Bedankt!

Als eerste allemaal bedankt voor de beterschapswensen. Mede daardoor is het weer helemaal goed gekomen en kon ik weer door als vanouds.

Na meer dan 24 uur op bed doet al het andere, dan mijn hoofd, zeer als ik uit bed kom. Ontbijten doe ik nog maar even niet en na wat TV terug te hebben gekeken en de kippen buiten te hebben gelaten ga ik aan de gang. Goed, plan is wel dat ik het iets rustiger doe. Een ding ga ik nog wel doen voor ik echt van start ga, ik wil weten waar de ibuprofen ligt, ik weet dat er ergens nog een doosje moet zijn wat ik gisteren niet kon vinden. We hebben hier wel een keer paracetamol gekocht maar die doet bij mij niets. Niet dat dat aan de Spaanse kwaliteit ligt oid, in Nederland gebruikte ik ook al geen paracetamol. Voor de ibuprofen ga ik nu in een streek naar de auto en vind het gewilde doosje in het dashboardkastje. 

Vandaag staat het vlakschuren van het stucwerk wat ik zaterdag heb aangebracht. Met de schuurmachine schuur ik er op los. Het binnen no time weer verschrikkelijk stoffig binnen, dat ik met de ramen open werk help eigenlijk helemaal niet. Als het werk met de machine gedaan is ga ik met de hand verder daar waar ik met de machine niets kan doen. In de hoekjes moet het met de hand en de ronding tussen de muur en het plafond gaat ook niet met de machine. Op een stuk druk ik tijdens het schuren iets te hard en druk de plafondplaat omhoog. Als ik klaar ben met het schuren maak ik een nieuw papje aan en herstel de schade. Nu mag het stof tijden de koffie neerdalen en dan ruim ik het straks weer op.

Ik moet nog een keer flink wat stof gaan maken. Er is een paar weken terug iemand geweest om maten op te nemen van een deur. Het gat maak ik zelf. Van de man en de deur hebben we nog niets terug gehoord, maar het dat wil ik wel maken voor dat we straks helemaal klaar zijn met de eetkamer. Dat gat maak ik met een grote slijptol en dat gaat stoffen geef ik je op een briefje. Misschien maak ik wel een soort tent dat het niet overal naar toe kan.

Sol krijg een telefoontje, gisteren ook al. Het was een telefoontje van de gemeente. ‘Morgen komen we het vuil ophalen waar jullie voor op de lijst staan’ …..oké zegt Sol. In maart zijn we op de lijst gezet, ze zouden toen binnen een maand komen. We hebben toen maar besloten het op te laten halen (door een bedrijf) en daarvoor te betalen. Ruim een half jaar later komen ze dan toch. Vorige week heb ik een hoop plastic uit de grond getrokken en in enorme zakken gedaan. Een deel daarvan heb ik vorige week ook al in A Barrela in een container gedumpt. Een deel ligt er dus nog. Sol heeft gisteren die zak plastic naar de straat gesleept zodat ze heb vandaag mee kunnen nemen. Maar terug naar het telefoontje van vandaag. ‘Waar is het vuil dat we mee moeten nemen?’ Nou dat ligt aan straat.  ‘Dat plastic?’ Ja. ‘O, maar plastic is geen vuil, dat nemen wij niet mee.’ Zitten we dus nog met de troep. Geen wonder dat iedereen hier alles in de grond stopt. We regelen het zelf wel. Voor het einde van de week is het weg.

Sol is bezig voor kerst. Als straks de eetkamer klaar is is het wel zo leuk als we daar iets van kerstsfeer kunnen maken. Misschien moeten we ook nog een kunstkerstboom kopen. Volgens mij hebben we van de kerstspullen maar een paar dingen meegenomen en die zitten nog in dozen. Dus Sol is daar mee bezig. Ze heeft een ronde schijf nodig. Die maak ik met de frees. Daarna moet ik nog wat anders voor haar maken van gips in een ronde mal. Daar moet dan nog iets van gemaakt worden, wat al wel af is is een van deze kerstbomen.

In de eetkamer doen we een test. De muren worden wit. Onder komt een grijze rand van 80 cm hoog, net als in de hal. De hoofdkleuren van de eetkamer zijn, wit, grijs en oud blauw. Om het grijze iets te breken en het blauw meer terug te laten komen in de eetkamer leek het ons een goed idee op het grijze weer een band aan te brengen in blauw. Zo’n versiering heeft vast een naam, die ik dus niet ken. Het idee is om dat wat je op de foto zien in de hoek van de muur aan te brengen (op het grijze), dan ongeveer in dezelfde stijl een rand van ongeveer 80 tot 100 centimeter lang en dan weer twee van wat je op de foto ziet gespiegeld tegen elkaar. En dat zo de kamer rond.

De modder op de auto krijg ik er met de tuinslang niet vanaf. Hij geeft ook steeds meer af bij het openen van de deuren. Tijd voor een wasbeurt bij de pomp. Helaas is er in de buurt geen wasstraat en sta je in een box met een hogedrukspuit te werken. Maar na 6 euro is ie weer helemaal schoon!

3 reacties

 1. Goedemorgen , vlg. mij zei er iemand het rustiger aan te zullen doen . Rob weet jij toevallig wie dat was ?😉
  Er is hier in Spanje paracetamol 1 gr. en dat werkt zeker wel ! Altijd beter dan paracetamol en op doktersrecept €2.50 40 st. Zonder mogen ze er maar 10 verkopen en die zijn nog duurder dan de 40 (met pasje).
  Die rand is wel heel er mooi , precisie werk om het strak te krijgen . Heel veel succes met alles en met je “nieuwe” auto. Fijne rustige dag. Groet . 👊👋✌

 2. Gelukkig weer boven ‘Jan’ rustig aan doen wat is dat… als het niet zou gaan krijg je vanzelf wel een teken.
  Mooi gekozen kleuren en die rand ook heel apart zal vast gezellig worden met de Kerst met de creativiteit van Sol, ik kan wel lachen om dat vuilnis verhaal je schrijft het met humor,
  beste wensen,
  José

 3. Fijn dat je weer bent opgeknapt maar ik weet niet of jij weet wat rustig aan doen is je bent tenminste weer flink op dreef, dat zit gewoon in de aard van het beestje zullen we maar denken. fijne dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *