Nou, je raad het al. Ik ga verder met tegelen. Nu is de kolom aan de linkerkant van de keuken aan de beurt. Gisteren heb ik daar al een paar tegels gezet en nu is het de bedoeling dat de kolom af komt. Niet alleen de kolom, maar ook een groot deel van de muur aan de linkerkant wil ik gedaan hebben. De enige kleur die ik vandaag heel veel gezien heb is BLAUW op de kleuren van een regenboog na dan.

De kolom is een beetje een gepriegel zeker een kant van de kolom lijkt gepriegel te gaan worden. Daar is ruimte voor een tegel en een stukje van 1 centimeter. Ik weet zeker dat het er straks niet uitziet met stukjes tegel van 1 centimeter. Het lijkt mij beter de voeg iets groter te maken en met de tegels die op de andere muur komen is het helemaal gecamoufleerd.

Als de kolom helemaal gedaan is kan ik op de muur die ik nu wil gaan doen eerst weer beginnen met aftekenen. Daarna…. tegel tassen. Op de foto’s zien jullie in de kolom geen antieke tegels, dat is omdat de tegelrand moet verspringen naar een lager niveau omdat de rand anders net onder aanrechtkastjes komt of er achter valt. Met de kolom als overgang is het geen probleem.

Daar waar het nieuwe fornuis moet komen staan komt geen rand. Ook lijkt het ons daar mooi de tegels in verticale positie te tegelen en zonder te verspringen. Ik ben met tegelen gestopt tot waar ik denk dat de nieuwe afzuigkap gaat komen. Het idee is dat we een goedkoop ding kopen wat wel net zo breed is als het fornuis waar ik dan een schouw omheen maak van hout met twee klossen ter ondersteuning, daarom ook bij de bovenste twee rijen aan iedere kant een tegel minder.

Morgen ga ik verder aan de andere kant waar het fornuis komt te staan en dan is het wanden tegelen klaar op wat kleine stukjes na, zo moet er nog een rand boven de aanrechtbladen gezet worden. Maar dat doe ik pas als die er liggen en moet er aan de rechter muur nog een stuk tot op de vloer gedaan worden.

13 reacties

 1. Zo Rob,
  Dat ziet er goed uit. Ik moest wel even wennen aan de tegels die recht op staan maar nog eens goed gekeken en dan denk ik dat het heel mooi zal zijn vooral als de schouw er is. Goed gedaan. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ik hoop dat je NIET gehypnotiseerd bent van zo’n blauw vlak aanbrengen. Je zou er een blauwtje van krijgen (niet lopen natuurlijk). Ik probeer me de schouw die boven het fornuis moet komen nu al voor te stellen. Lijkt me erg mooi.
  Binnenkort ga je pas het ECHTE effect van je werk zien namelijk als het voegen aan bod komt.

  Houdoe

 3. Goedenacht , je bent weer mooi opgeschoten met tegelen . idd wat je Moeder zegt , even wennen en fantasie gebruiken dan komt het over. Je moet duidelijk proberen je het geheel voor te stellen , lukt overigens best hoor . Het wordt prachtig . Voor jezelf ook fijn dat het goed opschiet . Voor morgen weer veel succes en plezier met wat je gaat doen . Hier morgen een “regendag” , ben benieuwd wat het wordt .💦
  Voor nu welterusten en slaap lekker allebei .😴😴
  Groet .🤝👍👊😆

 4. Nou je bent al aardig weer opgeschoten je krijgt er ook steeds meer handigheid in en zonder motief
  is natuurlijk makkelijker het wordt steeds mooier en spannender 😁 de afwerking zal het ook in z’n geheel rustiger maken.
  Met inzicht uitzicht en geduld kom je er wel,
  José

  .

 5. Hoi Rob, die kleuren die spreken mij echt aan. Wat wordt de kleur van de keukenkastjes, was het niet iets geligs, kan voor jou natuurlijk niet snel genoeg gaan, maar voor mij ook niet omdat ik zo nieuwsgierig naar het eindresultaat ben. Het is inderdaad even wennen dat de tegelrijen verschillen maar daar ben je ook snel aan gewend. Heb je al iets gehoord over je eventuele toekomstige baan? Veel succes verder, groetjes o ja wij hebben nu ook plensbuien goed voor de tuin en de natuur.

  • Hallo Lady Wieser,

   We hebben kastjes en keukens gezien bij Leroy Merlin, die zijn licht blauw. De boven kastjes hebben deurtjes met ruitjes en de onder kastjes/lader zijn gewoon simpel. We moeten nog kijken of er ook voor gaan.

 6. Zo je bent al flink opgeschoten met de tegels en het word alleen maar mooier en als dan de schouw er ook is. Wow ik kan me het al een beetje voorstellen hoe dat word. Hier in Murcia regent het ook en het is nog frisjes met 20.8 graden. Nog een werkzame dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *