Als we gisteravond Antares ophalen bij de buren blijkt dat ze het erg naar haar zin gehad heeft. Lekker gegeten, geen hondenvoer voor de logee, maar lekker meegegeten met de buren. Wat je bij antares voor de neus houd eet ze op. Toen Orion er nog was at die nooit alles in een keer op, maar wilde Orion dan later de rest uit zijn kom eten dan wat Antares er al mee vandoor. Kattenvoer… je moet wel een hele snelle kat zijn wil Antares niet alles voor je neus wegkapen, om over de koeienstront maar niet te spreken. Het menu van gister was kip. Maar toen wij ze thuis hadden moest ze overgeven, niets aan de hand want dat doet ze vaker als ze alles als een wilde weg schrokt. Maar daarna doet ze het nog 4 keer. Bij de laatste keer kijkt ze me aan om te vertellen dat er iets niet goed is. Ik roep Sol en die belt de buurvrouw. Wat heeft ze gegeten? Kip net als wij. Wat dat met ui en knoflook? Ja. Ui en knoflook is puur gif voor honden en katten. Maar als je dat niet weet, zie je er ook geen kwaad in natuurlijk. We bellen de dierenarts om een uur of 10 ‘s avonds. Gelijk komen, zegt hij. Wij naar Chantada. Van de dierenarts krijgt ze een injectie, een mix van iets met wat morfine. Daar gaat ze nog meer van overgeven, maar door de morfine doet dat dan niet zo’n zeer. Eerst neemt hij bloed af wat gelijk onderzocht word. Antares kotst er lekker op los op de tegelvloer, maar dat is dus de bedoeling. Na ruim een uur krijgt ze een injectie om het braken te stoppen en ze krijgt nog iets in haar bek gespoten wat ze op moet eten. Weer wat later is het bloedonderzoek klaar en verklaart de dierenarts dat alle waarde goed zijn en die noet kloppen zijn te verklaren door de stress. Antares is nog zielig, maar als ik een balletje pak met een piepertje er in, gaat de staart weer omhoog en gaat van links naar rechts, ze wil het balletje. Tegen half 1 in de nacht zijn we weer thuis. De buren voelen zich heel erg schuldig en maken zich zorgen. Hun honden komen niet in huis en wonen als het ware bij de koeien in de stal. Nu mag er een keer een hond binnen die ze verwennen en gaat het verkeerd. Maar goed, alles lijkt weer tip top met Antares, al moeten we ze wel in de gaten houden van de dierenarts.

In de ochtend doe ik niet veel meer dan TV kijken. In de middag trek ik de bosmaaier uit elkaar. Telkens valt hij na een tijdje dood en gaat dan pas weer aan als hij afgekoeld is. Vandaag gaat alles uit elkaar wat uit elkaar kan. In het zonnetje is het best lekker sleutelen. Als alles in onderdelen ligt maak ik het allemaal schoon en kijk het na. De carburateur kan nog veel verder uit elkaar, maar omdat dat allemaal zo klein is doe ik dat maar boven een plaatje met opstaande randen. Daarna kan de bosmaaier weer in elkaar gezet worden en niet veel later kan ik hem weer starten. 

Eerst ga ik het koeienpad verder maaien, daar was ik gebleven toen hij er de laatste keer mee stopte. Daarna de grasranden langs de akker. Helaas staan daar ook zonnebloemen, die groeien echter niet of nauwelijks en zijn na ruim een maand nog maar 2 cm hoog. Het komt allemaal omdat het gras en ander spul zo snel groeit dat de zonnebloemen geen kans maken. Om nu tussen het hoge gras de zonnebloemen vrij te maken met een schaar door het gras weg te knippen zie ik ook niet zitten. Helaas voor de zonnebloemen, ik maai alles kort. Het lijkt er op dat de bosmaaier het nu volgehouden heeft. volgende week nog eens een duurtest geven.

Pisco, Het is een brandewijn die ze in Peru en Chili maken. Beide landen betwiste elkaars pisco. Mij maakt het geen zak uit! Als er Pisco sour van gemaakt is ben ik er gek op. Het is er fris en drinkt weg als limonade en daar schuilt ook het gevaar in. Sol maakt Pisco sour met Pisco, citroensap, poedersuiker en ijs. Maar er zijn wat variaties. In Nederland kon ik er moeilijk aan komen, gelukkig woonde wij in Breda, vlak bij België en daar was het wel te krijgen bij een groothandel in Kalmthout. Meestal namen we zo veel mogelijk mee uit Chili en hier in Spanje hebben we het in Galicië nog niet gevonden. 

De 29ste is mijn moeder (Ineke) jarig. Wil je haar feliciteren? Plaats dan een reactie.

21 reacties

  • Hartelijk gefeliciteerd Ineke , nog heel veel gezonde jaren erbij ! EN… dat je maar vaak op bezoek kan gaan in Frean . Hierbij een virtueel bloemetje. Hele fijne dag en SALUDOS 🍾🥂🍷💐🌺🌞👍👊

   • Allereerst felicitatie’s voor je Moeders verjaardag , taart en een borrel zorgen jullie zelf wel voor 🍸🍻 saludos !
    Goedemorgen , pfff gelukkig dat jullie op tijd zagen dat het foute boel was met Antares . Helaas voor de buurtjes , het was zo goed bedoeld.
    Je hebt je weer mooi nuttig gemaakt door je bosmaaier te reviseren . Knap werk hoor en snel verdiend als je dat soort klussen zelf kunt opknappen . Succes met verder maaien en hoop dat het goed blijft gaan .
    Fijne dag , groet . 👍👊🤣👋

 1. Hola,
  Om met het laatste, je vraag om iemand te feliciteren, zal ik dan maar beginnen. Eigenlijk een beetje vreemd zullen jullie misschien denken dat ik dat doe maar wij felciteren elkaar iedere dag en waarom niet. En ik kan jullie verzekeren dat doe ik al ruim 58,5 jaar. Dat is lang zullen jullie misschien denken maar ja wij waren toen samen AL 30 jaar oud. Dus PROFICIAT Ineke.
  Gelukkig dat je vriendin (Antaris) er weer bovenop lijkt te komen. Het was me dus het dagje wel. Extreem vroeg op, even met topsnelheid naar Madrid, en dan ’s avonds laat nog met spoed naar Chantada. Dat is dus bijna 2x de klok rond.
  En dan vandaag met je vriend, de bosmaaier, die ook wat ziek schijnt te zijn aan de slag met als eindresultaat weer trouwe vriendjes met hem al moet hij wel meteen van jou vol aan de bak.

  Houdoe

 2. Misschien interessant voor de lezers van dit blog is dat de Pisco een brandewijn is die van druiven wordt gemaakt. Tip: maak eens een Pisco Sour met limoen in plaats van citroen. Soms is het makkelijker dan je denkt Rob, ga naar Amazon.es en zoek op Sour.

 3. Hoi Ineke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag en heel veel mooi, gelukkig en gezonde jaren toegewenst. En natuurlijk Tonny, Rob en Sol en verdere familie mijn felicitaties. Jammer dat Antares zo gulzig is, de Berne Senner van Andrew is ook zo – een keer een pond bevroren gehakt opgegeten die lag te ontdooien op tafel. Ze voelde zich duidelijk niet goed en aan de diaree maar afleren? ho maar! Na echt een flitsbezoek aan Madrid is een dierenarts bezoek niet echt waar je zin in hebt. Jeanne en ik genieten nog altijd van jullie verhalen, hopelijk ben jij nu opgeknapt na jouw uitglijder. Fijn weekend straks, lieve groetjes Biddie

 4. Ineke,, op naar volgende avonturen van Rob, Sol en Antares. Interessante verhalen van je familie in het noorden van Spanje. Er is altijd wat te beleven. Gefeliciteerd met je verjaardag, eind april is het voorjaar goed op weg. Op naar de zomer, overigens in Spanje is het weer aan de Costa Blanca kommer en kwel dit voorjaar. Lijkt op het weer in Galicië, (en NL) met wat hogere temperaturen. Hartelijke groet van een andere emigrante naar het fraaie Spanje.

 5. Hallo Ineke, Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag en een gezellige dag en het is waar op onze leeftijd (72 ? ) kun je iedere dag mekaar feliciteren 😁maar we zijn nog fit👍Gelukkig.
  Antares is gelukkig weer het oudje het was voor jullie een lange dag maar ook goed afgelopen 🍀
  Bedankt voor de uitgebreide info Pisco als ik het tegenkom zal proeven .
  Fijne dag,
  José

 6. En uiteraard ook de felicitaties aan je moeder vanuit een zonovergoten Ourense. Ineke, maak er een leuk dag van! Gefeliciteerd!
  En Rob, leuk van je post over de treinreis naar Madrid en dat de trein vlak buiten Ourense van spoorbreedte moest wisselen. Dat is over een paar jaar opgelost, ze gaan een nieuw stukje spoor aanleggen tussen Taboadela en Ourense. Helaas komt dat vlak langs mijn huis te lopen. Maar ja, je kan niet alles hebben. Groeten, ook aan Sol

 7. Via deze site willen wij jou ook feliciteren Ineke. Heel apart. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooie dag van. Tonny ook gefeliciteerd natuurlijk.
  Rob en Sol ook gefeliciteerd met je (schoon)moeder, neem een borrel op haar gezondheid.
  Ik lees trouw elke ochtend je blog met een bakkie ☕️☕️ erbij en geniet er van. Groeten uit Den Helder. 👍👍🍀🍀

 8. Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd Ineke.
  Groetjes Christiaan, Lily en de kids.

  Antares maakt wat mee zeg. Gelukkig gaat het weer goed.

 9. Hallo Rob en Sol,

  Gefeliciteerd met jullie (schoon)moeder! Ineke van harte gefeliciteerd en maak een er een leuke dag van!

  Corry

 10. Ma gefeliciteerd met u verjaardag en we hopen dat u een hele gezellige dag heeft. Wat fijn dat het met Antares goed is afgelopen wat zal dat beestje het slecht hebben gehad. En zeker goed dat je de bosmaaier weer aan de praat hebt gekregen na een grondige schoonmaak van alle onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *