Bijna Weekend

Het is vrijdag en het weer is weer wat beter dan dat van gisteren. De zon schijnt weer. Ik wil in de keuken wat doen. Er moet nog wat gekit worden. Tussen de vensterbanktegels en het aanrecht zit ruimte en die ruimte moet nog dicht gekit worden zodat er geen vocht en troep onder kan komen. Ik maak plaats, haal de kitspuit en een nieuwe koker kit neem ik ook vast mee. 

Ik wil de kit oow vat onder de vensterbanktegels hebben en spuit alles vol. Dan is de kitkoker die ik aan het gebruiken ben op. Nieuwe koker in de kitspuit en ik ga weer verder… maar niet heus. Ik heb blijkbaar de verkeerde kit gekocht. De beide kokers staan voor met van alles, alles is hetzelfde. Maar als ik goed kijk staat er in het klein op dat de kitkoker die ik nu ga gebruiken transparant is. Ik heb er nog een liggen en ook daar staat in het klein op geprint dat het transparante kit is. Lekker! Maar met het titten ben ik dus al klaar. Als we weer eens bij de Leroy Merlin zijn moet ik de juiste kopen.

Dan ga ik buiten wat rommelen. Ik ga onder andere afvalhout klein zagen om op te kunnen stoken in het fornuis. Alles wat er al ruim een jaar staat te staan kan weg, ook stukken pallets zaag ik klein. Alles om op te stoken in het fornuis. We hebben weer genoeg afvalhoutjes om denk ik 3 dagen te kunnen stoken. Als ik zo aan het rommelen ben komt Cleopatra telkens kijken. Die poes wil aandacht. Ze kan van die langgerekte klagende miauws geven. Ik moet dus wat aaien en ze vindt het lekker en gaat op haar rug liggen zodat ik op haar buikje kan aaien. Dan gaat ze de schuur weer in. Ze ligt daar altijd in een mandje te knorren, dat mandje staat op de pallet met pellets. En dat is denken wij te hoog als ze jonkies heeft. Tijd om een kraamkamer te maken voor die poes. Een kleine pallet met daarop een doos en daar in de mand. Dit is veel veiliger dan 1 meter hoog met kleine poesjes denken wij.

In het bos ga ik was grond halen. Weet niet hoe ze het noemen, humus (?), maar het zijn bladeren die aan het composteren zijn. Dat is goed voor de tuin heb ik gezien en dus moet er een laagje door de grond van het verhoogde tuinbed komen. Ik doe het in de bak en spit alles om zodat het goed mixt. 

Bij ons in de achtertuin, waar de kippen lopen, is het iedere dag pasen. De vraag is waar ze dames de eieren verstoppen. Gister gezocht en niets gevonden. Vandaag wel. Ik betrap een kip die klaar zit op een ei te leggen. Nu weet ik waar het is. Later ga ik met Antares de eieren halen. Antares doet blijkbaar iets wat de kippen niet leuk vinden. Antares is da wel een stoere schnauzer, maar van 3 kippen met dikke nekken is ze bang. We gaan maar gelijk weg bij de dames.

Verder niets te vertellen. Prettig weekend allemaal.

10 reacties

 1. Hola,

  Oeps transparant zijn is normaliter een goede zaak maar niet als het dergelijke kit betreft terwijl je wit bedoeld. Maar foutje moet kunnen.
  Humesrijke grond is altijd perfect om door de grond te mengen. Als dat ter zijner tijd geen feestje word voor de plantjes dan weet ik het ook niet meer. Het kraambed voor Cleopatra ziet er goed uit alleen moeten jullie er rekening mee houden dat een kat zelf haar plekje bepaalt waar ze haar kroost ter wereld gaat brengen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja… was alles maar zo transparant als de kit die ik kocht. Maar soms is transparant lastig en daar weten de Groningers en de slachtoffers van de toeslagenaffiare alles van.

   Ik denk ook dat die grond uit het bos wel goed is. Misschien moet ik daar ook maar wat van bij de bomen in de tuin doen.

 2. Kraambedje klaar en het teken dat Cleopatra aandacht vraagt is dat het niet meer zolang kan duren., ben benieuwd 😻tevens weer opgeruimd en een voorraadje stooksel dus je kunt weer vooruit,
  José

 3. Je hebt weer je best gedaan om de zwangere poes een heerlijk plekje te geven en hopelijk gaat alles goed met de bevalling en zijn het niet te veel kittens die eruit komen. Je plantjes in de hoge bak zullen het wel gaan doen nu jij er veel aandacht aangeeft. Een beetje vervelend dat je geen witte kit had om het karweitje af te kunnen werken en heb je nog iets gehoord over je sollicitatie? Nog een gezellige zaterdag.

 4. Goedenmiddag , het is weer een gezellige “blog” geworden . Jammer dat je nu moet wachten om het k(t)🤣itten af te maken . Altijd vervelend .
  Cleopatra zal haar kroost idd wel ergens laten komen waar het veilig is en voelt voor haar en de kleintjes . Wordt lekker spannend weer . Ze komt ze je vanzelf wel laten zien als ze denkt dat het goed is .
  Ben reuze benieuwd wat er zoal in je “tuinbed ” gaat komen . Denk nog even wachten tot de aarde wat opgewarmd is denk ik.
  Hondjes die er stoer uitzien zijn meestal “schijterds” . Wel beter zo dan dat hij er achteraan gaat vangen , dan kunnen jullie de eieren wel vergeten .
  Maak er nog een fijne Zaterdag van daar .
  Groet .👍👊🙋‍♀️🙋😉🤔🤣🌞

  • Hallo Antoinette,

   tja….kit. Komt goed.
   In het tuinbed zetten we nog niet. idd nog even wachten. Er moeten igg zaken in komen die je in de keuken gebruikt. Koriander, bieslook, tijm, rozemarijn en dat soort spul. Dus alleen kleine plantjes en geen bloemkool 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *