Bijna Klaar

Vandaag ga ik weer verder met de keukenvloer. Ik start wat later omdat ik eerst gement moet gaan kopen. De zaak in Castro gaat pas om 10 uur open, dus kan ik dan ook pas wat gaan kopen. Aangekomen bij de zaak kijkt de vrouw mij een beetje vreemd aan, zo van alweer tien zakken? Thuis ga ik ik na een koffie gelijk aan de slag. Je hoort me niet snel klagen, maar dit is toch wel zwaar werk. In het begin maakte is de cement met de hand klaar. Dat was omdat ik maar weinig nodig had. Nu de laatste dagen doe ik het met de betonmolen, maar dat is ook zwaar. Als ik de zak gement in de molen doe, heb ik hem in ieder geval als 2 keer eerder moeten tillen. Nu voor de derde keer gooi ik hem in de molen met ongeveer 4 liter water. Als de cement klaar is schep ik de molen leeg in een stalen emmer met een troffel. Dat is handiger omdat ik zo geen cement mors. De emmer staat in een kruiwagen, de volle emmer rijdt ik naar de trap en die breng ik dan naar boven waar een wagentje klaar staat waar nogmaal een gasfles op staat. Dan duw ik de emmer naar de keuken en maak hem leeg en smeer de vloer aan. De zak cement weegt 25 kilo, 4 liter en een beetje water is 29 en een halve kilo. Al met al zwaar werkt dus. 

Zakken in de auto
4 liter water afmeten met het kleine emmertje
Zak cement en 4 liter water in de molen
Cement is klaar
En nu mag het de trap op
Op het
gasfleswagentje
En uitsmeren over de vloer

Voor de liefhebbers van de ‘kastanjes in de droger’ video, heb ik er nu een van de betonmolen… of is het een cementmolen? Kijken of deze video ook binnen heel korte tijd aan de 1000 views zit.

Het grootste werk aan de vloer is klaar. Morgen moeten er nog twee kleine stukken gedaan worden achter het kookeiland. Maar dat is niet zo veel werk en er hoeft niet veel cement op. Ik heb daarom vandaag al wel het oude zeil van de vloer af gestoken. Op sommige plaatsen zat het versmolten met de cementlaag. Dat komt omdat de vloer hier best heet kan worden omdat de schoorsteen van het houtfornuis hier door de vloer loop.

Voor morgen heb ik ook het luikje in de vloer om de schoorsteen te kunnen vegen van het houtfornuis ingepakt zodat het luikje, een steen, vast metsel.

Gelukkig heb ik de vloer op zo’n manier netjes kunnen maken zodat we telkens toch in de keuken eten klaar konden maken en de vaatwasser konden gebruiken. Ik zeg niet dat het allemaal handig is, naar met de tijdelijke ‘brug’ kunnen we nog steeds komen waar me moeten zijn in de keuken.

Dan hebben we vandaag ook nog ontdekt dat er een aanslag gepleegd is op de muur van de stal zonder dak. Een deel van de muur is ingestort, of naar beneden gekomen. Moeten de Russen zijn geweest!

Wat we nu met de stal zonder dak gaan doen weten we nog niet. Afbreken of toch herstellen en een dak er op. Het is in ieder geval iets voor later.

11 reacties

 1. Hola,

  Van die gedeeltelijk ingestorte muur moet de oorzaak “natuurlijk” bij de russen gezocht worden.
  Jij hebt er een paar keer over gesproken in je blog en uit recente reactie kwamen ook negatieve gevolgen tevoorschijn die met Rusland te maken hadden. Maar dat de sterke arm van Poetin tot in Frean zou rijken had ik eerlijk gezegt ook niet verwacht.!
  Gezien de stappen die je moet nemen om een mooie ondergrond voor jullie nieuwe keukenvloer te krijgen is en blijft het een zware klus. Als straks de tegevloer er eenmaal in ligt ben je al dat gesjouw meteen vergeten. Het uiteindelijk resultaat is altijd afhankelijk van je voorbereidend werk moet je maar denken.
  Je hebt trouwens wel een sjieke loopbrug als noodoplossing gemaakt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De sterke arm van Poetin rijkt natuurlijk nog veel verder dan Freán. Een van de redenen natuurlijk dat alles duurder is geworden.
   Wat de vloer betreft is het is jet jammer van al het zware werk om er tegel over heen te gaan leggen…. zo laten? hahaha
   De loop brug heb ik deze ochtend weer afgebroken. Het was even een toer maar er is geen moment geweest tijdens het leggen van de vloer dan we de keuken niet konden gebruiken.

 2. Wat een werk is het allemaal maar gelukkig is het grootste deel gedaan en net wat je Pa zei als de tegeld erop liggen ben je de pijn vergeten en ben je alleen maar blij dat je zo’n mooie keuken krijgt.

  • Hallo Mieke,

   Ja klopt natuurlijk. Ik denk als je het allemaal dagelijks voor je werkt doet het allemaal wel mee zal vallen. Ik doe natuurlijk alles in de ogen van de vloeren legger verkeerd. Maar ik ben ook na een vloer klaar 🙂

 3. Zeer zwaar die klus maar hij is geklaard grotendeels en straks kun je weer apetrots zijn, hopelijk krijgen je schouders nu eindelijk een beetje rust.
  José

 4. Goedemorgen , allereerst een groot compliment voor de keukenvloer en…al “bijna” klaar ! Chapeau . Idd heel zwaar werk en inbreuk op je rug . Hou je houding goed in de gaten !
  Jammer dat de muur van het originele schuurtje het begeven heeft , zijn zo mooi die muren . Maar ja , met leem op elkaar gestapeld en dan na jaren al die regen . Ook veel werk om het weer terug te krijgen hoe het was . Misschien een metselwand aan de binnenkant voor de stevigheid . Is het binnen gelijk afgewerkt . Weer een “project” !
  Veel succes vandaag en ontspan op tijd tussendoor .
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👍👊

  • Hallo Antoinette,

   Mijn rug heb ik deze keer geen last van. Mijn schauders en ellebogen, die doen zeer. Wat de aude muur betreft, die gaat misschien wel helemaal tegen de vlakte. We weten het nog niet.

 5. Hallo Rob, ik heb de indruk dat je voorlopig nog niet klaar bent al schiet de keuken wel op. Je kent het gezegde he, wie niet sterk is moet slim zijn, nou daar ben jij er 1 van. Grappig dat je het langzaam aan zo mooi ziet worden. Misschien kan je de stenen van de ingestorte muur nog ergens anders voor gebruiken als je het niet meer opbouwt. You never knows. Ik word steeds nieuwsgieriger naar het eindresultaat, vrouwen eigen die zijn bij de geboorte al nieuwsgierig, daarom worden ze ook meestal of te vroeg of al snel geboren. Sterkte met de pijnlijke armen en schouders. Een dagje rust doet vaak wonderen.

  • Hallo Lady Wieser,

   Alles heeft een reden en toeval bestaat niet. Dus de muur stort niet voor niets in. De stenen kunnen we mooi gebruiken voor bijvoorbeeld in de nieuwe tuin. Weggooien, als zou ik niet weten waar, doen we zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *