Beetje Vreemd Maar Wel Lekker

Wij hebben een akker. op de akker staat vanalles om te eten. Er staan ook planten tussen die we er liever niet tussen zien staan. ONKRUID! Tussen de aardappelen staat een hoop en daar is het ook niet meer schoon te krijgen. Op een stuk waar we niets hebben geplant gedijt het onkruid geweldig goed. De buurman komt binnenkort een keer met zijn ploeg en daar naar met de frees en dan is alles weg. Maar is dat wel zo? Volgens mij is het onkruid dan vermengd met de grond. Mij lijkt het beter het onkruid uit te trekken en te laten verdorren op een grote hoop. Met een Google app op mijn telefoon maar ik een foto van de plant die Google dan probeert te zoeken om je te laten weten met welk onkruid je van doen hebt. Zo kom ik er achter dat het ONKRUID helemaal geen onkruid is maar GOUD waar is! De plant is in zijn geheel bruikbaar. De wortel, de stengel, de bladeren en de zaden worden gebruikt om te eten en gebruikt om hun medicinale werking. De plant heet Melganzevoet

Deze ochtend pluk ik van het goud wat bladeren, ik pluk dus eigenlijk ‘bladgoud’ 😉 Ik maak ze schoon en kook ze met een beetje zout. Als de bladeren gekookt zijn, ziet het er uit als spinazie, het ruikt een beetje naar spinazie en het smaakt naar spinazie maar dan minder sterk. En dat is ook niet zo gek, de plant is verwant aan spinazie. Niks onkruid dus, niks buurman met een tractor om alles om te ploegen, bladeren oogsten! en lekker op eten!

Voor de slaapkamer komt er een schuifdeur. Dat systeem hebben we al een tijd geleden gekocht. Nu pak ik het uit en het blijkt niet compleet. De schroeven en hollewandpluggen zitten er niet bij en dat zou volgens de paklijst wel moeten. Naar de ferreteria, ik laat een foto zien van wat ik nodig heb. Hebben ze niet. 

Dan kan ik niet anders als wat anders gaan doen. De vloer van de slaapkamer. Daar kan ik nog wat aan doen. In ons huis is niet recht, de vloer dus ook niet. Maar op een plaats zit een zonk met een hoogteverschil van ongeveer 2 centimeter. Als je daar laminaat op legt is het dus zo kapot. Ik heb nog MDF liggen van 3mm, helemaal vlak hoeft de vloer nou ook weer niet te worden, dus ik ga de zonk uitvullen met stukken en stukjes MDF en leg er vervolgens 1 hele en een halve plaat overheen en niet alles vast aan de vloer. Straks met een ondergrond voor laminaat vormt dit een perfecte ondergrond om de nieuwe vloer op de leggen.

Ik wil naar de Leroymerlin, spullen halen voor de schuifdeur en nog een keer kijken voor laminaat. We moeten ook nog een gordijn voor de kast laten maken. Sol heeft daar een winkel voor gevonden in een shoppingmall ook in Ourense. Ver gaan eerst naar de gordijnwinkel.  in mall, lang geleden dat ik voor het laatst in zo’n groot winkelcentrum was, laatste keer was in 2019 in Santiago de Chili, daar staan het er vol mee. In de winkel zoeken we tussen de gordijnstalen naar wat we mooi vinden. Op een tafel leggen we alles weg en komen tot de conclusie dat dit de mooiste is. Maar als ik het niet dacht, we kiezen natuurlijk weer het duurste zonder dat we de prijs zagen. Jammer dan, we kopen het maar 1 keer. Helaas moeten we wel ruim een maand wachten op het gordijn vanwege de zomervakanties. 

Bij Leroymerlin vinden we laminaat wat we mooi vinden, Sol zou graag iets lichter gehad willen hebben maar dat was niet op voorraad. Als we alles hebben wat we nodig hebben mogen we aan de kassa weer een hoop afrekenen. Nu op naar huis, kan alles weer uit de auto geladen worden en kan ik morgen aan de gang.

Nog even een ding. Gister plaatste ik 2 foto’s onderaan het blog. Dat zijn geen foto’s van ons huis, dus ook niet onze woonkamer. Boven de foto’s staat geschreven dat wij naar een huis gingen kijken. Daar zijn de foto’s van.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *