Blij Met De Kast

Vandaag leggen we eerst de laatste hand aan de kast van de buren. De knoppen en het plaatje rond het sleutelgat moeten nog gemonteerd worden. Als dat gedaan is leggen we de kast op de rug en voorzien de onderkant van de poten van een laagje vernis. Als we dat met gedaan hebben komen de buren aan lopen. Alles is mooi en geweldig. We vertellen dat we later, eind van de middag, de kast komen brengen. 

We gaan naar Ourense wat spullen kopen bij de Leroy Merlin en daarna gaan we de balken halen en betalen. Samen met de man die gisteren de balken zaagden, leggen Sol en ik de balken in de aanhanger. Baas Tito komt kijken of we alles wel goed doen. De lichten van de auto staan aan zegt hij. Klopt, dat moet ook wat dan blijft de wifi van de camera op de aanhangwagen aan staan en blijft de oude telefoon verbinding houden. Die camera zit er op als achteruitkijkspiegel. Baas Tito begrijpt mijn uitleg niet en zegt dat hij de lichten wel even uit zet. We zijn nog aan het inlagen en dan wil hij weten of we een hond hebben. Ja, twee kleintjes zeg ik. Ooo, dan heb ik wat voor jullie en hij gaat een zak vers vlees halen. We moeten het alleen koken en klaar. Als alles ingeladen is betalen we en gaan we naar huis.

Thuis laden we de balken uit en laden de kast voor de buren in en koppelen de aanhanger af. Maar we gaan eerst naar Chantada. We willen een dagmenu, moeten even naar de chinees en moet ergens papieren ophalen. Helaas is het restaurant dicht. En omdat het siësta tijd is is de rest ook dicht waar we naartoe willen. We gaan ergens anders eten. We rijden naar restaurant Casa Pepe, daar hebben we al eerder gegeten. Als we aankomen is het erg druk, maar we mogen zonder reservering plaats nemen. We nemen het dagmenu. Meestal is het toetje bij het dagmenu niet zo veel, deze keer is er een toetje wat er goed uit ziet!

Als we gegeten hebben rijden we naar huis en gaan niet meer langs Chantada. Thuis gekomen koppelen we de aanhanger aan en brengen de kast naar de buren. De buurvrouw is er helemaal mee in haar nopjes. Op de kast moet een marmeren plaat. Ik weet niet precies wat er mee is, of die nou gebroken is of bij een marmer poetsbedrijf is of dat er een nieuwe op komt. Nu heeft de kast in ieder geval even geen blad. Maar dat is iets wat ze zelf aan het regelen zijn. 

Als we thuis zijn gaat Sol het vlees wat we kregen van baas Tito koken. Ik kan je vertellen dat het hier in huis verschrikkelijk weeïg stinkt. Vroeger in een honden en kattenvoer fabriek gewerkt, daar stonk het ook zo. Het is geen pretje in huis op het moment.

12 reacties

 1. Hola,

  Allereerst natuurlijk de kast……In een woord geweldig en om trots te zijn op het werk wat jullie verricht hebben. Gelukkig dat de buren er nu openlijk blij mee zijn maar dat kan ook niet anders natuurlijk. Ik weet natuurlijk niet hoe oud Tito is maar dat verhaal over Wifi op de aanhanger snap ik ook niet maar dat is geen probleem ik kijk gewoon in de achteruitkijkspiegel of achterom!!!!
  Het is natuurlijk altijd leuk om een extra’tje te krijgen maar de combinatie houten balken kopen en dan vers vlees voor de honden gratis krijgen is wel een heel aparte.
  Van de prijzen van dagmenu’s in Spanje worden wij ongewoon jalours maar wat jullie nu als toetje gekregen hebben is wel HEEL erg lijkend op een **** restaurant. Alleen voor de dagmenu’s zou je al naar Spanje gaan. Jammer dat het zoveel brandstof kost om er te komen dus blijven we nog maar even jalours.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Baas Tito is en oude man, dus dat het niet helemaal duidelijk is hoe de camara werktsnap ik wel. Als jullie met de caravan rijden heb je aan achteromkijken toch ook niets? Zou het dan zo zijn dat er veel nederlanders hier wonen alleen voor de dagmenu’s? Hier was het trouwens wel duur hoor, 15 euro p/p

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik kom net thuis van een vergaderingetje en je vader zei dat ik meteen je blog moest lezen, en dat ging vooral om jullie toetje dat zag er ook heel lekker uit complimente voor de spaanse keuken. De kast ziet er héél mooi uit en heel fijn dat de buren hem ook zo mooi vinden. Leuk dat jullie dat vlees kregen. Gr. Ma

 3. Goedemorgen . De kast is geweldig geworden , daar kan niemand wat negatiefs van zeggen , TOP werk samen. Jullie kunnen altijd nog samen een bedrijfje beginnen voor restauratie van meubelen . Bovendien hebben jullie samen “platina” handjes , dus dat komt altijd goed.
  In dat hondenslee zit waarschijnlijk ook pensioen door daarom stinkt het zo maar , je zult eens zien hoe heerlijk jullie hondjes ervan smikkelen. Ook heel goed voor hun vacht! (Beginnen met een klein beetje omdat ze het niet gewend zijn. )
  Over het toetje ? 😋😋😂
  Groet en fijne en dag.
  👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👋

  • Hallo Antoinette,

   Hummm… eerst dacht ik ‘pensioenados’ stinken omdat ze iets met een hondenslee doen. Maar toen beelk dat je nog niet helemaal uitgeslapen was. Wij hebben gisteravond niet meer gegeten, we waren misselijk van die lucht.

 4. Prachtig is de kast geworden en een goed idee om er een stenen (marmer of graniet) plaat op te doen dan wordt hij dubbel zo mooi.
  Tito heeft toch overal interesse in en leuk dat jullie wat meekrijgen voor de hondjes. Het zal inderdaad pens zijn wat niet lekker ruikt maar goed voor de hondjes.
  Nu zullen de buren reclame maken over de kast , je weet de beste is mond op mond reclame.👍
  In Landgraaf hadden wij ook een Brabantse buurman met gouden handen vandaar dat ik jou ook zo noem.
  Fijne dag ,
  José

 5. Wat een traktatie voor de hondjes die zullen smullen maar inderdaad pens stinkt. De kast is fantastisch geworden. Zo te zien zijn de balken ook erg mooi en zal een mooi aangezicht zijn in jullie keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *