Alweer!

Vandaag een drukke, strakke planning in Ourense. Dat schreef ik gisteren al. Vroeger uit bed dan normaal om op tijd bij de Midas te zijn om de band te laten repareren. Normaal moeten we haasten om op tijd te zijn als we ‘s morgens vroeg naar Ourense gaan, nu zijn we een kwartier te vroeg en de Midas gaat pas om 9 uur open. Plan was het wiel af te geven en het later op te halen. Maar het is nog geen 5 minuten werk. Dan kunnen we er beter op wachten. Als ik 10 euro heb afgerekend kunnen we door naar het ziekenhuis.

De laatste keer dat we in het ziekenhuis moesten zijn hebben we gezocht naar een parkeerplaatsje. Uiteindelijk vonden we toen een parkeergarage. Daar zijn we nu dus gelijk naar toe gegaan. Deze parkeergarage stamt nog uit de tijd dat Spanje aan Groot Brittannië toe behoorde. En nu zie ik verbaasde blikken voor me tijdens het lezen. Nog een keer dan; Deze parkeergarage stamt nog uit de tijd dat Spanje aan Groot Brittannië toe behoorde. Je moet er namelijk aan de linkerkant van de ingang naar binnen rijden, alles in deze parkeergarage is tegen het verkeer in. En als je niet vaak of nooit in het VK rijd is dat onlogisch. 

We lopen naar het ziekenhuis, melden ons aan de balie, een medewerker maakt alles in orde. Ik krijg 3 bonnetjes waar ik mee naar de verschillende onderzoeken mag. Eerst een longfoto, daarna een hartfilmpje en daar na 3 buisjes bloed afgeven. Met een uurtje zijn alle onderzoeken gedaan en kunnen we ergens wat gaan eten.

Normaal eet ik iets na 7 uur en nu is het al bijna half 11. Ik heb honger. Als we gegeten hebben gaan we naar een loterij winkel waar je voor “El Gordo” loten kan kopen en het nummer kan kiezen. Helaas is het nummer wat we willen hebben uitverkocht. Dan zie ik een ander nummer wat mijn aandacht trekt, dus we kopen dat lot. We lopen naar de parkeergarage en als we die op zijn Engels uit gereden zijn, rijden we naar de Leroy Merlin.

Beste lezer. Er zijn een paar mensen die nu in de reacties zeggen dat de deurtjes blauw lijken. Dat zijn ze ook. Ik heb ook nooit geschreven dat er wat was met de kleur van de deurtjes. De kastjes zijn wit, en wij dachten dat we blauwe gekocht hadden, maar die blijken niet te bestaan. 

Bij de Leroy Merlin gaan we nog een paar keukenkastjes kopen, zonder deurtjes of wat dan ook. Onder het aanrecht met de wasbak was het plan dat ik daar zelf kastjes zou maken. Maar als ik materiaal reken en de uren die ik daar mee bezig zou zijn dan is is het veel goedkoper en makkelijker kastjes te kopen. Het is dan gelijk netjes en klaar (bijna dan). 

Als we in de parkeergarage van Leroy Merlin een kar pakken roep ik tegen Sol ‘ALWEER!’ Ze kijkt om en ziet dat ik naast een kar ook een portomonnee vast heb. Ja dus, alweer een portemonnee gevonden. In deze deze keer niet veel geld, wel een ID pasje en een bankpas. Wat wij de vorige keer niet wisten toen we een portemonnee vonden is dat achter op de ID pas het adres van de persoon staat. De jonge man woont in de richting van de plaats waar we na de Leroy Merlin naar toe gaan, dus we geven hem straks op dat adres af. Maar eerst gaan we 3 kastjes kopen, eentje heel smal voor naast de vaatwasser, een voor tegen de rechter muur onder het aanrecht en een voor onder de wasbak, die kast moet ik wel aanpassen in de hoogte omdat de maat die daar nodig is niet bestaat. Als we de kastjes hebben kopen we nog wat andere zaken.

We willen naar de Mega Chinees waar we een tijd terug ook zijn geweest, van ons af gezien is die helemaal aan de andere kant van Ourense. En daar waar we de portemonnee af willen geven is min of meer op de route. We rijden buiten Ourense tussen de, volgens ons, dure en mooie huizen. Dan moeten we een straatje in wat er minder mooi uitziet. Aan het einde van de straat staat een groot huis. De poort is open en ik rijdt een beetje het erf op. Gelijk komt er een vrouw naar buiten als we uitstappen. Sol vraagt of ze Pietertje (ben z’n naam kwijt) kent. Ja het is haar zoon. Nou zegt Sol, die is dan zijn portemonnee kwijt. De vrouw is helemaal gelukkig dat we hem hebben gevonden en teruggeven. Haar zoon blijkt min of meer in paniek te hebben gebeld dat hij zijn portemonnee kwijt is. Zouden wij Kerstman en vrouw zijn, dan hebben we denk ik die jongen een mooi cadeau gegeven. De vrouw vraagt of we binnen willen komen, maar dat slaan we af. We willen naar de Chinees.

Na de Chinees gaan we in A Barrel een dagmenu scoren. Daarna gaan we naar huis en start ik gelijk met het schrijven van deze blogpost. Ik wil namelijk na het schrijven aan de kastjes in de keuken beginnen. ….afkitten van de wasbak heb ik trouwens gisteravond nog even gedaan.

15 reacties

 1. Hola,

  Hett moet toch echt niet gekker worden met jou. Het begint er steeds meer op te lijken dat je als speurneus op zoek bent naar een nieuwe baan. Alweer iets gevonden… Ze zeggen altijd “alle goede dingen bestaan uit drieen” dus als het goed is heb je het goede lot gekocht en word jullie eerlijkheid echt beloond. Maar jullie kennende zal ere niets aan die eerlijkheid veranderen mocht de loterij niets opleveren.
  De kitrand rond de wasbak ziet er trouwens proffesioneel uit en maakt dat stuk echt af.
  Nu op naar de kastjes……succes.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nou wandelen en geld vinden lijkt me we wel wat. Maar dan moet het geld natuurlijk wel voor ons zijn, anders wek ik voor niets. Maar leuk dat we weer iemand blij konden maken.

   De kastjes zitten er al in.

 2. Hoi Rob, Wat geweldig weer van die portomonai ,3 x is scheepsrecht dus ik hoop dat je geluk zal hebben met je lot.
  Fijn dat je band weer gemaakt is. Stees als jullie het over de Chinees hebben dan denk ik als we weer bij jullie zijn wil ik er ook naar toe. Nu moet ik het doen met de Action maar het komt goed. Gr. Ma

 3. Zo tot 3 x geld vinden is wel toevallig maar blij dat jullie beide portemonnees terug hebben kunnen bezorgen bij de eigenaars. Ook lekker dat alles vlot verliep bij de garage en ziekenhuis en ook weer lekker gegeten is ook meegenomen. De keuken word steeds mooier dus daar kunnen jullie trots op zijn. Succes met de kastjes.

 4. Grappig van die Engelse garage en leuk om te weten, ik hoop echt dat El Gordo deze keer ook wat voor jullie achterlaat ,eerlijkheid wordt beloond en je hebt weer iemand blij gemaakt👍
  nu aan de slag met de kastjes want de Kerst staat voor de deur.
  José

 5. Goedemorgen beste “speurneus” , geweldig dat je het bij de eigenaar af kon geven . Weer iemand gelukkig gemaakt ! Wens jullie veel succes met “de Grote” , hoop dat jullie daarna een heel eind verder kunnen met de renovatie van jullie geweldige huis !
  Fijn dat alles goed verlopen is in het ziekenhuis , volgend jaar het vervolg .
  Je bent wel een echte “snelle Jelle” dat de kastjes al geplaatst zijn . Kun je weer fijn verder met afwerken . Veel succes .
  Groet . 👍👊⛈🌧🌂☔⚡🙋‍♂️🙋‍♀️😆

 6. Gek is dat het idee dat je aan de verkeerde kant de parkeergarage in moet rijden, ik vraag mij af of er daar wel eens ongelukken bij gebeuren, niet iedereen let er zo goed op, dit verwacht je toch niet in Spanje. Heerlijk gevoel moet dat geven dat je mensen blij kan maken met je door jullie gevonden eigendommen. Je zal het maar verliezen, geld is wel belangrijk maar je eigendomspapieren zijn niet minder belangrijk. Stel dat je je portemonnee niet terug krijgt kost het je best veel geld en moeite om je papieren weer terug te krijgen. En schiet nu maar een beetje op met de keuken want ik ben zo nieuwsgierig naar het totale eindresultaat. Voorlopig ziet het er klasse uit, zeker ,licht blauw pas uitstekend bij dat donker blauw van de tegeltjes. fijne avond

  • Hallo Lady Wieser,

   We hebben nu twee keer in die garage gestaan en ik heb iedere keer zo iest als ‘o ja…opletten’ Voor de keuken moet je nog even gedult hebben hoor. Nu komen de feestdagen er weer tussen door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *