Alles Tip Top

Gisteravond nog wat spullen gekocht bij de Leroymerlin. Voor zover wij weten is die namelijk op zaterdag alleen open voor bedrijven. Ik kan dus vandaag vooruit op de slaapkamer. Vandaag eerst de kast maar eens leeggeruimd, het was allemaal gereedschap en ander spul wat ik nodig had op de slaapkamer. Maar nu die ver af is kan alles eigenlijk wel weg van de slaapkamer. Als de last leeg is ga ik eerst wat anders doen. Misschien niet handig, maar wilde het eerst gedaan hebben.

Ooit lang geleden hebben wij een kleed gekocht. Helemaal handgemaakt en het bestaat uit allemaal kleine lapjes. Een voor- en achterkant heeft het kleed niet. Het is aan twee kanten mooi en dus ook aan twee kanten te gebruiken. Zo’n kleed wat gemaakt is uit allemaal kleine stukjes stof heeft vast een naam, maar die weet ik dus niet. Voor het kleed hebben we gister een gordijnroede gekocht waar we ook 2 mooie uiteinde bij hebben. Het kleed moet tegen de muur op de slaapkamer komen hangen tussen de balken. Na wat passen en meten weet ik waar ik de bevestigingen voor de gordijnroede moet vast maken op de muur. Daarna kan het kleed over de roede geschoven worden, de eindstukken er op en alles in zijn geheel aan de muur gehangen worden. Na jaren opgesloten te hebben gezeten in een donkere koffer, ziet het kleed nu eindelijk weer het daglicht in Spanje.

Nu het kleed hangt en ik koffie op heb met het laatste stuk taart van mijn verjaardag, ga ik verder met de kast. Ook voor de kast hebben we gordijnroedes gekocht. Een moet er in de kast komen en is om de kleding aan op te hangen. In het midden moet ik voor de roede wel een extra ophanging maken. Als dat er allemaal in zit ga ik de kast eerst aan de buitenkant nog een keer in een laagje verf zetten om het vervolgens, een paar uur later, in de vernis te zetten. Ondertussen heb ik ook de binnenkant van de kast daar waar nodig gewit. Tot zover ziet het er allemaal tip top uit! Sol is met de raamluikjes aan de gang. Die zijn nog grijs, maar die worden met een craquelé effect in dezelfde kleuren als de kast.

Koffie! Sol krijgt een telefoontje van de apotheek. De resultaten zijn binnen en die kunnen we komen halen. Dat moet wel voor 2 uur anders zijn ze dicht. Als ik mijn koffie op heb rijden we maar gelijk even voor de resultaten. Iedereen vraagt zich nu natuurlijk af wat voor resultaten je bij de apotheek kunt gaan halen. Haha…. niets ernstigs hoor het is iets wat helemaal buiten de stroperige werking van de sociale gezondheidszorg om gaat. Al heeft het wel met de gezondheid te maken. Voor 4 Euro hebben we laatst 2 gesteriliseerde flessen gekocht, die we gevuld hebben met het water van onze 2 bronnen die in huis gebruikt worden. Afgelopen maandag hebben we die ingeleverd om te laten testen. En dat inleveren doe je bij de apotheek. Vandaag de resultaten dus van de beide bronnen. Super schoon kraak helder bronwater, er is helemaal niets maar dan ook niets mis met het water wat hier in huis gebruikt wordt. Wij hadden laatst namelijk dat als we het water aanzette, dat het net was of we een riool lucht roken. We hebben vast iets geroken, wat naar riool rook, maar de link die wij legden met het water blijkt er niet te zijn. We drinken dus met een gerust hart ons ‘heerlijk helder bronwater’. Ook tip top dus!

Bomphuisje, water komt van 48 meter diep

Verder aan de kast. Ook het vernis is droog dus de roede aan de buitenkant van de kast kan er ook tegen. Onze kast krijgt namelijk geen deuren, die nemen ruimten in bij openen: ze zwaaien of de kamer in en bij schuifdeuren heb je altijd maar een halve opening. Een gordijn dus. Dat hebben we overigens nog niet. Alles wat bij een bouwmarkt te koop is is van een standaard maat. We moeten dus iets laten maken. Zoeken we volgende week wel uit. Voor de lades die onder in de kast moeten komen moet ik het internet afzoeken naar laderails van in ieder geval 60 cm, maar liever 70 cm en ik wil speciale die makkelijk te monteren zijn. Dat is dus nog wat gedaan moet worden. Natuurlijk moet er ook nog een mooi laminaat gekocht worden en gelegd worden. Ook dat is iets voor volgende week. Maar als de vloer erin ligt kan ook het bed erin wat al een tijdje staat te wachten.

NB.: de benaming van het kleed blijkt quilt

7 reacties

 1. Hola,
  nog even er kan een ” slaapkamer feestje” plaats gaan vinden als de laatste puntjes op de i gezet zijn.
  Ik zie het helemaal voor me om jou Rob rond te zien lopen in die kamer voor jullie quilt met een echte Schotse Kilt. Dan natuurlijk wel met een glas wisky al dan niet wat verdund met jullie eigen heerlijk helder Frean bronwater.

  Houdoe

 2. Het wordt prachtig!! Dat mooie kleed is een patchwork quilt, om op de hangen aan de muur of als sprei op bed. Waarschijnlijk met de hand genaaid en gequilt. Een heel bijzonder iets.

 3. Wat een geweldige quilt ! In deze slaapkamer kunnje niet slapen , daar moet je je ogen open houden ! Maar us die houten vloer niet mooi om zo te laten ? Hier en daar wat schuren en een mooie matte lak erop !? Veel succes en ….ga het bronwater maar bottelen ! Groet 🤣😅👊👋

 4. Prachtig dat mooie patchwork kleed als de Spaanse zon erop schijnt zie je telkens weer andere kleuren,
  zonde dat je er alleen op de slaapkamer naar kunt kijken dus .. ander mooi plekje misschien kiezen?
  Sorry waar bemoei ik me mee …ha ..ha.., heerlijk dat zuivere bronwater 🍀
  Geniet ervan,
  José

 5. Hola Beste Rob
  Beetje late reactie, maar ook wij hadden in ons huis a/d Costa Blanca een oliestook ketel en naar grote tevredenheid.
  Dit werd mij geadviseerd door onze Spaanse kennissen, want voor gas is een aantal vergunningen nodig en periodieke keuringen, (Zowel bij flessen als grote tank) en olie is voordeliger dan gas.
  Uiteraard is het al weer een poosje terug maar ik had een Junkers oliestook ketel.
  Je kunt de brander van de oude ketel zelf schoonmaken, erg belangrijk is de atmosferische afstelling, dat is de omgevingsdruk (in theorie 1033 mb. 1 bar) min de hoogte van waar de ketelstaat ten opzichte van zeeniveau.
  Mijn mening over hout of pallet ketel is dat je hem telkens moot aan maken en hout of pallet moet slepen.
  Koop nooit een combiketel in Spanje dat stookt duur, gebruik voor douchen een gasgeiser dat is zelfs véél voordeliger dan een elekt. boiler.
  Maak je eigen afweging dit is wat mij goed was bevallen.
  We genieten nog dagelijks van je blog
  Groet Wally

 6. Hoi Rob en Sol,

  De Leroy Merlin in Ourense is zaterdag ook gewoon open voor particulieren. Ben er een paar weken geleden nog geweest op een zaterdag. (Of ze moeten het de afgelopen weken veranderd hebben, dat zou dan kunnen, maar dat is mij niet bekend en lijkt me ook niet handig, zaterdag is de drukste dag)

  groeten weer,

  Martin
  P.S. gaat er steeds mooier uitzien, jullie huisje!!

 7. Hola Rob,hola Sol
  Hace muy poco que la he analizado yo y era totalmente potable,tengo todavia los resultados del analisis
  Haber que os dicen,saludos,Reme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *