Sol heeft vandaag weer een online cursus. Beter dus dat ik niet te veel kabaal maak. Daarom heb ik gisteravond de afwerklatten om de inbouwkast nog aan de kast vast getimmerd en spleetjes en spijker gaatjes afgewerkt met houtpasta. Vandaag dus geen getimmer, wel geschuur maar dat maakt geen kabaal. Ook het verven daarna maakt geen geluid. De inbouwkast is dus klaar…. op een heel klein stukje na. Maar daarvan weet ik nog niet precies hoe ik het wil doen. Onderaan de kast moet ik dus nog iets verzinnen.

Dan hoort Antares een hoop getob in de wei en begint te blaffen. De buren zijn bezig met het herstellen van het schrikdraad in de wei waar de koeien laatst uit ontsnapt zijn. De pastoor die ik gisteren repareerde wordt daar nu aan gesloten. Eerst gaan de koeien naar buiten die er altijd staan. Maar vandaag mag ook de kleinste naar buiten en dat is voor het eerst. Dat moet ik dus zien. Niets zo leuk als een blije koe! Dit kalf is van het schrikkerige type. Kunnen we de anderen gewoon aaien, deze schrikt er van terug. De buren doen voorzichtig een touw aan haar riem en maken daar dan los en mag ze naar buiten. De buurman moet zijn beste beentje voor zetten om het, toch wel wilde dier, in bedwang te houden. Ik ga snel de wei openmaken er zorg dat de andere twee niet ontsnappen. Als de buurman haar losmaakt en ze haar gang kan gaan weet ze eerst niet wat ze moet. MAar de andere twee doen graag voor hoe je met je achterpoten moet trappen en hoe je moet springen en rennen. Drie blije koeien in de wei.

Dan die steen waar ik gisteren mee begonnen ben met het verplaatsen ervan. Vandaag ben ik 5 meter verder gekomen. Maar het lijkt er op dat het allemaal te zwaar is voor de steekwagen. 5 meter met in ieder geval 80 kilo door het hoge gras is niet niks, niet voor de steekwagen en niet voor mij. Met de steen stop ik voorlopig. Maar aan de zitkuil ga ik wel verder. Goed ik zou de steen willen gebruiken voor de laatste traptrede, maar dat kan ook op een andere manier opgelost worden. Iets voor later. Met de bosmaaier maai ik de bodem van het bassin vlak, eigenlijk ben ik meer aan het ploegen. Daarna hark ik alles min of meer vlak en gelijk. 

Dan is het tijd voor het gras. Ik breng de rollen naar boven en rol ze in de zitkuil uit en zie ik dat ik misschien toch nog maar een rol bij koop als we voor een of ander in Ourense zijn. Nu meen ik genoegen met 20 vierkante meter gras. Op de hoeken en in het midden leg ik wat zware keien. 

Nu de tafel. Die moet eerst uit elkaar en dan in deze op transport. Om vervolgens in de zitkuil op het gras weer in elkaar gezet te worden. Nu ook kan ik de tafel afmaken met wat extra steunen bij de poten. En als de tafel eenmaal overeind staat op het gras krijg je al een idee hoe het gaat worden.

Nu de partytent. Ik bereid me voor op een gevecht met stukken ijzer. In Chili kochten we er in 2019 ook een. Die was 30 euro of zo, deze is wat duurder. Om het ding in Chili in elkaar te zetten heb ik een flink gevecht moeten leveren. Chinese troep!. Deze is ook in China gemaakt. Ik zet de doos op tafel en maak hem open en pak alle onderdelen er uit en leg ze op de grond zodat het voor mij logisch is. Er zit een duidelijke tekening bij en het voelt allemaal stevig en zwaar aan. Als ik de linker en rechter helften in elkaar heb staan moeten die twee helften ook aan elkaar gezet worden. Daar heb ik Sol even bij nodig. Twee helften en overeind houden en er boutjes in draaien gaat mij alleen niet lukken. Samen zetten we de helften in elkaar en daarna kan ik weer verder. Als al het ijzerwerk gedaan is en alles stevig in elkaar staat is het tijd voor het doek. Ook het doek krijg ik er zonder gevecht op, in vergelijking met de tent in Chili. Als ook de gordijnen hangen en alles opgeruimd is, mag Sol komen kijken. We hebben nu alleen nog 4 of 6 stoelen nodig.

Het blog is vandaag voor de vroege lezer weer een beetje laat. Dat komt omdat toen ik aan het schrijven was de buren met de tractor, een machine en een zak aardappelen klaar stonden om die samen met bij te gaan planten. Dus de aardappelen zitten in de grond.

24 reacties

 1. Hola,

  Ziet er super gezellig uit in de zitkuil. Niet te lang wachten met maailoos gras bij te kopen om te voorkomen dat er om het tapijt heen weer onkruid tevoorschijn komt. Ik neem aan dat je de staanders van de tent goed stevig verankerd hebt in verband met de wind. Het zou toch zonde zijn als je een UFO langs zou zien komen.
  Met die grote steen gewoon nog even wachten op hulp !

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Gras moet er snel komen. De varens schieten hier als paddestoelen uit de grond, ook in de zitkuil. Dus dat gras is er van de week al. Wat het vast zetten betreft. Daar noet ik nog wat op verzinnen. Er zaten haringen bij, maar die zijn 10cm lang en doen dus niets. Voorlopig zit ik hem aan de tafel vast als we er niet zitten.

  • Haha , heel laat met lezen vandaag , druk,druk met Moederdag 🤭.
   De kast vond ik al geweldig en nu natuurlijk helemaal , chapeau , voor al door de samenwerking zo mooi geworden.
   De “buitenboel” wordt ook geweldig gezellig , zeker weten.
   Laat je enthousiasme betreffende de “Blog”-lengte niet afnemen . Wij houden er(denk ik)allemaal wel van veel te lezen over je aktiviteiten liefst een lang verhaal !!!
   Groet 😅🤣👍👋.

 2. Hoi Rob,
  Het ziet er geweldig uit het is een heel mooi plek. En nu de aardappelen weer in de grond zitten kan het wee r winter worden. Haha. Het ziet er allemaal mooi uit. Gr. Ma

 3. Hola 2,

  Aanvullende tip voor het versjouwen van de zware steen voor je trapje……binnenkort komen toch je zwager en neef gezien hun leeftijd moeten dat toch krachtpatsers zijn en hun dagloon verdienen.

  Houdoe

 4. Hallo,

  De inbouwkast staat er prachtig bij en komt helemaal tot zijn recht. En dat laatste afwerkpuntje is jou ook wel toevertrouwd!
  En dan het buitenverblijf, dat ziet er ook al zo geweldig uit. (Misschien ooit nog een zwembad erbij?)

  Groetjes Corry

 5. Mooi is de kast geworden en staat gezellig met jullie spullen vol herinneringen erin.
  Party tent en gras staan ook dus de zomer kan beginnen en nog lekker buiten genieten van de lange avonden.
  Fijne zondag,
  José

 6. Hola,de zitkuil is mooi geworden ,je zit uit de wind enz maar wanneer je op een stoeltje zit,ben je ook ontrokken aan het mooie uitzicht,jammer maar zoals ze bij ons in Vlaanderen zeggen je kunt het niet allemaal hebben,veel geld en een mooie madam.Den vlamink uit Andalucie,De groeten.Patrick;

  • Hey Rob ziet er goed uit de leemkuil
   Ook de kleuren bij elkaar
   En niet te vergeten het hoogpolig tapijt
   Wat ga je rond het gras nog doen
   Aanplanten of blijft het zo
   Grondbedekers zijn ook makkelijk en weinig last van onkruid

   Saludo Montefrio

   • Hallo Jack,

    Bedankt, we zijn er blij mee. Vandaag heerlijk gezeten met de visite. Ik ga nog een rol gras leggen. Maar moet wel ruimte over laten voor de bosmaaier. De varens schieten in de kuil langs de muur omhoog. Misschien volgend jaar wel aanplanten. maar nu nog niet.

 7. Goed bedoeld, ik lees je blogs graag als in Spanje geïnteresseerd
  journalist. Maar ik zou de blogs wat strakker en korter maken, dat leest beter. En ook nog: aardappelen poot je…. Verder veel succes in Galicie, misschien kom ik nog eens kijken of er ook voor mij een huisje te vinden is

  • Hallo Ruud,

   Bedankt voor de tip. Maar ik ben natuurlijk geen journalist. Ik schrijf er gewoon op los met de van de dag. Ik weet dat ik soms wat te ver kan uitweiden, maar dat zit in de familie. …En ja, de aardappelen… klopt. Mocht je in de buurt zijn, de koffie staat klaar hoor.

 8. Prachtig die inbouwkast! En die eethoek buiten wordt ook mooi. Hopelijk waait het niet zo hard bij jullie. Hier (in Fuerteventura) denk ik dat zo’n partytent niet lang zou staan.
  Feliz domingo.

 9. Wat is de kast toch mooi geworden jullie hebben beide veel eer van je werk. De zitkuil ziet er al goed uit en we worden steeds nieuwsgieriger om te zien naar het eindresultaat. Het was weer heerlijk lezen. Zelf houd ik ook een dagboek bij met wat we hier in Spanje doen en meemaken.

  • Hallo Joke en Otto,

   Nou, dankjewel! Leuk dat jullie het allemaal geweldig vinden 🙂 Tijd om te zitten, nemen we ook wel hoor. Maar dat is zo saai als ik dat opschrijf “vandaag hebben we heel de middag gezeten” ….einde blog hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *