Als Sneeuw Voor De Zon

Klusjesdag vandaag. Sol wil boven haar bureau in de hobbykamer beter licht. Nu hangt er een lamp, die veel licht geeft, in het midden van de kamer. Werk je aan het bureau, dan zit je in je eigen schaduw. Gisteren daarom een lamp gekocht om tegen het plafond te monteren. Ik ben al vroeg bezig en Sol en de honden slapen nog. Ik ga daarom eerst in mijn gereedschapshok betere verlichting ophangen. Daar hoef ik niet te boren dus maar ik Sol en slapen de honden ook niet wakker. Als ik daar mee klaar ben zijn zij ook wakker en kan ik na de koffie gelijk door in de hobbykamer. Ik hang de lamp op en sluit deze tijdelijk aan met een kabel met stekker. Een extra schakelaar voor in de muur heb ik nog niet gevonden en die moet wel ergens liggen. Tijdelijk dus. De lamp ziet er netjes, maar het is wel een ultra gammel ding. Ik denk dat die van AliExpress, goedkoper zijn en beter, dit is rommel. Maar goed, hij hangt en als ik de stekker in het stopcontact steek gaat hij aan. Maar veel minder aan dan die in de winkel hangen. Terug naar Santiago? Nee, ik maak hem wel open. En bij het openmaken blijkt sjef soldeer zijn werk niet goed gedaan te hebben, er zit een draad los. Nadat ik die vast gesoldeerd heb en de lamp probeer is er meer licht. Sol heeft meer licht en dat was de bedoeling.

En nu? De ventilator voor in de badkamer was ik eigenlijk nog niet van plan te gaan doen. Moet dan buiten ook wat doen en ik denk dat het vandaag wel eens kan gaan regenen. Maar bij gebrek aan iets anders ga ik toch maar aan de gang in de badkamer. Ik meet een beetje en teken af waar het gat voor de ventilator in de muur moet komen. Daarna tik ik 4 tegels van de muur en is wat ik getekend heb weer weg. Opnieuw meten en aftekenen. Ik moet een gat met een diameter van 15 centimeter maken. Zo’n grote gatenzaag heb ik niet voor steen. Ik boor een hoop kleine gaten en hak daarna een mooi gat waar de ventilator precies in past. Nu moet ik het zelfde aan de buitenkant doen. Ook daar dus wat hak werk.

De badkamer verbouwing laat nog zeker een hele tijd op zich wachten, maar ik maar hier maar wel gelijk een sleuf voor de pijp van de bedrading. Dan maak ik een stuk flexibele buis vast aan de ventilator en steek alles door het gat in de muur naar buiten en schroef de ventilator vast tegen de muur en sluit hem aan.

Tijd om het nu wat hoger op te gaan zoeken. Boven het plafond moet ik nu de draden van de ventilator aansluiten bij de verlichting van de badkamer, zodat de ventilator aangaat als het licht aangaat en uitgaat als de ingestelde tijd voorbij is. Daarna opruimen en aan de buitenkant het gat afwerken met purschuim. Als die dan morgen uitgehard is kan ik het aan de buitenkant afwerken met cement en kan het rooster er tegen. 

Nu alles netjes en opgeruimd is moet ik mezelf nog even netjes maken. Dus douchen. Natuurlijk kan ik dan ook gelijk testen of de ventilator ook doet wat die moet doen. Als ik klaar ben met douchen, verdwijnt de damp in de badkamer als sneeuw voor de zon. Missie geslaagd!

Voor de kippen moet ik ook nog even wat gaan halen, voer en zo’n voersilo. Zo’n silo hebben we maar dat is er een die waarschijnlijk ouder is dan ik. Tijd voor een nieuwe dus. En zo te zien zijn ze er blij mee. …..of is het gewoon omdat ik er weer eten is?

4 reacties

 1. Hoi Rob,
  Je ben weer goed bezig geweest.
  En ja goed licht is heel fijn. De kast schuren is Misschient toch wel een beetje mannen werk. Ik hoop dat ik nu niet iets héél verkeerds heb gezegd haha. Groetjes en vechten jullie het samen maar uit. Ma

 2. De kippen die zo lekker zitten te eten vinden de kleur van de silo ook geweldig denk ik !😍 Ik ook !
  Groetjes Ingrid uit den haag die jou volgt.

 3. De kippen die zo lekker zitten te eten vinden de kleur van de silo ook geweldig denk ik !😍 Ik ook !
  Groetjes Ingrid uit den haag die jou volgt.

 4. Hola,

  Nu word het uitkijken aangezien er emancipatie onderwerpen aan de orde komen. Doe ik er nog eentje bij: Mannen moeten geemancipeerd worden maar vrouwen hebben meer geleerd…….. zij kennen 3 letters en een man maar 2 namelijk NEE een JA.
  Maar alle gekheid op een stokje niet zo minachtend over de HOBBYkamer van Sol het is haar ATELIER toch ! Hobby en knutsel ze lekker samen verder en geniet ervan net als de kippen.

  Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *