Balken In De Keuken

Gisteravond na het eten ga ik nog even wat doen. Dat zwarte band waar ik Gisteren ook mee bezig was hebben we gisteren ook bij gekocht. Dat werkje wilde ik klaar hebben zodat ik dat vandaag niet hoefde te doen en gelijk met de balken aan de gang kon. Met een klein uurtje zit alles er tegen en zit er geen beweging meer in de isolatie. 

Als het werk gisteravond gedaan is, is er nog werk op de akker. De tomaten doen als of ze snel werkende stoplichten zijn. In de ochtend zijn ze groen, in de middag oranje en in de avond zijn ze rood en willen ze geplukt worden. We hebben ineens een hoop tomaten en we hadden nog tomaten. We vragen rond of we misschien iemand blij kunnen maken met een deel van onze tomaten. Iedereen heeft tomaten. Dus na het plukken van de tomaten ga ik van de tomaten die ik afgelopen weekend plukte nu maar tomatensoep maken, tomaten pompoensoep is het geworden. Hoeven we vandaag geen eten klaar te maken.

Vandaag wil ik alle balken er in hebben en ik ga dus vroeg aan de gang. Er moeten nog 4 balken gedaan worden en iedere balk is verschillend. Ik heb eerst een indeling gemaakt en alles op de muur balken afgetekend. Het is een beetje lastig hoe het allemaal voor het oog zo netjes mogelijk te doen. De eerste balk leg ik haaks op de muur, de afstand aan de bijkeuken kant is daarmee van hart tot hart 91 centimeter aan de slaapkamer kant is de afstand meer maar dat is geen probleem. Alle volgende balken leg ik aan beide kanten op dezelfde afstand van elkaar. Op deze manier liggen alle balken die je direct ziet als je de keuken binnenkomt netjes op gelijke afstand. Er is alleen een verschil met de balken die ik gisteren heb gelegd. En dat zijn balken die je niet gelijkt en in een oogopslag kunt zien of er komen andere zaken in de buurt van die balken waardoor je ook niet kunt zien dat er verschil in afstand zit. Beetje gezichtsbedrog dus. 

Als alle balken op hun plaats liggen kan ik ze vast gaan zetten. Aan een kant, zoals gisteren goed vast en aan de andere kant op een manier dat de balken kunnen werken als het moet. Nadat de balken vast zijn gezet is het tijd om op te ruimen. Ik moet zeggen dat de keuken nog nooit zo vaak gestofzuigd is als de afgelopen dagen. Vandaag dus weer alles grondig van boven naar beneden gestofzuigd. Dan lopen we tegen een probleem aan. Achter het kookeiland staat tegen de muur een lange houten bank. Voor het makkelijke moet die even weg. Of beter; weg tot de keuken klaar is. Ik vraag Sol even te helpen om de bank op het kookeiland te zetten. De ontwerper van de keuken zou ik wel eens willen spreken. De muur keuken / bijkeuken is een gammele muur die het dak draagt, het aanrecht was iets waar ze in een bunker tijdens de tweede wereldoorlog trots op zouden zijn geweest en deze bank is eerst weg gezet en daarna is er een keuken om heen gemaakt, met andere woorden; de bank kan met geen mogelijkheid naar buiten! Dus we ze zetten hem maar weer terug. Die moet dus in de keuken geschuurd en geschilderd worden.

Mijn gereedschap moet ook nodig een schoonmaakbeurt hebben dus dat regel ik ook mogelijk. Alles is weer netjes.

Poezen update: De oogjes van Julio tijn toch niet helemaal tip top. Sol heeft een foto aan een kattendeskundige gestuurd en die laat weten dat de kans dat Julio iets zien heel klein is. Maar omdat dat vanaf de geboorte als zo is of in ieder geval heel vroeg in zijn leventje is zal hij er heel weinig last van hebben de rest van zijn leven. Terra doet het wat de ogen betreft 100 % beter. Ook is zij van ons al veel minder bang. Ik kan niet wachten tot ze groot genoeg zijn om achter de muizen aan te gaan.

Afgelopen dagen heb ik tussen door ook nog wat gewerkt aan de website. Ik heb een pagina gemaakt met nachtfoto’s, of dat nu met de camera gedaan is of met de telescoop. In het in het menu bij Foto’s en dan op Nacht Fotografie klikken, of gewoon HIER KLIKKEN.

20 reacties

 1. Hola,

  Wel HEEL vroeg erbij vandaag maar wel leuk voor ons. Het plafond begint er nu al goed uit te zien ook al moet het echte plafondeffect nog komen als de planken/schroten erop liggen.
  Van het niet naar buiten kunnen krijgen van de bank snap ik niet helemaal. Aanvankelijk dacht ik dat hij niet tussen de muur en het kookeiland uit kon maar ik zie hem staan OP het kookeiland. Dus het waarom van niet naar buiten kunnen is mij een raadsel.
  Het is even werk met je tomaten en wat iets meer zij maar het leverd wel heerlijke soep op. Je moeder was gister ook weer met hetzelfde bezig (tomaten van Petra).
  Jammer voor het katje maar het is niet anders.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De bank is te lang om de keuken uit te krijgen, we kunne er geen bocht mee maken. Door het raam gaat ook niet en in twee zagen zien we ook niet zitten. Dus, schuren en schilderen we hem i de keuken.

 2. Hoi Rob
  Weer heel hard gewerkt.Jammer dat het eene katje blind is maar ze zal er wel mee om kunnen gaan, ze zal alleen niet zo makkelijk muizen kunnen vangen. Maar dan die foto’s geweldig echt heel mooi. En wat een ijsballen waren dat. Gr. Ma

 3. Dag Rob en Sol, Wat hebben jullie veel werk verzet, alle lof en die tomaten zien er heel erg lekker uit. Schatjes zijn die twee poesjes en ze zullen het erg goed hebben bij jullie, wel snel aan de hondjes introduceren dan wennen ze makkelijker. Als het boerderij katjes zijn zou ik ze veel aanhalen van begin anders blijven ze mensenschuw, muizen vangen doen ze toch! Jammer dat Julio weinig ziet maar dan zal hij ander zintuigen extra ontwikkelen – je weet het ik ben echt een katten liefhebber! Jeanne en ik beleven veel plezier aan je blog – het ga jullie goed lieve groetjes Biddie

  • Hoi Biddie,

   We aaien ze iedere dag verschillende keren om zo aan ons te laten wennen. Volgens een katten deskundige zou het ook helpen als we iets met onze geur bij hen leggen. Morgen krijgen ze een t-shirt waar ik heel de dag in heb gewerkt. Zijn ze zo aan mij gewend 🙂

   Doe Jeanne en Jan de groetjes van ons.

 4. Altijd zwaar om boven je hoofd te moeten werken maar de klus is geklaard in zoverre dan,
  als katten liefhebber , dit katje wat meer aandacht geven door hem vertrouwd te maken met aanraken aaien dan wint hij het vertrouwen van jullie , blinde katten schrikken vlug maar zij hebben de snorharen om hun weg te vinden , wij hebben ook zo’n kat gehad en dat ging heel goed dus ..
  het zijn dankbare beestjes , lukt wel,
  en heerlijk al die tomaten inkoken voor pasta saus och wat zeg ik Sol weet er heus raad mee.
  José

  • Hallo José,

   Idd de balken was een zware klus. Dat is ok de reden dat ik vandaag niets gedaan heb. De katjes. Bij het etengeven of verschonen en bij het toedienen van de antibiotica hebben we ze telkens even vast ook een beetje aan ons te laten wennen.

 5. Hallo Rob -en Sol- , weer genoten van deze blog .
  De keuken zie je toch telkens een beetje “groeien” , zo leuk .
  De tomaten , heerlijk , voor Gazpaso zou ik ze nog even verder laten rijpen .(dank je wel Jack voor het recept)
  Wat een mooie bank in de keuken , maar goed dat die er niet uit kan anders had je hem vast buiten gezet ! 😂.
  Jammer van Julio , maar beesten redden zich over het algemeen prima met een handicap . Knuffel op afstand voor ze. 😘
  Dan de foto’s GE-WEL-DIG ! Je blijft kijken . Weet nog dat je de telescoop opzette , staat er prachtig bij .
  Veel succes met alles , je hoeft je in elk geval niet te vervelen .😅👍👊.
  Groet .😇😌🤗🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾

  • Hallo Antoinette,

   haha die bank. Nou die gaat zeker niet weg. Doe moet alleen een andere kleur krijgen en hij staat nu eigenlijk een beetje in de weg. Maar goed, hij kan de keuken niet uit, dus dat wordt verven in de keuken.

 6. Hallo allebei, het begint nu een beetje zichtbaar te worden waar jullie naar toe willen. Wel een hele klus om het allemaal netjes voor elkaar te krijgen, zeker in zo’n oud huis. Maar als het klaar is hebben jullie er dubbel plezier van het zo goed te hebben gemaakt. Ik kijk met er belangstelling naar uit. O en die katjes, heb alleen nog geen idee wie wie is, misschien heb je dat wel gezegd en ben ik dat weer vergeten, dat heb je als je een dagje ouder wordt. Veel succes verder, het wordt vast leuk.

  • Hallo Lady Wieser,

   De katjes, de wit oranje is Terra en wij denken dat het een poesje is. De andere is dus Julio en wij denken dat het een katertje is om dat er wat meer tussen de achterpootjes te zien is. Maar misschien hebben we het mis en wordt Julio later Julia… je ziet het, we zijn helemaal WOKE 😉

 7. De bank (heb vergeten te vermelden ) Sol kan ze misschien bekleden / opvullen met een leuke stof lijkt me gezellig staan, ook weer eens wat anders , is maar een tip ha..ha..
  José

 8. Hola. Estuve viendo la galería de fotos del cielo de Frean y son espectaculares. Es una suerte poder ver el cielo tan claro sin contaminación lumínica. A seguir disfrutando de ese cielo antes de la lluvia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *