Bank En Bos

Ik zit aan de koffie en kijk OP1 als de telefoon gaat. Iemand van de verzekering die door Sonja van de bank geannuleerd had moeten worden. Ik schreef er een tijdje terug al verschillende keren over. De bank heeft toen iets gedaan waardoor de verzekering geen geld meer kan afschrijven. Daar zijn ze niet blij mee en daarom bellen ze. Volgens Sonja moest ik me niet druk maken, als je niet betaald dan stopt het vanzelf. Ik weet niet waar die vrouw op school gezeten heeft, maar iets heeft ze niet begrepen. Laat ik het daar bij houden als het over Sonja gaat. De vrouw die ik aan te telefoon heb vaag ik even te wachten en ik geef Sol. Die stuurt even later een mail naar de vrouw met de dingen die wij ook al een keer eerder verstuurd hebben. Even later gaan we naar de bank. Het moet NU geregeld worden! Sonja blijkt met vakantie te zijn, daar heeft ze mazzel mee, want zoals misschien te lezen is ben ik niet zo vrolijk. Er zit een man die we nog niet eerder gezien hebben. Geen amicaal gedoe, maar gewoon zakelijk zoals ik het gewend ben van een bank. We leggen het uit wat er gaande is en hij gaat bellen. Even later zegt hij dat het toch beter is dat Sonja het gaat regelen. Als ik hem was zou ik er mijn vingers ook niet aan willen branden. Sonja is de 26ste terug van vakantie, dan zijn wij de eerste die ze ziet!

Thuis wil Sol eigenlijk graag dat ik met haar neef de Ikea kast in elkaar ga zetten. Een Ikea kast, met een inbussleuteltje en een niet te begrijpen tekening in alle talen behalve de Nederlands. Nou…. beter van niet, ik kook nog van de bank en Sonja. Dan is het beter dat ik vandaag niet een Ikea kast in elkaar ga zetten. Dat doen we morgen wel. Dat is beter voor de kast en voor mij. 

Ik ga me vermaken met de bosmaaier vandaag. Eerst moet ik nog wat doen aan de kar die ik pas gemaakt heb. Er moeten nog zijkanten op gemaakt worden. Als dat gedaan is tas ik hem vol met de spullen die ik in het bos nodig heb.

In het bos is een bospad waar ik vorig jaar een hoop heb schoongemaakt zodat het weer begaanbaar is. Een paar weken terug heb ik ook al eens een klein stukje gedaan. Maar nu wil ik het hele bospad netjes hebben. Ik ga nu ook de afgebroken takken die her en der over het pad liggen eerst van het pad af halen, dat werkt makkelijker als ik er even later met de bosmaaier langs kom. Ik heb lekker heel de middag aan het maaien en ruimen geweest en tot waar het pad loopt is het netjes. Ik wil ook even precies kijken waar de grenzen zijn van ons bos. Het is allemaal wat lastig maar de bovengrens heb ik zo gevonden. Volgens de tekeningen van het kadaster is de andere grens, de ondergrens, het pad wat ik met heb schoongemaakt. Maar! De route klopt niet helemaal. En aan de hand van 5 grote dennenbomen kan ik ook een punt herkennen waar ongeveer een grens moet lopen. Daar loopt ook een bospad. Als ik het zojuist schoongemaakte bosbad op de kaart bekijk en het andere bospad, wat veel beter overeenkomt met de lijnen op de kaart van het kadaster, dan denk ik dat ons stuk bos groter is dan we dachten. Niet dat we nu meer hectares hebben, maar ik dacht dat de grens ergens anders liep. Maar als ik het ‘nieuwe’ pad volg en kijk hoe de andere grens muren er op aansluiten, dan moet het nieuwe pad de grens zijn. Ik moet daar de komende dagen nog maar eens wat tijd aan gaan besteden. Misschien dat als ik het allemaal zeker weet ik heb nieuwe bospad ook eens schoon ga maken.

Voor nu ben ik klaar voor vandaag en ziet het bospad er weer netjes uit. Met de kar wandel ik het bospad af terug naar huis. 

Aan de kar niet ik nog wel even wat doen. Aan de achterkant moet ook een plank komen zodat de spullen er niet meer af vallen en de bosmaaier moet op een of andere manier vast gezet worden. Ook wil ik het handvast aan passen, nu is het gewoon een rechte stang, maar een T is makkelijker om de kar met twee handen voort te trekken. Als ik terug ben pas ik de kar gelijk aan en is hij klaar voor het volgende karwei.

17 reacties

 1. Nou Rob weer knap gedaan. Straks nog een motortje er op en dan is ie helemaal af. Maar je pat ziet er in ieder geval weer goed uit. Rob maar heeft de buurman het er ook al eens over gehad dat het groter was. Veel succes met de kast morgen én tot 10 tellen. Gr. Ma

  • Hoihoi , een goedemorgen
   Nou het is toch ook wat met die bank(en) ! Dat het nu nog steeds weer terug niet helemaal klopt . Pff om Gallische van te worden. Die Sonja heeft een hartelijk welkom . Als ze terug is van haar vakantie , is ze er gelijk weer aan de volgende toe.
   Heerlijk dat je dan met je bosmaaier ook je hoofd weer leeg kunt maken , zie het helemaal voor me . De kar geweldig verder verbeterd . Nu nog een paar spanbanden eraan vastzitten en alles kan vastgezet worden . Maak er ook maar een bak(je) op voor e.v. klein gereedschap ! Veel succes.
   MAAK JE NIET DIK , DUN IS DE MODE ! RELAX !
   Groet. 👊👍🛠⛏🪛⛓🧰

   • Hallo Antoinette,

    Ik zou me best niet dik willen makken, maar in dit geval is dat niet mogelijk. Het kost ons straks 2000 euro omdat zij haar werk niet gedaan heeft. Dus ook Relax is niet echt mogelijk.

    • Zo , dat is niet niks , groot gelijk dat je het haar nog eens duidelijk maakt dat zij de fout heeft gemaakt en het dan ook maar moet oplossen. Hoop toch echt voor jullie dat het nu echt eens opgelost wordt .Fingers crossed.🤞🤞

 2. Hola,

  Gezien de “overspannenheid” van Ikea die nog nawerkt is het waarschijnlijk maar goed geweest dat Sonja er niet was. Eerst het een laten bekoelen om opnieuw Sonja bestendig te worden. De aangepastte kringloopkar ziet er nu erg professioneel uit en de bosmaaier zal zich in zijn nieuwe bedje helemaal thuis voelen.
  Wij hadden vandaag ook weer een “leuke” ervaring maar nu in St.Malo. Was het gister een zeemeeuw die zijn grote boodschap gedeeltelijk op mij los liet vandaag was Ineke aan de beurt. We hadden net een stokbroodje met lekkers gekocht en op weg naar een bankje dacht een zeemeeuw vanuit het niets dat hij daar ook van kon smullen. In duikvlucht net naast Ineke’s hoofd nam hij ook maar een hap. Schrikken was het wel maar helarisch voor omstanders.
  Succes morgen met je Ikeakast met jou inventiviteit moet dat toch ook lukken.
  Mieke en Antoinette fijn te horen dat jullie aan het genieten zijn van mijn boek.
  Morgen trekken we weer verder richting huis. Nog 2 etappes te gaan om tropisch Etten leur te begroeten.

  Houdoe

 3. Wat een mooie kar heb je van de kringloop spullen gemaakt! Tijdens gebruik merk je wat je aan handigheid mist! Ook wij zullen vandaag het zuiden van Nederland bereiken via de Ardennen, scheelt dat we niet meer aan de warmte hoeven te wennen! Het gaat zó door na Spanje en Frankrijk. Rob ik denk dat we jouw bosmaaier wel kunnen gebruiken na 2 maand van afwezigheid 🤣🤭🤗 saludos allen

 4. Wat een gedoe zeg met de bank over die verzekering kan me het heel goed voorstellen dat je daar zeer pissig over word. Maar het bospad ziet er weer heel mooi uit vond de foto met die bloem over het bospad heel apart. Ook je kar ziet er zeer goed uit, daar kun je heel veel plezier aan beleven en het is ook nog eens goed voor je rug, anders had je dat materiaal allemaal in je armen. Fijne vrijdag.

 5. Hallo rob, jammer dat waar we ook heen gaan de bureaucratie ons blijkbaar altijd volgt.
  Tegelijkertijd ik geniet van je schrijfstijl, ik herken Ikea stress maar al te goed.
  En toch tussen de regels door lees ik dat het leven in Galicië vele malen relaxter zal zijn dan hier in Holland.
  Ik hoop nog veel van je te kunnen leren in onze zoektocht naar een heerlijk leven in Galicië
  Groeten wim

 6. Rob, snap je helemaal, echt en ook je woede dat je door de Sonja mens nu dreigt het schip in te gaan voor een hoop geld. Je frustratie is tastbaar, leef mee, we kennen het gevoel van onmacht en boosheid om systemen en het gebrek aan service. ECHT, alleen al de belasting NL/Spanje. We betalen dubbel, teruggave ho maar….Ach, ik hoop dat het jullie lukt Sonja aan het werk te zetten, goed dat je eerst afkoelt. Overigens vind ik jullie super harde werkers en altijd creatief om huis en omgeving te verfraaien. Jullie wonen mooi. Groetjes, sterkte met het Ikea meubel, gaat lukken, geen twijfel. Groetjes uit Albatera aan de Costa Blanca

 7. Wij hebben ook eens zo een dingetje met bank en verzekkering gehad. Dat duurde ook verschrikkelijk lang tot het eindelijk klaar was. elke maand rekening controleren of er geen geld er af was gehaald en dan weer naar de bank om het geld weer terug te laten storten. Maar na meer dan een jaar was het kwartje gevallen en betaal tereur gestopt. Dus sucses

  • Hallo Henk,

   De rekening van de verzekeing is geblokkerd, dus afschrijven gaat niet. Maar nu bombarderen ze ons met SMS, mail en brieven. Sonja van de bank mag het oplossen, haar fout(en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *