Blauwe Tegels

Als eerste haal ik vandaag het aanrecht voor de ramen weer weg. De vensterbanktegels zitten nu wel goed vast en dus kan daarom het aanrechtblad weg. Voorzichtig schuif ik het naar me toe en leg het op het kookeiland weg. Daar blijft het voorlopig liggen tot het geschuurd en geschilderd is aan twee kanten en dan kan het terug op de plaats waar het hoort.

Nu het aanrechtblad weg is is het voor mij makkelijker tegelen. Dat is dus wat ik vandaag ga doen. Voordat ik het aanrechtblad weghaalde heb ik op verschillende plaatste potloodstreepjes op de muren gezet. Die heb ik nodig om te tegelen. Met de laser zet ik nog wat extra lijnen uit op de muur en dan kan ik beginnen. Om met een volle tegel te kunnen werken op de aanrechtbladen moet ik alle tegels die op de vensterbank komen te rusten aanpassen, zodat alle voegen gelijk komen te lopen op de verschillende muren. Als ik een rij tegels op maat heb gemaakt is het eerste stuk een kwestie van tegels tassen. Vandaag is mijn plan alleen de buitenmuur te doen, daar zitten de minste tegels tegen, maar geven wel het meeste werk. Dan kom ik op het punt waar de rand van de oude antieke tegels moet komen. Hier kom ik wat dingen tegen. Als eerste moet er iets verzonnen worden om het blauwe tegeltje onder de antieke tegel schuin te zetten en dat zelfde geldt ook voor de laatste blauwe tegel die boven de antieke tegel komt omdat de antieke tegel dikker is. De oplossing is hier een afwerklat die ik op de muur lijm en daarna er de tegel op lijm, op de derde foto is te zien wat het effect is. Maar we hebben hier nog een probleem, de voeg bij de antieke tegel. Een voeg bij de antieke tegel is niet mooi en de antieke tegels blijken niet allemaal precies even lang als de blauwe tegels. Ik laat Sol zien wat de mogelijkheden zijn en we besluiten dat zoals het nu zit de beste oplossing is. Dan is er nog een derde en laatste ding waar ik geen rekening mee heb gehouden. De hoogte waar de antieke tegel zit vinden we allebei mooi, maar op de andere muur, waar ook keukenkastje boven het aanrecht moeten komen komt de rand antieke tegels niet uit. De rand zit of net onder de kastjes of er achter. Omdat een deel al goed vast zit kan ik nu niet meer terug, maar een oplossing is er al voor verzonnen. Bij de schuine kanten bij de ramen ziet het er misschien een beetje vreemd uit, maar neem van mij aan dat daar straks niets meer van te zien is.

Tijdens het tekenen is Sol aan het bellen. Morgen met de katten naar de dierenarts in Chantada en nog wat andere dingen die we daar moeten doen. Ook heeft Sol met het ziekenhuis in Ourense gebeld. Ben ik afgelopen maart aan een linker liesbreuk geopereerd, denk ik nu zeker te weten dat ik een liesbreuk heb aan de rechterkant. 30 november de eerste afspraak. Als de telefoontjes gedaan zijn gaat Sol de spruiten, en prei klaar maken om in te vriezen. Ook de spaanse pepers gaan de vriezer in. Volgend jaar hoeven we geen peper platen weg te zetten. Ik gebruik ze veel, maar denk dat ik er genoeg heb voor de komende twee jaar. 

Ook staat de buurvrouw ineens op de stoep. Ze staat druk te praten met Sol en even later komt ze in de keuken kijken. Ik heb geen tijd voor praatje pot want ik moet tegels lijmen. Later vraag ik aan Sol wat er is. We moeten naar de kerk. Naar de kerk? Ja voor de herdenkingsmis van haar vorig jaar overleden moeder. Aanstaande zaterdag. Dat is nou net niets voor ons, maar goed verplicht nummertje.

20 reacties

 1. Hoi Rob,
  Wat is het mooi, en met die oude tegels dat is ook goed opgelost. En dat jij nog eens in een kerk komt. Weet je ook weer eens hoe dat in Spanje is. Gr. Ma

 2. Hola,

  Gelukkig dat de vensterbank nu goed vast zit en kon je met weer een goed in het oog springende klus verder. Het gaat er erg mooi uitzien en een mooie oplossing verzonnen voor de tegeldikte verschillen.
  Jammer dat je weer aan een breuk geholpen moet gaan worden zo het er nu naar uitziet alleen weet je nu natuurlijk nog niet wanneer.
  Natuurlijk zijn er wel eens dingen waar je “niet” buiten kunt van uit sociale overwegingen voor je gevoel maar een verplichting kan het nooit zijn.

  Houdoe

 3. Wat zien de tegels er prachtig uit heel gezellig , nog even goed doorbijten want het schiet toch al op . Jammer als de liesbreuk operatie nog moet plaatsvinden voor je aan je nieuwe werk begint maar dat is natuurlijk overmacht och er zal altijd weer een oplossing voor komen.
  Nog even doorbijten wat de keuken betreft en kunt het kerstmaal lekker bereiden (je hebt nog 5 weekjes) 👍🥬,
  Succes ,
  José

  • Hallo José,

   De vorige keer zat er tussen het eerste bezoek aan de chirurg en de operatie iets meer dan een maand. Als dat weer is dan moet ik mijn nieuwe baas maar inlichten dat ik wat later moet beginnen. Ik houd er niet van als iemand komt werken en na een week zegt dat ie ziek is (om wat voor reden dan ook) dat geldt dus ook voor mijzelf dan.

   • Dat is natuurlijk ook heel netjes en je baas zal er heus begrip voor hebben eerst goed herstellen dus ook aan jezelf denken en dan pas aan de slag 👍
    Groetjes,José

 4. Ik schrijf niet al te vaak maar lees je blog wel iedere dag moet nu toch wel zeggen, de keuken wordt steeds mooier de tegels vind ik prachtig.
  Nu al benieuwd naar het eind resultaat
  Heb je te veel getild heeft dat de liesbreuk veroorzaakt ? Wel heel vervelend. Ik zelf ben niet zo van de spaanse ziekenhuizen maar die van jullie is misschien wel beter dan die vlak bij ons is.
  Veel plezier in de kerk. Je moet wat over hebben voor je buren 😏

  • Hallo Francoise,

   Zwaar tillen komt wel vaker voor hier. Maar of het daar door komt weet ik niet. De chirurg vertelde bij de eerste keer al dat de kans bestaat dat je als je links hebt gehad je recht binnen niet afzienbare tijd krijgt.

 5. Wat een WOW factor is die muur nu. En weer een goede oplossing gevonden om de dikte van de antieke tegels te camoufleren. Vervelend voor je weer een liesbreuk en op 30 november de eerste afspraak denk je dat je nog voor het nieuwe jaar geholpen kan zijn.? We duimen voor je. Ik begrijp je heel goed als je niet geloofd om dan eigenlijk verplicht naar de kerk te moeten. Wij hebben ook niets met het geloof. Nog een hele fijne dag verder.

  • Hallo Mieke,

   Of het voor het einde van het jaar geregeld is in het ziekenhuis weet ik niet, dat is afwachten. We komen regelmatig in een kerk, maar dan is het om te kijken of het er mooi is binnen, maar daar heb je het dan mee gehad. Maar we slaan ons wel door het verplicht nummertje heen 😉

 6. Hola Rob, op het moment dat ik de tegels zag zei ik, zo dat is mooi. De kleur spreekt mij erg aan. Heel bijzonder. Je maakt je lezers steeds meer nieuwsgierig naar het eindresultaat. Maar gezien je, waarschijnlijke, liesbreuk zal het nog wel even duren voor het zover is. Voorlopig is de keuken nog niet klaar maar wat maakt dat uit, alle tijd, toch. Sterkte bij de dokter en succes in de keuken.

  • Hallo Lady Wieser,

   De keuken gaat gewoon door. Klussen en verbouwen is net als sport, sporters blijken ook te kunnen wielerennen met een gebroken pols… nou dan kan ik tegelen om jou nog nieuwsgieriger te maken hahaha

 7. Goedenmiddag , potverdorie toch te veel en verkeerd getild . Pas op , pas op ! Dat kun je voorlopig eigenlijk niet gebruiken . Helaas daar wordt niet naar gevraagd. Hopelijk valt het nog mee , sterkte en hou er goed rekening mee als je toch moet tillen.
  De keuken wordt geweldig , voor jullie ook heerlijk om te zien dat het zo mooi wordt en opschiet . Toppers zijn jullie . Geniet van de avond .
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️😊👍👊👋
  p.s. Het regent hier …..eindelijk , zo blij mee , hopelijk houdt het even aan. 😔

  • Hallo Antoinette,

   Om met de regen te starten; dat is mooi dat jullie ook wat krijgen. Als het zo blijft regenen zoals hier dan wil je ook weer graag dat ghet stopt. Bij de eerste operatie had de chirurg al iets gezegt dat als je aan een kant geopereerd bent dat de kans groot is dat de andere kant ook komt. Het is iets met een opening in een spier omdat die wat zwakker is, als die dan links zwak is zal het recht wel het zelfde zijn. Ach, ik weet wat ik kan verwachten…. als ik daarna maar niet van een trap afstuiter net als de vorige keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *