Net als gisteren ben ik ook vandaag weer bijtijds wakker. Ik ga weer voor de tv zitten, dat probeer ik in ieder geval. Gisteren gewoon wat gewerkt, wat niet wil zeggen dat er niets zeer doet. Iedereen die denkt dat nadat ik achter koeien aan ben gegaan alles weer goed is heeft het mis. Omdat zitten en tv kijken niet gaat, heb ik zelf maar een bidstoel gemaakt, misschien ook wel een handig iets tijdens de Paasdagen :). De bidstoel bestaat uit twee kussen op de grond en de bureaustoel er voor. Ik heb dus knielend tv gekeken, op de armleuningen van de bureaustoel kan ik mooi afsteunen. Als dat geen boetedoening is? Dus nee, het gaat nog niet, maar ik doe het gewoon. Vandaag ook weer en we zien morgen dan wel weer.

Het belooft vandaag een mooie dag te worden, de zon doet zijn best de laatste wolken weg te werken. Dat lukt niet helemaal maar verder is het perfect weer om buiten te werken. 

Ik heb ik even een 25 liter jerrycan gezocht. Nu met de hoge brandstofprijzen is gebruikte olie (zonnebloem- en olijfolie) uit de keuken het nieuwe goud. We verzamelde dat altijd netjes in flessen die we dan in A Barella in de daarvoor bestemde containers gooide. Maar we bewaren het nu zelf. Afgelopen week is onze oude diesel verwarmingsketel weer aangegaan omdat we toen een probleem hadden met de pelletketel. Die meer dan 30 jaar oude diesel ketel heeft helemaal geen elektronica, een temperatuurmeter maar die is analoog. Laat dat oude barrel nou perfect kunnen werken op het nieuwe goud uit de keuken. Ik moet even uitzoeken hoe het te filteren, maar daarna stoken we de komende winter eerst het keuken goud op. 

Daarna is het tijd voor de kippen verzorging, vers water, voer bijvullen en het nachthok uitmesten. We hebben 4 kippen en die poepen iedere dag gezamenlijk 4 eieren. Normaal ga ik eens in de 2 tot 3 dagen even de eieren rapen. Maar door mijn val was dat al wat langer geleden. Ik geloof dat we weer ruim voldoende hebben. 

Het gras wat ik gisteren afgemaaid heb heb ik vandaag bij elkaar geharkt. Daarna hebben we samen het gras opgeruimd uit de achtertuin. Een deel heb ik in de houtwal in het bos verwerkt en de rest hebben we over de muur van de achtertuin gegooid. Nee niet bij de buren! Gewoon in de wei waar de koeien lopen. Misschien willen die het. Het is in ieder geval weer bijna netjes. Over een paar dagen nog eens maaien en dat is het weer netjes. Kan Antares daar lekken naar buiten vonder dat wij ergens op hoeven te letten, ze kan er toch niet weg.

Na het gras en een pauze gaan we schilderen. Sol gaat verder aan de kast en zet die voor de tweede keer in het blauw. Ik maak het slaapkamertafeltje in het groen. De verf droogt zo verschrikkelijk snel dat ik het even later nog een keer kan doen. Op de slaapkamer, waar de groene kleur tegen de wand zit, zijn wat plekjes met beschadigingen. Nu ik toch bezig ben werk ik de plekjes gelijk even bij.

De aanhanger moet leeg, die heb ik ook als opslag gebruikt om de MDF platen in te bewaren. Ze lagen er in om vlak te blijven. Maar nu ik een hele tijd terug de bovenverdieping van de stal uitgemest heb, kunnen ze daar mooi op pallets gelegd worden. Daar liggen ze (ook) droog en vlak, en de aanhanger kan weer gebruikt worden mochten we hem willen gebruiken. Op de bovenverdieping stond ook nog een houten bankje. Misschien is dat wat voor ergens in de tuin als we het een kleurtje geven? Maar daarvoor moet het wel eerst schoongemaakt worden en moet ik kijken of het gerepareerd moet worden en of dat dan de moeite is. Ik heb het naar buiten gebracht en afgespoten met water, maar ik weet niet. Sol mag het zeggen wat we ermee gaan doen. 

11 reacties

 1. Hola,

  Het is wel lachen met zo’n “bidstoel”. Je moet maar op het idee komen maar als het helpt dan helpt het. Je moet nu wel vlug zijn om al die eieren nu nog te gaan beschilderen en vooral te gaan verstoppen voor Sol haar zoekwerk met het komend weekend voor de deur.
  Dat bankje moet als het kwalitatief verantwoord is zeker een mooi plaatsje krijgen. Of je er alsnog verantwoord op kunt gaan zitten is weer iets anders.

  zitten is weer wat anders. Maar uitstraling heeft het zeker en authentiek zeker.

  Houdoe

 2. Hallo Rob,

  Ik weet niet of er gras bij de kippen groeit, anders zou je daar je overtollige gras ook kunnen dumpen. Kippen zijn daar gek op!

  Groetjes,

 3. Hoihoi , ik weet wel zeker dat je kont nog lang niet pijnloos en zitklaar is (helaas uit ervaring) het verwonderde mij al dat je ging autorijden , vooral de Spaanse buitenwegen kennende.
  Dat bankje moet je niet weg doen en ik weet bijna wel zeker dat Sol er weer iets bijzonders van kan maken met een paar leuke plantjes erop of zo. De kast wordt alleen maar mooier !!! Fijne dag en Paasweekend .🐣🐥🐇🍾🥂
  Groet . 👍👊🤣

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Ja die kont. Weet je wat het is, ik kan zielig op een stoel gaan zitten, maar dat doet ook zeer na een half uur. Als ik wat doe, ook autorijden, dan denk ik er even niette veel bij na.

   Het bankje ga ik iig val wat mee doen. Of het om te zitten wordt weet ik nog niet. Maar zo als jij en andere zeggen, ook leuk om wat leuks op te zetten in de tuin.

 4. Misschien toch maar even naar de fysiotherapeut gaan er kan best wat verschoven zijn en die hebben dat zo op hun plaats ??
  Ik dacht dat het kastje beige zou blijven , ik vond de kleur erg mooi maar goed smaken verschillen.
  Die oude bank afschrobben met een sopje en Sol weet er beslist raad mee en daar die lavendelblauwe kleur op prachtig voor buiten . Oh God waar bemoei ik me mee 😁sorry.
  Gezellige paasdagen en vergeet de eieren niet te verven,
  José

 5. Die bidstoel vind ik geen gek idee, elke dag n rozenkransje bidden, dan is het zeker over een maand voorbij (ik geloof best dat ’t heel pijnlijk is, arme jij).
  Dat kastje, schattig. Ik geloof dat ik Sol maar eens uitnodig, als jullie uitgewerkt zijn. Eens moet toch alles af zijn.
  Fijne paasdagen

 6. Wat worden kast en tafeltje mooi, maar ook die bank is erg leuk en ik zou die zeker een mooi plaatsje geven ook als je er niet op kan gaan zitten met een paar leuke potten erop is het ook een mooie decoratie.Fijne paasdagen samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *