Argentinië

Gistermiddag bij de buren stond natuurlijk de TV aan. Gezellig, maar ik geef geen zak om voetbal. Wel zag ik gisteren ook iets over de Paus die vanwege zijn gezondheid zijn ontslagbrief al klaar heeft liggen. Gelukkig voor de Paus kan hij, als Argentijn, met een gerust hart en met goedkeuring van management hierboven ontslag nemen. Een nieuwe (arrogante als je het mij vraagt) Godheid is gisteren opgestaan. Voor een man vol tatoeages die niet veel meer kan dan achter een bal aanrennen in het criminele netwerk van de FIFA, knielen, kwijlen en buigen de Argentijnen diep en welligt doen vele niet Argentijnen dat ook. Dus beste Paus ga lekker genieten van je verdiende (?) pensioen. 

Goed terug naar vandaag. Eerst slapen we wat uit en daarna ga ik bij de kliko op de vuilnismannen wachten. Ik zit in de auto met koffie en de laptop want ik weet niet precies hoe laat ze komen om de kliko te legen. Sol heeft afgelopen dagen kokoscaramel bonbons gemaakt voor Kerst. Komende maandag is het Kerst, dus dan komen ze vast niet om onze kliko te legen, dus moeten we vandaag aan de vuilnismannen ieder een doosje geven voor de bewezen diensten het afgelopen jaar. Als de vuilnismannen geweest zijn, gaan we ook even bij de pomp langs om daar wat af te geven. Voordeel daarvan is dat in de meeste gevallen als er pakjes aankomen voor ons zij het al komen brengen als we aankomen rijden.

Als we de pakjes hebben afgegeven gaan we even boodschappen in Chantada. Ook daar geven we een doosje af. Nu we er toch zijn nemen we gelijk een dagmenu. Weer thuisgekomen ga ik een beetje tegelen. Boven de aanrechtbladen moet nog een randje tegels gezet worden nu de aanrechtbladen vast liggen. Het is even lastig om een randje tegels onder de al zittende tegels te zetten. Maar even later is alles klaar om te voegen al is dat een werkje voor morgen. 

Mijn plan was om ook nog even het kippenhok uit te mesten. Maar het is verschrikkelijk weer, dus dat zal moeten wachten tot een dag met wat droger weer. In de avond gaan we ook nog even doosjes met de kokoscaramel bonbons af te geven bij Xavier. Daar is het binnen in huis al helemaal klaar voor Kerst. Had mijn oma altijd een kerststal staan met wat beschadigde beeldjes en gekleurde lampjes, staat hier een Kerststal waarbij het ook duidelijk is waar de 3 wijze uit het Oosten ook werkelijk vandaan kwamen.

Wij kunnen dus niet achterblijven en hebben Rudolf zie al een paar dagen naar buiten staat te staren bij de voordeur voorzien van wat Kerstverlichting.

15 reacties

 1. Hola,

  Wat kun je een “heerlijk” verhaal maken en je afzetten tegenover allerlei dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Een colomnist zou er jaloers op zijn.
  Als Kerstman en vrouw hebben jullie het er maar druk mee om zoveel mensen te verrassen en verwennen. Nog even en ze gaan jullie in de wijde omgeving als “goden” zien. Dat past wel in jou rijtje van Messi, de Paus etc.
  Wie weet wat verrassingen jullie daar nog in petto hebben.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Wat leuk dat jullie weer kerstvrouw en man zijn . Altijd weer leuk om te doen. Zo waren wij blij verrast dat Jeanne gisteren op de fiets kwam met een leuke chocolade geschenk en dan met die kou. Brrrrr. Maar vandaag gaat het weer met het weer. Vandaag hadden we een kerstlunch op het boksen heel gezellig. Gr. Ma

 3. Lekker zien die kokosbonbons uit toepasselijk voor deze tijd net sneeuwballetjes leuk gebruik hier krijgen ze een kaartje met geld nou ja de jeugd met de reclamefolder de postbode en de krantenman die nog te voet komen.
  Mooie natuurlijke kerststal en Rudolf en wat lampjes ziet ook feestelijk uit.
  José

 4. Goedenmorgen , wat heb je dat weer mooi beschreven , al dat gedoe en verafgoding ! Zou bijna zeggen dat jij je beroep bent misgelopen. Misschien ooit !?
  In de keuken worden nu echt de fijne puntjes op de i gezet ! Mooi hoor daar sta je toch met plezier te koken , eten , “leven” en genieten samen. Ik denk dat jullie geregeld rondkijken dan en herinneringen ophalen hoe het was en hoe geweldig het allemaal gelukt is Chapeau !👍👊.
  Kerststallen in Spanje is altijd een feest , elke parochie heeft in de kerk een heel “kerstdorp” gemaakt en waar je met verwondering elk jaar weer naar kijkt . Alles werkt en beweegt tot rivieren toe.
  Wij houden het wat eenvoudiger met een klein boompje en hier en daar wat lampjes en tierelantijntjes . Maar het geeft altijd wel sfeer. Vooral kaarsjes altijd feest. Hier niet aan te slepen , gelukkig zijn er , ook hier😉” chinezen.
  Hou Rudolf lekker warm binnen en geniet samen van deze gezellige tijd van het jaar.
  Groet . 🎄🍾🥂🤣👋🙋‍♀️🙋‍♂️

 5. Weer een heerlijke blog om te lezen en jullie hebben het er maar druk mee gehad maar dan weer te genieten van een etentje buiten de deur is ook lekker. Fijne dinsdag samen

 6. Wat leuk, kanootjes geven, ik ga de vuilnismannen ook wat geven bedenk ik me nu.
  Wil sol t recept delen of is t prive, en is t makkelijk te maken?
  En nog bedankt voor de kerstwensen , heb je onze ook ontvangen?

 7. Hoi Rob, heb jij ook geleerd gedachten te lezen? Zoiets voel ik ook, maar laten we eerlijk zijn ieder zijn meug. Gezellig zo maar tussendoor even een etentje waar dat dan ook is. Trouwens het leuke is, dat het hier in Spanje nog betaalbaar is. Gewoon lekker tussendoortje. Hartstikke leuk om aan mensen die je het afgelopen jaar met kleine dingetjes geholpen hebben even laten blijken dat jullie het erg waarderen. Ik had natuurlijk eerst moeten zeggen hoe ik de keuken bewonder, maar dat doe ik bijna iedere dag dus nu als laatste. Man geweldig zoals het er uitziet. Wat zal je vrouwtje, of jij, er met plezier staan te koken. Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Gedachtenlezen… nee dat kan ik niet… denk ik. Ik loop wel eens met wichelroedes rondjes. Of het klopt wat die laten zien weet ik dan weer niet hahahaha
   Vandaag post ik een kort filmpje van de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *