Bezoek.

Gistermiddag is de nicht van Sol met haar man en dochtertje vertrokken uit Elche, een kleine 1000km hier vandaan. Ze moesten echter eerst nog even langs de garage omdat er de dag ervoor een rood lampje was gaan branden in het dashboard. Gelukkig viel de schade mee, er bleek een luchtslang te zijn gescheurd. Ze hebben flink doorgereden want tegen 10 uur ‘s avonds kwamen ze aan. Daarna is het laat geworden en hebben we dus vandaag wat uitgeslapen.

Na de afgelopen blogpost hebben nog wat dingen in orde gemaakt voordat zij aan zouden komen. Sol heeft nog snel twee krukjes geschilderd die nu dienst doen als nachtkastjes en ik heb de boel buiten netjes gemaakt en opgeruimd.

Op zaterdag zijn Xavier, Mary en David ‘s avonds naar omgekomen om toch nog even te vieren dat ik jarig was. Dat was ook weer gezellig.

Afgelopen maandag wilde mijn baas Pablo nog even weten hoe het zit met mijn vrije dagen deze week. Daar zij hij wat vreemds bij. Volgens hem zou het zo zijn dat als ik bijvoorbeeld 2 weken vrij ben, ik ook dagen op moet nemen voor de rustdagen (weekenddagen). Wat? Vrije dagen opnemen op de dagen dat ik niet hoef te werken? Ja. Nou dat geloof ik niet. Het heeft even geduurd voordat ik hem overtuigd had. Dat kwam op het moment dat hij zij dat ik 40 uur per week werk volgens het contract. Klopt, en als ik dan een week vrij wil zijn, dan neem ik toch ook maar 40 uur vrij. En als ik 2 weken vrij neem, dan neem ik toch ook maar 80 uur vrij. Toen leek de Peseta te vallen. 

Vandaag zijn we naar Rivadavia geweest. Wij waren er al eens geweest, leuk oud stadje. We hebben ergens een dagmenu genomen, hebben een rondje gelopen en zijn naar huis gegaan, veel te warm tussen de gebouwen. 

Thuis zijn we aan ons zwembad gaan zitten en hebben we hun dochtertje in het water gezet. Fer, haar vader en ik wisselden elkaar af in het zwembad als badmeester. Bij ons in Freán is het meet deze temperaturen veel beter toeven dan in welke (mooie) stad dan ook. Geen idee wat we morgen gaan doen. Maar misschien gaan we wel weer naar het zwembad.

We zijn ook nog even op mijn werk gaan kijken. Vonden ze leuk om te zien, al had hun dochter niet veel oog voor de koeien en de twee pasgeboren kalfjes, te groot waarschijnlijk voor een meisje van 2. De honden en katten waren leuker.

Ga ik nu weer bij de rest zitten.

NB.: Geen foto’s. We hebben of geen internet of heel langzaam.

14 reacties

 1. Hola,

  Pablo heeft misschien gedacht dat “Hollanders” niet veel snappen van vrije dagen opnemen.
  Of zou het gewoon boerenlogica zijn en denkt hij “het is het proberen waard”?
  Hij heeft dus weer wat geleerd en weet nu dat je je niet laat flessen.
  Zou je familie gedacht hebben “als je naar Nederlanders gaat moeten we Max Verstappen snelheid ontwikkelen”? Die hebben vast geen touristische weggetjes genomen.
  Veel plezier met de familie en geniet vooral van het samenzijn al dan niet aan het zwembad.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Pablo nam met zijn gedachte kronkel vast een touristisch weggetje, maar kwam een stopbord tegen. 1000 km afleggen gaat het makkelijkste over de snelweg. Al zien die er ook best touristisch uit in Spanje moet ik zeggen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Gezellig dat ze er zijn en ik begrijp dat het bij jullie warm is nou hier is het nat vanavond heeft het weer heel de avond geregend. Vanmiddag nog even naar de kringloop geweest voor wat boeken , ik heb er een bij die is zo spannend en griezelig dat ik bijna niet kan ophouden met lezen. Binnen kort zijn er weer veel vallende sterren ik weet niet meer precies welke datem maar ik heb wel onthouden dat het rond 4 uur s nachts is. Gr. Ma en de groeten ook aan de familie. 🧜‍♂️🧜‍♀️

  • Hoi Ma,

   De afgelopen 2 dagen was het heeft. Nu is het weer lekkerder. Gelukkig gaat detemperatuur hier ’s nachts altijd lekker omlaag. Soms gewoon koud. Regen is iets wat we niet meer kennen.

 3. Kleine goed bedoelde opmerking: Spaanse CAO’s hebben het over “dias naturales” >> ook de zaterdagen en zondagen en “dias laborales” >> ma tm vr.Ik denk dat je werkgever daar iets van bedoelde. Er staat ook vaak in de CAO hoe je dagen moet plannen. Met mijn Nederlandse brein allemaal heel raar en soms betuttelend maar er is wel e.e.a. aan regelgeving over.

  • Hallo Daphne,

   We hebben elkaar vast niet helemaal goed begrepen. In mijn contract staat dat ik 30 vrijedagen heb. Dat zijn vakantie dagen en de feestdagen die voor mij niet vast staan. Voor koeien is het nooit Pasen. Verder heb ik iedere week (7 dagen) 1,5 dag ‘dia descansa’. dus ik werk 5,5 dagen per week (7 u per dag) als ik dus een week (7 dagen) niet kome werken zijn dat 5,5 dagen + 1,5 dagen descansa. De dia descansa ga ik geen vrij nemen natuurlijk, want is was al vrij. Mijn dia’s descansa zijn niet persee iedere week op de zelfde dagen, ligt er maar net aan hoe het allemaal uit komt. Maar voor de zekerheid gaan we het wel even uitzoeken hoe het zit, maar dat pas als de familie weer vertrokken is. iig wel bedankt voor het meedenken

 4. Goh, je familie heeft een flink end moeten rijden: bijna 1000 km. Oef! Ik ga amper naar het zuiden van mijn eiland, want dat vind ik erg ver weg (hahaha). Fuerteventura is 97 km lang en 27 km breed. Ik kom er hooguit wanneer ik mensen over krijg uit NL. Die wil ik dan het eiland laten zien en zo kom ik wel eens in het zuiden. Een andere overweging dat ik er niet graag naar toe ga is dat er vnl. Duitse toeristen zitten. Ik kom überhaupt niet graag in die toeristenoorden. Corralejo in het noorden is overgenomen door de Italianen. En in het midden zitten veel Engelsen. Gelukkig allemaal aan de kust. Het binnenland ademt rust. Je ziet geen kip op de weg. Prachtig landschap. Hoewel de groen-liefhebbers het daar niet mee eens zullen zijn. Maar ik hou van dit vulkanische woestijnlandschap.
  Veel plezier met de familie!

  • Hallo Marian,

   Als jij 100 kmrijdt op een dag ga he het eiland dus een keer op 10 rond hahahaha. Van al dat tourisme moeten Sol en ik ook niets hebben. Haar nicht trouwens ook niet. Ik snap je wel hoor, al heb ik ook liever groen, ben ik Chili in de woestijn geweest. Dat heeft ook wel wat en heeft zeker ook heel mooie kanten. Maar ben bij dat ik in het groen woon.

 5. Flinke rit 1000km. In 1 dag maar ik denk zo dwars door Spanje zal het met de drukte op de wegen wel meevallen behalve dan langs Madrid.
  Na een gezellige verjaardag kun je nu effe genieten met de familie , veel plezier en geniet van je vrije dagen,
  José

 6. Hoihoi , sohèj de fam. heeft flink doorgekacheld en idd niet via touristische routes. Wel gezellig hoor even bijkletsen , bovendien heerlijk bij jullie zwembad ! Water en zand , altijd goed voor kinderen , dan vermaken ze zich wel.
  Leuk ook om te laten zien waar je werkt en wat van de omgeving. Bovendien jullie welbekende dagmenu gescoord. Nog veel gezelligheid samen.
  Hier is de rust weer teruggekeerd en zijn ze Maandagmiddag vertrokken naar Nederland. Wel stil weer , maar was ook super gezellig.
  Groet .🤣🫣👊👍🙋‍♀️🙋👋

 7. Una velada estupenda, encantados de celebrar el 35 aniversario con vosotros…jajaja.
  Una aclaración sobre las vacaciones españolas. La ley permite dos formas de disfrutar las vacaciones a los trabajadores : 30 días naturales (con domingos y festivos) o 22 días laborables, según el convenio de los trabajadores. Las empresas están enmarcadas en distintos convenios, y según el convenio las vacaciones se pueden disfrutar de una u otra forma.
  Y que paséis muy buenas vacaciones con la familia. 1000 km, de una punta a otra del país…

  • Hola María y Javier,

   35 este año y 45 el próximo jajaja. Fue acogedor 🙂
   Mi contrato dice que tengo 30 días, todo incluido. Creo que nos malinterpretamos por un momento. Pero lo averiguaremos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *