Bijna Klaar

Vandaag vroeg opgestaan om dus ook vroeg aan de keukenvloer te gaan beginnen. De lijnen die ik eergisteren op de vloer gezet had zijn niet meer te zien na de laag om de vloer te egaliseren. Ik begin met het zetten van de nieuwe lijnen. Dan is het tijd om de lijm aan te maken en de eerste rij tegels langs de muur te gaan leggen. Die tegels had ik eerder al op maat gemaakt dus de rij licht er zo in. Wat mij wel opvalt is dat de laag egalisatie laag toch niet helemaal vlak is. Hier en daar moet er toch meer lijn onder de tegels dan gedacht. 

Als ik bij de vaatwasser, die op een balkje staat en vast staat met een spanbandje, ben ga ik rechtsaf met tegelen. Onder de vaatwasser hoeft het niet helemaal betegeld te worden en zo zijn er meer plaatsen waar geen tegels komen omdat er kastjes overheen komen. Als ik niet verder naar rechts kan ga ik achter het kookeiland verder tot ik bij de bult van de schoorsteen ben. Dan kan ik achter het kookeiland niet meer verder en moet weer aan de voorkant langs de eerste rij tegels gaan tegelen. Ook hier weer een stuk wat niet vlak is. Precies midden onder een tegel zit een bult. Zo zie je hem niet, maar ligt er een tegel op dan wipt die alle kanten uit. Met de slijptol de bult weg geslepen met als resultaat dat het zicht in de keuken tot bijna nul is gereduceerd door het stof. Tijd voor koffie dus.

Na de koffie is het stof neergedaald en kan ik even stofzuigen en vervolgens door met tegelen. Als de, de inmiddels tweede batch, lijm op is vind mijn rug het welletjes. Ik zelf ook trouwens. Het is namelijk zo dat als ik nu verder ga en weer naar rechts ga tegelen ik weer achter het kookeiland uit kom. Dat is prima, maar omdat ik nog niet over de tegels kan lopen moet ik dan in het midden achter het kookeiland blijven staan tot morgenvroeg. Beter dus om te stoppen en morgen het laatste stuk te doen als ik weg kan over de tegels die dan vast liggen.

Ik heb zin in koffie. Probleem is alleen dat de thermoskan leeg is. Net als gisteren met de kachel staat nu het koffiezetapparaat op een plaats waar ik niet bij kan. Niet handig dus. We willen ook iets eten en omdat we voorlopig niet kunnen koken gaan we nog maar een keer naar het restaurant in A Barrela voor een dagmenu en koffie.

Morgen dus het laatste stuk tegelen en dan vrijdag voegen. Sol gaat vandaag ook even bellen met de winkel waar we het fornuis en de drie afzuigkappen kochten dat ze het fornuis volgende week kunnen komen brengen.

18 reacties

 1. Hola,

  Ja, ja steek ons de ogen maar uit door WEER uit eten te gaan. Maar eerlijk is eerlijk je hebt het verdiend. Heel even dacht ik wel “zou hij het erom gedaan hebben”.
  Voor de vloer is maar een woord: FANTASTISCH
  Heel erg mooi om te zien en doet naast het zien ook heel rustig aan.
  Dat word volgende week dus een feestje als het fornuis komt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja we moeten ergens eten. Het gastel staat buiten de keuken en zet ik ook niet meer terug. Maar morgen, vrijdag, hebben we pizza.

   Het fornuis komt dacht ik volgende week woensdag. En als het goed is komen de kastjes dan ook.

 2. Het wordt een prachige keuken. Ik ben heel benieuwd hoe het er uit ziet als het fornuis en de aanrechtbladen er in zitten. Een heerlijke plek.
  Groetjes Anja en Wim.

 3. Goedenmorgen , Buenos días ! Iedereen zo enthousiast daar blijf ik zeker niet bij achter heb er maar weer één woord voor …GE-WEL-DIG ! Weet niet wat ik moet zeggen als het kaar is , moet dan zoeken naar woorden. Prachtig die zachte kleuren .
  Een super-succes-dag voor het laatste betegelen van de keukenvloer en het passen en meten rondom . Veel succes , kijk af en toe even rustig , hoe het al is geworden en geniet van je werk en resultaat .
  Groet . 👍👍👍👊👊👊🤗👨‍🏭🧏‍♀️🤣

 4. Prachtig wordt het geheel en als de voorbereiding goed is schiet het lekker op dat verdiend zeker een etentje en tevens een rustpunt om bij te komen , wat ik altijd zo leuk vind je neemt telkens effe een pauze voor koffie ,de meeste willen door en door en op een gegeven moment komt de irritatie
  dan is het teveel , nadenken bij een koffietje geeft vaak weer nieuwe inspiratie ,heel goed 👍
  Gezellig restaurant ziet gezellig uit,
  José

 5. DE PUTA MADRE! Met andere woorden: geweldig! De mensen die dit lezen zouden misschien kunnen denken dat ik aan het schelden geslagen ben, maar dat is niet het geval. De keuken gaat er fantastisch uitzien. Ben benieuwd naar de afzuigkap en de oven. Wordt een geweldig geheel. Zeker weten.

 6. Ik zat net te denken waar die andere twee afzuigkappen moeten komen ik denk dat je ze tegen elkaar aanzet boven het kookeiland. Wat een mooie vloer om trots op te zijn. En oeps weer een foutje en nu moet je je koffie missen dat is minder. Maar ik denk dat de koffie in het restaurant ook wel gesmaakt heeft. Nog veel succes verder met de vloer. Want wat ik begrepen heb heb je bij de bank een soort heuveltje waar je over moet tegelen ben daar heel nieuwsgierig naar hoe dat je dat hebt gedaan. Fijne middag en avond nog.

  • Hallo Mieke,

   Als eerste, jij mag niet meer raden. idd ze komen tegen elkaar boven het kookeiland.
   Achter het kookeiland zit een heuveltje in de vloer van de schoorsteen van het houtfronuis. Eerst wil ik het aan twee kanten tegelen tot aan waar de heuvel start. Daarna moet ik even kijken hoe ik het daar ga doen. Maar misschien smeer ik het gewoon aan met wat meer cement. Het is een plek die je niet ziet en misschien is het heel rommelig als ik het allemaal met kleine stukjes moet gaan doen. Ik zie nog wel.

 7. Natuurlijk denk ik er hetzelfde over als mijn voorgangers, nee niet in de kerk, maar de schrijvers. Het ziet er echt fantastisch uit. Wat zullen jullie straks berentrots zijn als het helemaal af is. Eigenlijk is het zo mooi dat het zonde is er in te gaan koken, hahaha. Ook fijn dat je er zelf ook zo veel plezier in hebt, ik weet wel dat het ook een moeten is maar als je het met plezier doet heb je er dubbel plezier van. Ik heb je blog niet vanaf het begin gevolgd dus weet nu nog steeds niet of dit nu een 2de keuken is, gezien de foto van de witte keuken. Kom er nog wel een keer achter. Sol zal het ook wel fijn vinden om een keertje niet te hoeven koken. Het is goed te doen dus doen als jullie de kans krijgen. Morgen weer lekker verder met tegelen, succes tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Nee nee, we hebben maar één keuken. De foto van de witte keuken is een licht blauwe keuken die in de winkel staat waar k een foto van heb gemaakt. Wij hebben van die keuken een paar kasten gekocht voor onder en boven het aanrecht. Maar we hebben dus echt maar een keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *