Gisteravond toen ik met antares aan het wandelen was werd ik gebeld. Een Spaanstalige mevrouw van het ziekenhuis. Ze begint te ratelen en ik vraag of het wat langzamer kan. Ze herhaald alles nog een keer. Omdat ik geen pen en papier bij heb moet ik het op een andere manier noteren. Gelukkig is de weg hier van slechte kwaliteit en komen er geregeld kleine scherpe stenen los uit het asfalt en is het zand hard in de berm. Daar kan ik dus mooi alles in noteren. Ik herhaal alles nog een keer als ik aan het schrijven ben. Ik merk dat de vrouw merkt dat ik wat moeite heb met het noteren. Dan vertel ik haar dat ik geen pen en papier bij heb en dat ik nu met een steen in het zand schrijf. Ze moet lachen en herhaald het nog een keer langzaam. 8 maart PCR test, 9 maart nog een keer een bloedonderzoek voor dat getalletje wat de vorige keer niet goed was. Is dat nu wel goed dan gelijk onder het mes. Weer kilometers op en neer naar Ourense. En de 9e moet ik er om half 8 zijn. De buurman zou ons weg brengen, maar dit is allemaal wel heel vroeg en ik wil eigenlijk niemand lastigvallen. Sol zoekt een gelegenheid om te overnachten waar dat ook met een hond kan. Makkelijker dan op en neer rijden. In het oude centrum heeft Sol een appartement voor 2 nachten geboekt, 7 minuten lopen naar het ziekenhuis. 

Vandaag ga ik op de akker wat regelen voor de koeien en water. Gister 2 keer een teil vol met water voor ze klaar gezet die zij dan ook twee keer omgooien. Maar daar ga ik nu wat aan doen. Ik graaf een gat, niet voor de teil maar voor een bidet. In onze badkamer stond een bidet, dat gebruiken wij niet en het stond in de weg. Een paar maanden terug heb ik dat al gedemonteerd en bewaard met het idee het als drinkbak te kunnen gebruiken als wij straks ergens iets van beestje hebben lopen die wel eens dorst zouden kunnen krijgen. Nu dus op de akker geplaatst de afvoer ervan afgedopt en water er in gezet. De buurvrouw moest er wel om lachen toen ik het vertelde. Helaas is het gaan regen en en zijn de koeien vandaag binnen gebleven.

De inbouwkast heb ik vandaag nog een keer geschuurd op de plekken die ik bijgewerkt had. Daarna heb ik hem lekker ingekwast met spul tegen houtworm. De bodem van de lade bleek toch verder aangetast door de houtworm dan gedacht. Hier heb ik dus een nieuwe bodem in gemaakt. Van de oude triplex bodem kon ik de lagen mooi van elkaar trekken en op de foto is mooi te zien wat een houtworm doet.

De weipaal waar de buurman tegen heeft gezeten met de tractor en waarvan hij de schade die hij veroorzaakte aan de afrastereing die hij zondag en daarna maandag zou repareren, heb ik zelf maar gerepareerd. Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat hij ook maar iets zou repareren. De palen heb ik zelf maar weer wast in de grond gezet en het prikkeldraad heb ik weer strak staan. Volgende keer dien ik een rekening in!

Op de akker, op het deel wat we als tuin gaan gebruiken hebben we een waterbassin, daar staat al jaren geen water meer in. Wij wilde het als vijver gaan gebruiken, maar er blijken wat problemen mee te zijn. Op het moment dat wij er water in zetten, en dan maakt het niet uit uit welke bron dat komt, dan heeft een buurman het recht het water eruit te halen op bepaalde dagen. Dat is niet echt bevorderend voor vissen. Dan geen vijver, want we hebben geen zin in een buurman die het recht heeft er water uit op te zuigen. Vandaag heb ik de planten die er in groeien maar weer eens bewerkt met de bosmaaier. En tijdens het maaien zag ik het licht, dat kwam onder andere omdat de zon even achter de wolken tevoorschijn kwam, maar ik had ook 2 geweldige ideeën. We zouden er een zithoek van kunnen maken. Omdat het wat dieper is dan de rest en er een muurtje om staat, zit je daar lekker uit de wind en in de zon. Een andere optie is er een kippenren van te maken, ik zet er een nachthok in, palen langs het muurtje, gaas er om en er op en klaar.Leuker voor de kippen en voor ons. Nu zien we de kippen alleen als we eieren gaan halen of als we uit het keukenraam kijken.

Op beide manieren blijft het bassin in takt. Want schijnbaar mogen we er niets mee ook al is het van ons.

17 reacties

 1. Nou Rob,
  Weer heel wat meegemaakt, als alles goed gaat dan ben je al gauw aan de beurt met je breuk. En heel vernuftig hoe je het opgeschreven heb. En voor mij windt het kippenhok maar de keuze is aan jullie. Gr. Ma

 2. Hola,

  Er valt vandaag wel wat te reageren.
  Terug naar het stenen tijdperk om notities te maken met een steen om medice gegevens vast te leggen.
  Ik zou de bodem van de inbouwkast maar bewaren het lijkt wel een kunstwerk. Misschien is het wel geheimschrift van houtwormen en ooit nog eens te ontcijferen.
  Over het verongelukte paaltje en de plaats van het ongeval verlaten door de veroorzaker zullen we het maar niet hebben. Te verwachten was dat je niet kon wachten met herstelwerk van het slachtoffer.
  Dan het waterbassin: wel of geen kippenren, wel of geen plek om te zonnen voor alles zijn voor en tegen argumenten te bedenken. Kippen kunnen jullie nu niet zien, behalve met het eieren rapen, maar als ze in het omheinde bassin zijn zie je ze ook niet vanuit huis. Plek om te zonnen en lekker uit de wind zou natuurlijk kunnen maar gezien diepte zie je dan zelf ook niets meer zien terwijl er zoveel mooie uitzichten zijn te bewonderen. Het is natuurlijk wel een ideale plek om als nudist te recreeren zelfs vanaf de weg zien ze jullie dan niet of het moet de buurman zijn die niet goed weet waar de weg precies loopt en paaltjes als minderwaardig beschouwd.
  Dus mogelijkheden genoeg.
  Trouwens vandaag verjaardagspakket voor Sol en jou bestelling verstuurd dus als het goed is ruim op tijd voor haar verjaardag. Gelukkig ben je dan als het goed is terug uit het ziekenhuis om een feestje te bouwen. Zij 1 jaar erbij en jij gerestaureerd.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als wij als nudist in een leeg bassin gaan liggen dan zien wandelaars ons misschien niet, maar het favorite vervoersmiddel is hier toch de tractor. Van zo hoog in de cabine heb je dan goed overzicht, al zijn er die paaltjes over het hoofd zien. Misschien was dat al omdat die dacht nudisten verkleed als koeien te zien.

 3. Hoi Rob,
  Waarom zet je de app call recorder niet op je foon.
  Neemt je gesprekken automatisch op…handig voor als je geen pen en papier bij de hand hebt.
  In en uitgaande gesprekken.
  Is ook heel handig voor allerlei gesprekken bv met installateurs, bank etc.

  • Hallo Willy,

   Die heb ik gehad, maar om een of andere reden werkt die niet meer, heeft het overigens nooit echt goed gedaan. Neemt mij wel op, maar de andre kant van de lijn niet of niet altijd.

   • Klopt wat je zegt Rob…sommige hebben dat geblokkeerd..maar als jij herhaalt wat de beller zegt staat er dan wel op/in…zo doe ik dat ..ik herhaal dag en tijd zodat dat zeker in de opname staat.
    Is maar een idee 😁

 4. Haha , weer genoeg beleefd . Ik denk dat je er beter een kippenren kunt maken als je “ooit” weer hogere waterstand hebt zit je met je voeten in het water.
  9 Maart is de allerbeste dag , dan is het B-Day voor mij , dus….ga ervoor komt allemaal goed. Alleen niet vergeten de aktieknop een poosje uit te zetten daarna . Succes en voor nu een fijne dag.
  Groet. 👊👍👋🤗

 5. Perfect idee een kippenren te maken en een leuke afscheiding maken ergens aan de zijkant van het huis uit de wind en waar de zon het meest komt want het is inderdaad zonde van die mooie uitzichten , hoop dat alles snel achter de rug is met je operatie , succes!
  José

 6. Oh ja dat bidet ook zeer goed benut wij waren Poitou een Franse camping zij hadden oude wastafels in de grond gezet onder de kranen aan de plaatsen zag grappig uit ook nog eens in verschillende kleuren , echt Frans ha..ha..
  Groetjes, José

 7. Wat een dag was het weer. Veel gedaan met leuke oplossingen. Moest wel lachen met het verhaal van met een steen in het zand schrijven.Fijn dat je nu snel aan de beurt bent met de operatie. Wij stonden met onze fifthweeler op een Franse camping en we moesten de toiletpot vervangen dus die hebben we aan de rand van onze plek gezet met plantjes erin. De campingbaas vond het heel erg grappig en we mochten toen we na een half jaar daar gestaan te hebben de pot laten staan.

  • Hallo Mieke,

   Wat je met een WC pot allemaal kan doen, haha. Een fifth weeler, dat moest ik even opzoeken. Maar nu weet ik het, volgens mij heb je daar wel eens foto’s van gestuurd.

   • Klopt Rob we hebben daar 11 jaar in gewoond van 2008 tot 2013 een half jaar in Frankrijk en een half jaar in Spanje en daarna tot 2019 op ons land op een berg in Lledó in Aragon

  • Hallo Henk,

   Nee het is geen dors plaats. Wij hebben een foto waar er water in staat. Dat komt uit een oude bron in ons bos. Via een pijp, die niet meer in tact, is kwam het water in het bassin. We hebben dus een foto, de rest zijn verhalen van de mensen in de omgeving en stukken pijp ben ik ook al tegen gekomen richting het bassin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *