Alles Voor Niets

Alles voor niets, maar laten we beginnen met het weer. De paraplu die we vorig jaar van de burgemeester kregen heeft het vorige week in de wind begeven. De volgende paraplu is er een van mijn oude werkgever. Die overleefde het gisteravond ook bijna niet. Gisteravond is het begonnen met waaien. Waar ze in andere delen van Spanje de sneeuw krijgen, krijgen wij de wind. Na gisteravond is het alleen maar harder gaan waaien en dat doet het dus nog steeds. Daarbij regent het ook nog meest van de tijd. Dus wat het weer betreft is het geen aangename dag…. Blue Monday….?

Afgelopen week schreef ik een keer over het kadaster en dat wij bij onze stukken grond onze naam willen hebben in plaats die van de vorige eigenaar. Daarvoor heb ik afgelopen week een boekwerk aan papieren in zitten vullen. Allemaal wel dezelfde papieren maar telkens moest er een ander kadastraal nummer worden ingevuld. Alle vorige week netjes uitgeprint en van de morgen netjes ondertekend. Is mijn handtekening op de eerste paar vellen nog netjes, is dat tegen het einde van de stapel niet meer het geval. We moeten met de papieren naar een kantoortje op het gemeentehuis wat ook wat kadaster werkzaamheden doet. We moeten ook papieren meenemen waaruit blijkt dat het allemaal wel van ons is. Als ik die papieren bij elkaar zoek kom ik twee pakketjes papieren tegen die er hetzelfde uitzien, een is met een datum van 2021 en de andere van 2022. In mijn beste spaans maak ik uit de papieren op dat alles wat we vandaag willen laten doen in 2021 en 2022 allemaal al geregeld is. Dus alles staat al op onze naam in het kadaster? Ik bekijk alle bijlage die er bij zitten. Per perceel is er een papier waar op staat dat de naam en eigenaar aangepast is en dat Sol en ik voor ieder 50% eigenaar zijn. Ik geef de papieren aan Sol en leg uit wat het is en vraag of zij het ook even wil bekijken. Dat is van het huis zegt ze. Nee, wat waarom dan al die papieren van de andere percelen? Alles staat al op onze naam, herhaal ik. Ze kijkt nog eens goed en is het met mij eens. Mooi, maar dan gaan we toch naar het gemeentehuis om het na te laten kijken.

In het gemeentehuis melden we ons bij de receptie en de dame aan de receptie verteld dat we op de eerste verdieping moeten zijn bij Rosa. We vertellen wat we wilden komen doen, en zeggen erbij dat we denken dat het al gedaan is, maar of ze voor ons bij het kadaster even kan kijken of het ook werkelijk gedaan is en dus onze namen in het kadaster staan. Rossa controleert een paar kadastrale nummers, onze namen staan er bij en we gaan er maar vanuit dat als er bij 5 percelen onze naam staat het bij de andere ook wel gedaan zal zijn. Rosa is toch wel nieuwsgierig wie wij zijn. Ze heeft vast al een vermoeden omdat ons Gallego te wensen overlaat. Wij wonen in Freán. Aaa… jullie hebben dat van Alberto. Ja. Rosa vertelt nu ook maar waar zij woont. We blijken buren. (Pa, waar dat ene huis links staat net voor de bushalte staan er twee recht. Daar woont ze)

We vragen nog even wat over het samenvoegen van percelen en volgens Rosa zouden wat dat niet moeten doen. Dat is makkelijker als je eens wat wil verkopen. Daar heeft ze wel gelijk in, maar dat geldt alleen als het mooie begrijpelijke stukken zijn. We zeggen ook nog iets over het registreren van de percelen als die zijn samengevoegd. Volgens Rosa is registreren van de percelen gratis. Ja, dat hebben we meer gehoord, maar wij moeten telkens 200 euro betalen. Misschien moeten we dat toch nog een beter uitzoeken als het allemaal is samengevoegd tot normale percelen. 

Vandaag ben ik ook nog wat aan het hobbyen geweest met een PLC. In het kocht is dat een computer die meestal in machines zit die je kan programmeren om de machine te laten doen wat die moet doen. Ik heb er daar ook een van en daar wilde ik vandaag mee aan de slag. Maar wat ik ook probeerde ik bleef een fout melding houden waardoor de PLC in stop blijft staan. Met de handleiding van de betreffende PLC in de hand probeer ik het keer op keer opnieuw. Na 4 uur ben ik het beu en ik stuur mijn chef van mijn laatste werkgever een berichtje dat ik graag het oude PLC programma van die ene PLC zou willen hebben als het er nog is. Even later heb ik het programma in de mail en kan ik verder. Al ging het daarna nog niet helemaal vlekkeloos, nu doet hij het en kan ik er weer wat mee doen.

Regen…. het zal toch niet waar zijn? Als ik op de plaats waar we een lekkage hebben gehad (?) de isolatie wat weg trek om te controleren of er misschien water binnenkomt, begint de isolatie te druppen. Pfffff, nee toch zeker! 

Maar als ik boven de isolatie kijk en de onderkant van de dakpannen kan bekijken zie ik nergens iets wat nat is. Dan moet het nog een beetje water zijn wat uit de voering van de isolatie komt.

13 reacties

 1. Hola,

  Zoeken, snuffelen en verzamelen kan heel nuttig zijn maar ook HEEL frusterend zoals je nu helaas hebt moeten ontdekken. Ook ik heb met al mijn snuffelwerk in het verleden in archieven het wel eens meegemaakt dat ik dagen achtereen niets dacht te kunnen vinden en toen ik het eenmaal had bleek later dat ik het al jaren in mijn bezit had.
  Was het nu in jou geval erg jammer voor mij komt morgen (dinsdag) iets uit wat ik 20 jaren geleden als archeologische ontdekking gedaan. Het vinden van een sluisje in de polder waar we vroeger woonde. Het dateerd uit 1636. Na jaren “bewerken” van o.a. gemeente, provincie, waterschap etc. heb ik toch kunnen bereiken dat er nu officieel archeologisch veldonderzoek plaats gaat vinden en alles wat aan het licht komt wetenschappelijk gedocumenteerd en vastgelegt gaat worden. Zo zie je maar soms kost iets “even” tijd maar het leid tot iets.
  Je bent toch niet vergeten hoop ik om volle gastanks mee te nemen uit A.Barrella!!!
  Jammer dat je toch weer druppels ziet ook al denk je dat het uit verzadigde isolatie komt. Maar waarom heeft het dan na je laatste ingreep bij de goot niet meer gelekt vraag ik me af? Natuurlijk hoop ik dat je gelijk hebt maar blijf je nog wel een tijdje overtuigen dat je gelijk hebt.

  Houdoe

  • Hoi Rob en Sol,
   Ik ben wat laat ben namelijk naar de vrouwen van nu geweest was weer heel gezellig en hebben een kwis gedaan die je vader en ik in elkaar hebben gezet. Allemaal foto’s uit de omgeving en mensen moesten dan zoeken waar het was. Die tip had ik van Corrie gehad heel leuk. Je vader en ik weten waar dat huis is. Welterusten. Gr. Ma

  • Goedenmorgen , achteraf is het natuurlijk heel vervelend dat je al dat papierwerk voor niets (dubbel) hebt uit zitten zoeken maar….het had/heeft natuurlijk ook wat voordelen.
   A- het heeft je mooi rustig gehouden toen je niets mocht doen !
   B- je hebt nu alles weer heel duidelijk op rij in je archief.
   C- en je hebt een nieuwe buurvrouw leren kennen !
   Heel vervelend dat je nu weer een ” lekkage ” ontdekt . Helaas met oude huizen is dat altijd het probleem . Er blijft altijd wel ergens weer wat met een vraagteken . Jij gaat dat vast wel oplossen , ben ik van overtuigd maar fijn zijn dat soort ontdekkingen niet .
   Veel sterkte daar met het “shit-weer” en de harde koude wind .
   Hier in het Zuiden nu ook veel bewolking en een stuk frisser.
   Fijne dag samen , maak er weer wat van .
   Groet . 🤞👊🙋‍♂️🙋‍♀️🖐

   • Hallo Antoinette,

    Ja bijna al het papier werk op orde. Ik denk (en hoop) dat de lekkage niet echt een lekkage is maar het water wat nog in de voering van de isolatie zit. Dat is van dat spul net als de voering van een winterjas.

    Het weer dat komt wel goed, extra trui en een dekentje ….en we hebben z’n electrische voetenwarmer 🙂

  • Hoi Pa,

   Leuk dat we wat met dat sluisje gaan doen. De lekkage de laatste lekkage was niet bij de goot, maar 3 pannen hoger en meer naar rechts. Ik denk dat het ook lekte bij een beetje regen, alleen zagen wij dat niet. De isolatie heeft dat altijd opgezogen. Pas toen er te veel water kwam zijn we het gaan zien. Ik denk nu dat de isolatie nog aan het leeg lopen is. En zet maar eens een natte spons weg, dat duurt ook een eind voor die uiteindelijk helemaal droog/leeg is.

 2. Tijdens het lezen van je blog Rob, bekruipt me het onaangename gevoel dat dit weer typisch iets voor Spanje is. Wat een papierhandel en aan het eind van het verhaal ben je nog niet wijzer, lees: zeker dat alles nu formeel 100% klopt en kadastraal is vastgelegd. Tsjonge, dat je nu net die Rosa moet treffen….
  Weer: wij hebben familie uit NL over die de regen en de grijze lunchten zijn ontvlucht. Bij jullie dus ook veel nattigheid, i.t.t. tot de omgeving waar wij wonen (Costa Blanca). Jullie wonen fraai en in de zomer is het niet super heet (afgelopen zomer hier niet te harden). Maar nu is het zonnetje heerlijk. Succes met het vinden van de lekkage en Sol….geniet vast van het koken in de geweldige keuken. Groet uit Albatera.

  • Hallo Margriet,

   Het weer hier vinden we niet erg. Al is genoeg regen genoeg. Liever koud met een zonnetje. Vandaag , dinsdag, heeft het gesneeuwt. Dat is leuk en van ons mag er nog meer vallen. Kan ik de sneeuwkettingen een keer proberen 😉

 3. Wat vervelend dat al je werk voor niets is geweest, maar aan de andere kant weet je nu ook dat alles is geregeld. En je hebt weer een nieuwe buur leren kennen en misschien is het ook fijn dat je daar ook met eventuele vragen terecht kunt betreft de bureaucracy. Hopelijk heb je gelijk betreft met je lekkage en anders is het beter als je alles weer mag doen toch het gehele dak te onderzoeken. Hier staat ook best een harde wind het enige voordeel hier is dat het droog is en de zon schijnt. Nog een fijne dag verder.

 4. Mens, Mens, dit is Spanje, de ene helft lig bijna in zijn blote kont en de ander bevriest bijna. Ok wat overdreven maar je snapt het wel. Zo gaat dat hier ook ook met de bureaucratie, altijd wat. Jammer he dat het dak toch weer nat is van binnen. Ik denk dat je er best achter komt waar het probleem zit, maar eerst even niet. Knap maar op dat is het belangrijkste van alles. De keuken ja dat is een plaatje geworden, ik denk net als anderen met mij dat het een genot is om in de koken. Niet meer buiten de deur want ik heb zo’n mooie keuken, ik hoor het Sol zeggen. Veel plezier en nog steeds even beterschap

  • Hallo Lady Wieser,

   Klopt, we zagen afgelopen week nog nieuwes waar mensen de zee in gingen en op het strand lagen. Nou dat kan hier niet! Die lekkage komt wel goed. Van het voorjaar alles maar eens een keer goed bekijken.
   Met de keuken worden we steeds blijer, al is het ng niet helemaal af, toch is het HEEL fijn dat we gewoon zelf etene kunnen koken en weer gewoon lekker in de keuken kunnen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *