Antoinette Vraagt…

Antoinette vraagt in een reactie die ze geplaatst heeft onder de blog post van gisteren om wat te laten zien van Sol. U vraagt en wij draaien (niet iedere keer natuurlijk). Sol verzorgt, zoals je waarschijnlijk weet, de koeien die bij ons in de stal staan. Eten geven en de stal schoonmaken en als de koeien naar buiten mogen, dan doen we ze samen naar buiten. De koeien staan vast in de stal en moeten dus los gemaakt worden. Koeien zijn leuk, groot en ook best sterk, dus ik maak ze los en Sol dirigeert ze naar de wei. Ik hoef daarbij alleen maar op plaatsen te staan waar de koeien een andere kant uit zouden kunnen en willen lopen. Vroeger, in Nederland maakte Sol de langste werkdagen, op staan rond half 5 dan met de trein naar Rotterdam en aan het einde van te dag terug naar Breda om rond 7 uur in de avond weer thuis te komen. En zo als je weet is het motto van de NS “waar zouden we zijn zonder de trein”, nou… vaak tot laat op de plaats van vertrek of ergens tussen Rotterdam en Breda in. Dus 7 uur thuis was vaak nog later. Meeste van het huishouden in Breda deed ik dus. Nu zijn de rollen omgedraaid en doe ik in huis niet zoveel en doet Sol het meeste. Ook hulpje Balay draagt zijn steentje bij door de afwas te doen. Verder is Sol met het bed bezig, al staat dat even op hold door ruimte gebrek in de schuur. Andere dingen die Sol schildert en bewerkt zijn dingen en dingetjes voor straks voor in huis. Kastjes, dienbladen, onderzetters en houten opberg kistjes krijgen allemaal een kleurtje en worden daarna voorzien van een motiefje. Hieronder een paar foto’s.

Het is voor de zoveelste dag rot weer. Heel de dag gemiezer afgewisseld met flinke buien. Als het even droog is maar gauw even een rondje met Antares. Buiten kan ik nu niets doen en om verder te gaan aan de slaapkamer gaat niet wegens gebrek aan materiaal.

Ik ga opruimen. Naast onze tijdelijke slaapkamer is er nog een. Daar staan 4 gedemonteerd oude (antieke?) bedden. Matrassen die we mee hebben genomen uit Nederland, dozen, koffers, een grote kast en een berg beddengoed wat wij niet willen hebben. Dat hok moet uit gemest worden! Ik begin met het beddengoed, alles gaat in dozen en zet ik in een ongebruikte ruimte in afwachting van een goed doel. Oproep: weet er iemand in onze omgeving (Chantada, Monforte de Lemos, Ourense) een organisatie die we er bij mee kunnen maken? Zou je het zelf willen hebben? Stuur dan een mail naar info@naargalicie.nl alles in een keer meenemen.

De kast die er staat hebben we aan de buurvrouw belooft. Als ik de deuren aan het demonteren ben, zie ik vers zaagsel liggen. Houtworm? Toch de buurvrouw maar even vragen of ze hem nog wil. Dan is er nog een ander probleem. De kast is 2 meter + hoog en ik denk 2 meter 40 lang. Het is geen Ikea kast! Krijg hem op dit moment niet uit elkaar en de deur waar hij doorheen zou moeten is veel lager dan de kast hoog is. Daar moet ik mijn gedachte maar eens over laten gaan.

Al twee dagen ben ik opzoek naar een ‘inval cirkelzaag met geleiding’ en dat van een bepaald merk omdat ik dan ook met andere hulpstukken gebruik kan maken van de geleiding met mijn andere gereedschap. Bajo pedido, niet op voorraad voor de Nederlandstalige, kom ik met grote regelmaat tegen. Webshops hier in Spanje linken ook alles graag door naar Amazon. Dus op de site van winkel A staan plaatjes, klik je er op dan kom je op Amazon. Bij winkel B kom je op het zelfde product ook bij Amazon terecht. Ik zoek me suf! Nu heb ik er een gevonden, maar die zaak zit in Alicante. Wij wonen links boven in Spanje, Alicante is rechts onder. Eerst maar even vragen wat de levertijd gaat zijn.

Ik ga nog even wat schuren, zodat ik morgen een stukje van de kast in de slaapkamer in de eerste laag grondverf kan zetten. Daarna houd ik het voorgezien.

11 reacties

   • Wat een heerlijk verhaal weer om deze regenachtige zondag mee wakker te worden😃
    Ik woon sinds half jaar in Asturias, ook heel mooi!
    Nu eindelijk de locale grenzen weer open zijn… 👍… zou ik Galicië kunnen bezoeken, maar ik ga eerst ff overzomeren in NL.
    Ik blijf jullie volgen en wil dan wslk graag snel terug naar hier.
    Hebben jullie parkeer tips voor een camper, daar in de buurt?

    • Campings zijn er wel in Galicie, maar waar precies? Google weet raad. Camper plaatsen heb ik al wel gezien. Bij de grotere plaatsen. En over een tijdje misschien bij ons ook wel, dat is althans het plan.

     • Hallo Asturias,

      Die streek van Spanje kennen wij niet, we zijn er doorheen gereden op weg naar ons huis van uit Nederland. Toen alleen maar regen. Maar wie weet als we eens tijd hebben voor vakantie.

      Groeten,
      Rob.

 1. Geweldig Sol ! Ben er van onder de indruk . Had laatst al wat voorbij zien komen , tja , dan wordt je nieuwsgierig.😄. Dank je wel voor de snelle service en idd “U vraagt , wij draaien!” Dank , dank . Veel succes met alles samen en vergeet niet te genieten ! Groetjes Antoinette. 👊👋

 2. Buenos días,op deze hier zonnige morgen, ik denk voor het beddegoed, misschien Cruz Roja ,of Cáritas, misschien weet de buurvrouw t, en anders el cura del pueblo, ofwel meneer pastoor.
  Wat leuk de schilderijtjes, en andere dingen van Sol, me encantan.!!!

 3. Wat prachtig die schilderingen van Sol. Ik volg jullie blog elke dag en vind het prachtig. Fijne zondag nog en veel plezier en genot in Galicië.

 4. Wat een mooie schilderwerken sol mijn petje af erg leuk gedaan allemaal en jullie huis zal er mooi mee opgefleurd worden. groetjes vanuit Corvera murcia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *