Alleen thuis.

Nu ik alleen thuis ben en wel gewoon wil werken wordt me dat lastig gemaakt door twee honden. Ze denken dat ze van de arbeidsinspectie zijn. Overal waar ik in huis loopt wordt ik op de voet gevolgt door hen en dat is lastig, dus als ik even koffie drink en zij dus ook in de eetkamer zijn sluit ik ze daar daarna in op. Ze liggen te slapen en hebben niet eens in de gaten dat de deur achter mij dicht gaat. 

Ik moet nog wat doen aan het water. In de leiding die van de bron zonder pomp komt moet nog een terugslagklep komen en in de keuken moet een tijdelijke kraan komen en vanuit de keuken moet er ook een tijdelijke aansluiting komen naar de rest van de installatie. Eerst moet ik even wat spullen gaan halen die ik vorige week te weinig gekocht heb. Daarna kan ik echt aan de gang. 

Veel werk is het niet. Alleen moet er van uit de bijkeuken naar de keuken gemaakt worden. Dat is even meten omdat de buitenmuur van de keuken veel dunner is dan de buitenmuur van de bijkeuken. Ook moet er een gat komen door de keukenvloer naar de stal er onder om de rest aan te kunnen sluiten. Ook de muur under de keuken is veel dikker dan de buitenmuur van de keuken. Ik had de gaten liever meer tegen de buitenmuur van de keuken gehad maar dat is helaas niet mogelijk.

Als alles op nieuwe is aangesloten, al zijn er aansluitingen die tijdelijk zijn en pas definitief worden als de keuken verder vordert, blijkt het ook mogelijk te zijn alleen gebruik te maken van de bron zonder pomp. In de oude leiding, aan de buitenkant van de muur, bleek namelijk onder de cement een knik in de leiding te zitten. Nu het water vrijelijk door de leiding kan stromen blijken de wasmachine, de vaatwasser en de badkamer geiser het gewoon te doen. Voorheen vielen die in storing omdat er te weinig water was. Dat betekent dat we in de herfst en wintermaanden waarschijnlijk nooit de bron met de pomp hoeven te gebruiken als de bron zonder pomp dan meer dan genoeg water geeft.

Als ik alles opgeruimd heb moet ik nog even wat gaten dicht maken met purschuim zodat er in de muur en de vloer geen gaten zijn waardoor eventueel muizen de keuken in kunnen komen. Als dat gedaan is is het half 3 en is het tijd om bij de buren te gaan eten. Tegen vijf uur ga ik naar huis, loop een rondje met Antares en Foskie en vertrek naar Leroy merlin voor wat inkopen. Als ik daar klaar ben ga ik naar het station en wacht Sol op.

Madrid is tegen gevallen, al lag dat niet aan Madrid maar aan de Chilenen in Chili en daar buiten. Er moest gestemd worden voor een nieuwe grondwet, de bestaande stamd nog uit de tijd van de dictatuur en is aan vervanging toe. Helaas blijkt een grote meerderheid van de Chilenen daar anders over te denken. Volgens een grote meerderheid is een grondwet die meer van deze tijd is niet nodig. Sol had graag gezien dat haar geboorteland meer zou breken met het verleden van Pinochet en de dictatuur. Vandaag moest ze dan naar de Nederlandse ambassade voor de aanvraag voor een nieuw paspoort. Alles was in orde, behalve de pasfoto. Te klein, raar want die hadden we laten maken bij een paspoort pasfoto fotograaf. Ze moest dus van het ambassadepersoneel nieuwe gaan laten maken. Met de taxi naar een fotograaf, met de taxi terug, paspoort regelen en als een speer met een taxi naar het station om de trein te halen. Nu is ze moe en gaat ze zo naar bed.

12 reacties

 1. Hola,

  Goed dat je ontdekt hebt dat er in de leiding van de bron zonder pomp een wegversmalling zat. Dat scheelt ook weer elekticiteitsverbruik……kassa.
  Dat van die “foute” pasfoto klinkt helaas vaker. Zou er “samenwerking” zijn tussen instanties en fotograven? Goed dat Sol het nog net op tijd kon redden om in ieder geval niet onverrichter zaken terug te moeten keren. Uiteraard zal ze wel erg moe zijn en de hondjes weer blij.
  Hier was het vanavond sinds lange tijd ook weer eens “feest”…..het heeft ’n half uurtje geregend. Nu konden we voor het eerst zien dat de nieuw aangelegde goot bij ons overdekte terras met afvoer naar de vijver zijn werk goed deed. Waar je al niet blij om kunt worden.

  Houdoe

 2. Je hebt weer goed werk geleverd en Sol is zeker blij om weer terug te zijn zeker omdat het allemaal niet liep zoals het moet lopen. Veel succes verder met de keuken en een fijne dag samen.

 3. De hondjes merken meteen dat er een andere situatie is nu Sol er even niet was heel grappig die twee , ja ze maken het de mensen soms moeilijk met al die regels , hopelijk is nu alles in orde,
  José

  • Hallo José,

   Deze keer begrijp ik je niet helemaal. Maar ik neem aan dat met de regels de zaken van het paspoort bedoeld worden. En dat is gelukkig allemaal geregeld. Over een week of 6 moet het thuis afgeleverd worden.

 4. Wat een gedoe voor Sol in Madrid: ik had ook met verbazing gelezen over de Chilenen die de oude grondwet willen behouden. Tja, zo blijkt maar weer dat het oude loslaten, het is bekend en vertrouwd ondanks de nadelen, toch lastig blijkt voor sommige mensen. Wij laten onze pasfoto’s maken in zo’n machine, fotografen hebben wij niet ontdekt hier, en die geeft een vel met allerlei maten. Dat vel nemen wij overal maar mee naar toe: knip er maar uit wat je nodig hebt. De ene keer was dat een klein formaat, de andere keer een groot formaat.
  Wat de hondjes betreft: dat merken wij ook met de katten. Als mijn man weg is en ik thuis volgen ze mij overal. Het lijken wel hondjes haha!

  • Hallo Eveline,

   Ja, wij vinden het ook gek dat er een meerderheid van ca 70% tegen de nieuwe grondwet is. Dat betekend dat heel veel armen, wat die zijn in de meerderheid, tegen een grondwet gestemd hebben die beter is voor hen.

 5. Hoihoi , Sol , “Welkom thuis!” , lekker weer samen thuis , honden voelen dat aan dat er wat mis is . Zeker als er een van de baasjes vertrokken is , dan moet je zorgen dat die overgeblevene niet ook vertrekt ! Zo mooi om te zien maar soms ook lastig omdat je het niet uit kunt leggen .
  Wat geweldig dat je nu een goede druk op het water uit de bron hebt , scheelt weer het gebruik van de pomp. Het ziet er allemaal ingewikkeld uit (voor een leek) maar zie duidelijk het verschil . Ziet er ” gelikt” uit .
  Groet . 🛫🛬🚐🚄👍👊😅🤭😉🍷🍷👋🐕🐕🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾

 6. Ik heb er geen verstand van maar voor mij ziet het er al prof uit, natuurlijk zijn de hondjes onrustig, hij zal toch ook niet weggaan, ok we blijven hem in de gaten houden. Fijn de vrouw des huizes weer thuis en alles kan weer zijn normale gangetje gaan, ook voor de honden. Ik ben zo benieuwd hoe het er straks uit gaat zien, succes verder

  • Hallo Lady Wieser,

   Dat Foskie van zijn apperepoo is snap ik best. Hij is door de eerste baas ergens achtergelaten. De tweede baast kwam te overleiden, maar voor hem is hij dus weer achter gelaten. En nu denkt hij dat dat weer gebeurt. Eigenlijk heel sneu.
   Als het allemaal af is mag je best een bakkie komen doen en rond kijken hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *