Alles Afgezet

Morgen gaan de koeien die bij ons staan op de akker een dagje maaien. Vorig jaar nadat het laatste van de akker af was, heeft de buurman er gras gezaaid. Ik begreep toen dat wat was om onkruid tegen te gaan. Ik denk dat het werkt want er staat alleen gras en waterkers. Van de waterkers wil ik nog wat plukken en invriezen. Een tijd terug, nadat ik een sleuf gegraven had voor een stroomkabel en een waterleiding, heb ik ook paaltjes in de grond gestoken met de nieuwe afmetingen van de akker. Als morgen de koeien er op gaan en er door de buurvrouw nog wat paaltjes bij gezet moeten gaan worden voor de schrikdraad, dan zie ik de bui al hangen! Het wordt dan allemaal net iets groter dan gepland. En dat wil ik niet. Ik wil niet hebben dat er koeien over de plaats lopen waar de kabel en de waterleiding ligt. Ik wil ook niet dat de koeien de paal met de ‘camping aansluitingen’ gaan inspecteren en dus verrinneweren. De paaltje, isolatoren en een rol schrikdraad draad kosten geen drol, dus ik koop er wel wat bij en help de buurvrouw wel even door het zelf af te zetten zoals ik het wil. De koeien kunnen niet in de buurt komen waar ik ze niet wil hebben. Morgen hoeft ze dus alleen maar de koeien op de akker te zetten via de ingang die ik aangewezen heb, er zijn er namelijk 2, en de ‘pastoor’, het schrikdraadapparaat aan te sluiten. 

Dan moet ik nog wat af zetten, of althans, nog iets beter afzetten. Volgens een oud collega is het gaas van de hondenren/achtertuin te laag. Hij stuurt er een link naar een filmpje waarop te zien is dat een hond vanuit stilstand zo over een muurtje van 1m80 springt. Geen idee of Orion weet dat hij dat ook kan. Maar ik heb liever dat hij het voorlopig niet weet dat het misschien voor hem ook mogelijk is.

Gaas heb ik niet meer, langere palen heb ik ook niet, dus moet ik wat anders verzinnen. Ik heb geen idee of een hond de betekenis weet van rood/wit afzetlint. Maar dat ik wat ik heb en samen met een lang stuk touw moet ik daar wat mee kunnen doen. Ik span het touw en maar er daarna een mooie (?) versiering aan zodat het voor Orion duidelijk moet zijn dat hij er niet overheen mag. Het is ook allemaal maar tijdelijk, ons plan is om een stuk van ca 900m2 af te zetten met een mooi hoog hek. Niet alleen voor een hond die hoog kan springen, maar ook voor andere dieren binnen en buiten te houden. Maar dat is allemaal voor later. Nu voldoet dit hopelijk. Wat denk je er van John?

Toen ik bij de ferreteria de spullen voor de akker kocht, heb ik gelijk nog wat voor de schoorsteen van het houtfornuis gekocht. De dakafdichting is niet helemaal dicht meer en als het heel veel en hard regent dan lekt het in de bijkeuken. Het is een dubbelwandige schoorsteen en als het fornuis goed gestookts word blijft de schoorsteen koud. En dat koud blijven is handig, want dan heb ik geen speciaal spul nodig om het af te dichten. Bij de ferreteria koop ik een schoorsteen klem, dat is een klem die om de pijp heen gaat op het punt waar twee delen aan elkaar gezet worden. Ik heb nog een mooi stuk rubber, wat ik ook bij de dakgoot gebruikt heb. Dat maak ik er omheen en zet het goed vast met de klem. Hier en daar steek ik het onder de dakpannen.

Sol is ondertussen ook bezig voor morgen, nee niet weer opruimen maar met beslag voor een taart voor morgen. Even later hebben we dan twee van deze taarten. 

8 reacties

 1. Hola,

  Jammer dat er niet vaker op het dak wat te doen valt want je hebt natuurlijk wel een schitterend uitzicht zo. Heel verstandig om je nieuwe wei zo af te zetten dan loop je ook geen risico met je waterleiding en stroomvoorziening.
  En dan nu op naar morgen (dinsdag) om onder het genot van de heerlijk uitziende taart van Sol te genieten van het bezoek van de Nederlandse Ambassadeur. Weer een stap(je) dichterbij om BNIS-er (en ver daarbuiten) te worden………………… staat voor Bekende Nederlanders In Spanje (ha,ha).
  Geniet vooral.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , wens jullie een bijzondere , fijne ,speciale dag toe . Laat ze maar zien hoe ver jullie al gekomen zijn in nog geen jaar tijd . Knap werk hoor. Succes. Groet .👍👋🧀☕

 3. Goeiemorgen ik wist niet dat honden ook zo hoog kunnen springen , katten kunnen dat heel goed ze zetten zich nogeens halverwege de muur af.
  Heerlijk die taart ik ben natuurlijk weer nieuwsgierig wat er in zit (recept .. 🍰),
  ik wens jullie een mooie dag en ben benieuwd wat de ambassadeur te vertellen heeft,
  succes ,
  José

 4. Valt goed op dat rode lint. Hopelijk snapt Orion de bedoeling. Veel plezier onder het genot van een kop koffie en de heerlijke taart met de ambassadeur. Een fijne dinsdagmiddag en avond nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *