Alweer Een Storing

Nou het moet niet gekker worden maar er was alweer een storing. Die storing begon echter al op het moment dat ik uit bed stapte. Knallende hoofdpijn. Maar daar hebben koeien geen boodschap aan natuurlijk. Als ik even later het slingerende weggetje naar mijn werk volg en aankomt en de auto parkeer, is het eerste wat ik doe mijn ontbijt er weer uit gooien. Opruimen is niet nodig, daar komen twee honden voor kijken of mijn braaksel lekker is voor hen.

Ik ga doen wat ik moet doen en ga er dan weer vandoor. Je zal altijd zien dat er net nu ik geen licht, geluid en geur van verdragen er iemand voor een klus komt. De man was al bezig met zijn klus toen ik aankwam. Hij moet wat betonreparaties doen. Om stukken los te maken gebruikt hij een breekhamer. Lekker, dus niet alleen geloei van de koeien maar ook dit er bij. Ik weet het zeker, ik ben heel erg op tijd weg.

De vader van Pablo komt. Die gaat bezig met de man die aan het werk ik. Daarna gaat hij wat opruimen of uitzoeken. Hij trekt overal stukken ijzer vandaag en gooit alles op een hoop. Pfff… Loeiende koeien, man met breekhamer en iemand die stukken ijzer op een hoop gooit.

In de andere stal zet ik de schraapmachine aan en ga gewoon wachten tot die helemaal klaar is. Ik ga tegen een muurtje zitten en wordt ondertussen aangekeken door 3 koeien. Ze maken geen geluid. Misschien zien ze dat ik dat even niet kan hebben. Als de machine klaar is en ik alles gedaan heb wat gedaan moet worden, is het nog geen 12 uur. Ik zeg tegen de vader van Pablo dat ik hoofdpijn heb, dat alles gedaan is wat gedaan moet worden en dat ik naar huis ga. Geen probleem, zegt hij. Ik kleed me om, stap in de auto en onderweg kots ik het laatste beetje wat ik in me heb ook nog uit. Helaas zijn hier geen honden om het even op te ruimen.

Thuis ga ik gelijk naar bed en bekom tegen een uur of 5 van de hoofdpijn. Ben nog niet tip top, maar als ik nog meer slaap, slaap ik vannacht niet. Ook vandaag dus geen foto. Sorry

28 reacties

 1. Heel veel sterkte en knap dat je nog bent gaan werken. Zelf heb ik in het verleden ook regelmatig last gehad van migraine en weet hoe dat voelt. Gelukkig al een aantal jaren niks meer sinds de overgang.
  Ik zou absoluut niet hebben kunnen werken met de geur van een koeien stal.
  Maar denk aan je zelf beter is je ziek te melden.
  Laat sol je maar verwennen.
  Groetjes Françoise

  • Hallo Francoise,

   Misschien is het beter om thuis te blijven. Maar dat kan ik niet. Die koeien moeten verzorgt worden. Ik denk dat ik weer aan de gemberpeoder moet in mijn yoghurt ’s morgens. Dat hielp in Nederland ook. Ooit eens iets over op internet gevonden dat het help, al is het niet wetenschappelijk maar dat maakt niet uit als het werkt natuurlijk.

  • Hoi Rob, ik hoop dat je deze zondagmorgen weer fris en fruitig wakker wordt! Het is een ellende migraine. Ik kan er net als Francoise over mee praten. Je vraagt je dan dikwijls af: wat is nu weer die trigger?? Sterkte 👋

  • Hallo Yvonne,

   Ik ben weer helemaal tip top. Het is gelukkig meestal maar een dag. Dat was vroeger anders, dan was het gewoon dat ik altijd hoofdpijn had en dat de migraine er even tussendoor kwam. Mensen die het niet begrepen vroeg ik altijd of zij zich bewust waren van hun handen. Dan kenen ze me altijd vreemd aan en dan zij ik, ik ben me altijd bewust van mijn hoofd ik voel het altijd. Maar dat is gelukkig al lang geleden

 2. Dit is dus echt k.t om zo maar te zeggen hopelijk is je hoofdpijn vandaag weg. Je hebt een paar enerverende dagen achter de rug. En laten we hopen dat dit een dag word zonder enige trubbels.

  • Hallo Mieke,

   Gisteren idde k.t, maar vandaag ging het allemaal lekker snel. Ik was deze keer eens wel om 13 uur klaar en om 1915 in de avond was alles gedaan en ben ik vertrokken. Top dag zou je dus kunnen zeggen.

 3. Hi Rob, het lijkt me toch echt migraine wat je hebt. Vraag de dokter om Maxalt. Dat stopt de aanval. Mij heeft het in ieder geval in het verleden geholpen. Heb zo’n 15 tot 20 jaar last gehad van migraine. Sinds een jaar of 10 heb ik amper meer aanvallen. Ik denk niet dat dat door Maxalt komt. Maxalt geneest niet. Het stopt alleen de aanval. Ik vond het een wondermiddel.

  • Hallo Marian,

   Nee als ik migraine heb is het erger. Nu we bij de sociale verzekering zijn, omdat ik werk, kan ik eens naar een huisarts om het te vragen. Maar normaal ben ik niet van de medicijnen.

   • Gelukkig las ik in je nieuwste blog dat de hoofdpijn weer over is. Ik had het meestal een dag of 2 à 3. En dan was ik echt goed ziek en was ik tot niets meer in staat. Al ben je niet van de medicijnen, ik zou het toch ’s aankaarten bij de dokter. Ik zit ook bij de Seguridad Social en medicijnen kosten mij niets. Ik las in het receptenlijstje dat 6 Maxalt-pillen normaal 25,38 euro kosten. In Nederland betaalde ik heel wat meer. En nu dus niks. Nou ja niks … er wordt wel elke maand door NL geld ingehouden dat ze daarna doorsluizen naar Spanje, of zoiets.

 4. Knap dat je toch nog naar het werk bent gegaan , wel fijn dat er drie dames begrip voor je hadden,
  proberen een beetje rustig aan te doen ,tuurlijk…lukt dat niet altijd maar er komt weer een volgende dag , bij deze beterschap,
  fijne zondag,
  José

  • Hallo José,

   Ja, zoals ik schrijf moeten de koeien natuurlijk gewoon verzorgt worden. En met zo iets zal je altijd zien dat er dingen zijn die nog meer kabaal maken net nu je het niet kan hebben.
   Die drie koeien hebben we echt een half uur aan staan staren. Misschien wilde ze het thelepatisch van me overnemen 🙂

 5. Beterschap Rob, feit dat je toch naar je werk was gegaan laat zien hoe je met alles betrokken bent, herkenbaar. Laat het lijf maar ff uitzieken……..het hoort bij het leven.

  • Hallo Aad,

   Laatste keer dat ik thuis bleef omdat ik echt ziek was was toen corona alleen nog in Italië was. Zo ziek was ik nog nooit geweest. De keer daarvoor dat ik thuis bleef omdat ik ziek was, was 20 jaar daar voor. Ben niet gauw ziek en hoofdpijn blijf ik niet voor thuis. Daarkomt bij dat ik meest van de tijd alleen loop op de boerderij en die koeien willen wel gewoon verzorgt worden.

 6. Hoi Rob , hoop voor je dat het voorbij is …alhoewel !?
  Geef je lijf en geest meer rust ! Je hebt het nodig !
  Beterschap hoor. 😨👍👋👊🙋🙋‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Meer rust… nou ik zal je vertellen dat ik de dag voor de hoofdpijn vroeg naar bed ging (22:30) en om wat later dan normaal opstond (07:30). Misschien meer rust nodig, maar dat geeft 9 van de 10 heek hoofdpijn tot gevolg. Ik probeer dus nooit te veel te slapen.

 7. Hoi Rob , fijn dat het weer over is . Blijf goed op jezelf passen ! Een Dr. Controle is wel eens goed , een soort mensen APK !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *