Black Friday

Black Friday, al weken worden we er allemaal gek van, reclames op de radio, mails die je niet wil ontvangen en ga zo maar door. Black Friday betekent bij ons echter hand op de knip. Je wordt genept. Kost iets in september nog 100 euro dan gaat de prijs daarna prijs langzaam omhoog, om vervolgens op Black Friday weer spectaculair omlaag te gaan naar de 100 euro van september. 

Black Friday of niet, ik ga witten. White Friday zullen we maar zeggen. Eerst moet ik nog wat balken verder afplakken zodat ik zonder ergens naar te hoeven kijken met de verfroller aan de gang kan. Ik start om 9 uur en om 12 uur ben ik klaar en ga ik de melk halen. 

De kast voor de eetkamer waar ik gisteren al aan gewerkt heb moet nog een vlakke achterwand krijgen. Sol wil dat graag om er wat moois van te maken. Even meten en zaken en klaar. er zijn nog een paar kleine puntje die ik eraan moet doen en als die gedaan zijn is het 2 uur in de middag. Volgende project? Douchen en ik ben klaar voor deze week, los van het weekend.

De witte verf is ver op, om nu niet volgende week halverwege het verven zonder te komen zitten lijkt het mij dus verstandig een nieuwe emmer te gaan kopen. We togen naar de Leroymerlin in Ourense. Black Friday, ja hebben ze ook bij de Leroymerlin, maar met de hand op de knip kopen we alleen wat we nodig hebben en we zijn voor minder dan 90 euro klaar. Dat is iets wat nooit gebeurt. 

Gisteravond hebben we definitief besloten de hond waar we afgelopen woensdag naar zijn gaan kijken met Antares in huis te nemen. Orion, zoals we heb dus vanaf nu gaan noemen, heeft niets. We zoeken in Ourense een dieren winkel. We vinden er een, maar die verkoopt alleen spul voor chiwawa. De winkel is erg klein en wat er verkocht wordt is dus ook voor kleine honden. We zoeken de volgende. Volgens Google Maps is de lijn die we moeten volgen rood en oranje, het is niet alleen volgens Google stervensdruk, maar wij zien dat ook. Dat zal wel met Black Friday te maken hebben. Hier heb ik geen zin in, zeg ik tegen Sol. Beter dat we morgen terug gaan. We rijden richting huis, maar dan komen we voorbij de Chinees. Daar is het altijd Black Friday!. Laten we eens kijken wat die voor honden heeft. We zijn geslaagd, we hebben een mat, waar we op hopen is dat ze daar alle twee op gaan liggen en dat liefst tegelijk. We hebben een mand, we hebben een tuig met een riem, we hebben een riem voor in de auto om hem vast te zetten aan de veiligheidsgordel, we hebben een bak om uit te eten, kortom, volgens ons hebben we alles. 

Black Friday en hand op de knip is dan wel niet helemaal gelukt, maar we hebben alleen gekocht wat we nodig hebben…. plus een beetje 😉

Prettig weekend.

Hongerige kip!

11 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk beginnen we om van
  ” Het Hoge Noorden” Orion bij jullie welkom te heten. Maar met die namen die jullie voor de honden gekozen vanuit heelal begrippen is iedere afstand op dit aardbolletje zeer betrekkelijk.
  Eigenlijk weten we allemaal dat Black Friday al langer een achterhaald begrip is omdat het overal al veel langer duurt dan de term suggereerd van 24 uur. Nog los van het golvend effect van prijzen zoals jij ze aanhaald. Ik vind het trouwens wel grappig dat je zegt de werkweek af te sluiten met werken lso van het weekend. Volgens mij is bij jullie iedere dag een werkdag en nemen jullie af en toe een vrije dag en beleef je die als zondag.
  Succes met de intergratie van Orion in jullie 3 mansschap

  Houdoe en fijne (werk) dagen

 2. Mooie beslissing en zij worden vast vriendjes/ vriendinnetjes, heel veel geluk met Orion,
  en het schiet al op met de verfkwast nog effe doorbijten en jullie kunnen de Kerstboom in de woonkamer opzetten en eens even genieten van het resultaat,
  fijn weekend,
  José

 3. Gefeliciteerd met de beslissing Orion aan jullie “gezin” toe te voegen ! Geweldig , hij zal het heerlijk hebben bij jullie en andersom genieten jullie vast van hem. De gewenning zal misschien even duren , maar denk dat Antaris wel meehelpt met verwijzing hoe het hoort ! 😅👍. De eetkamer ziet er al mooi strak en licht uit .
  Ach …Bkack Friday….niks ….Green Friday hebben jullie aan meegedaan en dat kan. Fijn weekend . Groet 👊👋👍😆

 4. Fijn dat jullie zijn geslaagd met de spulletjes voor Orion en ik geloof zeker dat ze straks samen op het kussen liggen. Dat gebeurd hier ook de poes en hond samen in een mand altijd leuk om te zien. Wanneer gaan jullie Orion ophalen? fijn weekend

 5. Gefeliciteerd, Orion komt de familie versterken. Wij zijn aangesloten bij de Vega Baja Astronomy Group, wij hebben beperkte kennis maar er leden met enorm veel kennis. We ontmoeten elkaar om de 2 weken via ZOOM en 1 x per 6 weken een lunch. Nu zijn we aan het bezien of er een veldexcursie naar de omgeving van Almeria in zit het komende voorjaar. Is er bij jullie ook een groep die actief is met b.v. astrofotografie? Galicië is ver weg vanuit onze omgeving (Alicante/Vega Baja, de vlakte ten zuiden van Alicante). Enfin, het is echt genieten om jullie leven te volgen en petje af voor al het werk dat wordt verzet. Een prettig weekend gewenst, groet uit het andere Spanje (we zijn hier medio 2019 gearriveerd en leven op het platteland tussen Albatera en Crevillente). Jullie verhalen over de bureaucratie is HERKENNING. We zijn al maanden met de belasting in de weer (4e bezoek a.s. dinsdag) en al weken lang met het overschrijven van onze gegevens naar het universiteitsziekenhuis. in Elche. Ach, “Spanje”, zeggen we dan tegen elkaar en hopen maar dat het allemaal goed komt. Soms ook een zeer aangename verrassing zoals het bezoek aan de Vredesrechter (justicia de paz) om een “bewijs van leven.” In 2 minuten geregeld en kost geen cent. We vallen bijna om van verbazing.
  Enfin, dank voor de dagelijkse blog, nogmaals “petje af” voor jullie positieve instelling en de humoristische kijk op de zaken die niet lopen zoals je hoopt. (De bouw van onze simpele badkamer duurde 3 maanden terwijl wij dachten dat het in een week/10 dagen, geregeld zou zijn. We gaan voor overige bouwwerkzaamheden met een bedrijf in zee dat duurder is maar, inmiddels ervaring, zich stipt aan de afspraken houdt. Groetjes uit Albatera, aan de voet van de sierra Crevilente.

  • Hallo Margriet,

   Geen idee of er hier iets van een astronomie club is. In ieder ga=eval is er niets bij ons direcht in de omgeving. Volgens mij zou er wel eens iets in Vigo kunnen zijn omdat daar in de omgeving ook een kleine sterrenwacht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *