette en Ben,

    Ik heb ook nooit gezegt dat je mijn eerste boek wat jullie gewonnen hadden op moest eten (!). Ik kan me voorstellen dat het dan erg taai is. Maar ik begrijp helemaal wat jullie bedoelen. Overigens het boek wat nu uitgekomen is was mijn derde. Het tweede ging over een helaas echt gebeurde moord (Moord op de Kadijk) Kijk maar eens op You-tube of Googhle op die tekst.

    Hartelijke groeten of op z’n Brabants
    HOUDOE

    • Hartelijk dank voor verdere uitleg ! Gelukkig snapt U de uitdrukking g “taai” wel. Veel succes wordt U toegezonden ! 👍👊👋

 3. Nou dat ziet er weer heerlijk opgeruimd uit en mooi zo’n boekenkast overzichtelijk en leuk om bepaalde oude boeken weer eens te lezen bv in de winter.
  Wat heeft pa een succes geweldig voor mensen die de streek kennen een mooie herkenning, bij ons in Limburg heeft men ook uit alle windstreken verhalen en geschiedenis geschreven ook natuurlijk in dialect zelf heb ik daar een hele reeks van blijft kostbaar.
  Ik heb ook eens een aangelopen verwilderde kleine kat gewassen , in een kleine teil met een bodem water in de badkuip gezet ingezeept en met de sproeier afgespoeld in grote handdoek gewikkeld en geborsteld hij liet het doen want het voelde goed voor hem.
  Hij knapte zienderogen op en de de volgende keren ging het ook weer prima rustig doen met geruststellende woordjes .
  Succes en voor Pa ook,
  José

 4. De muizen ja! Die willen voor de winter ook graag een dak boven hun hoofd! Wat helpen kan ist Stahlwolle, Staalwol, wat schilders gebruiken. Dat hebben wij vroeger in de gaten gestopt, daar kunnen ze niet doorknagen. Hartelijke groeten

  • Hallo Liesbeth,

   Bedankt voor de tip, maar helaas gaat dat in ons geval niet werken. De meeste muren zijn op enkaar gestapelde keien die alleen aan de buitenkant zijn afgewerkt. Binnen zijn ze open en voor muizen is het makkelijk te doen om er beneden in de gaan en er boven weer uit te komen. Het is een groot gangenstelsel voor die dieren.

 5. Gefeliciteerd met de presentatie van u derde boek Pa. Vond het boek wat ik gewonnen had erg leuk om te lezen en weet nu wat meer over dat gedeelte van Brabant. Ik wil heel graag het nieuwe boek en het boek over de moord ook graag in mijn bezit krijgen dus stuur ik een mail naar Rob met mijn gegevens. Dan heb ik de serie compleet. Mooie verzameling boeken Rob daar moet je zeker een mooie kast voor hebben zonde om die in dozen te laten zitten. Succes met het in bad doen van het katje en dat elke 2 dagen, hopelijk raakt het beestje er aan gewend en gaat het van het baden genieten.

  • Halo Mieke Mertens,

   Leuk te horen dat je genoten hebt van boek “500 jaar Zwartenbergse Polder”.
   Ook leuk te horen dat je het nieuwe boek “300 jaar Wind-Watermolen” waar Rob de cover voor ontworpen heeft ook in je bezit wil krijgen.
   Helaas heb ik geen exemplaren meer van het boek “Moord op de Kadijk”
   In overleg met Rob gaan we e.e.a. toch oplossen natuurlijk. Dat zit in Robs en mijn aard.
   Komt goed.

   Hartelijke groet en op zijn Brabants Houdoe

  • Hallo Antoinette,

   Bedankt voor de waarschuwing. Onze ervaring is wel dat “tormenta” met een korretje zout genomen moet worden. Tormenta hebben wij hier nog niet gezien, het is een beetje als code oranje die afgegeven wordt door de ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *