Alle Projecten Op Hold

Alle projecten staan op hold. Eerst moet er iets anders met spoed gedaan worden. Vandaag is het twijfelachtig weer, ga ik binnen of buiten werken. Toch maar voor buiten gekozen. Ik wil eigenlijk het stukje wat afgemaakt moet worden aan de muur van de stal zonder dak afmaken. Eerst aan de linkerkant van de kolom het laatste stukje dicht gemetseld. Daarna moet de steiger verzet worden. Gelukkig is het een ‘loopsteiger’ en kan ik er dus mee lopen. Ik zie gefronste wenkbrouwen bij het lezen van loopsteiger. Zoals net op de foto (verder op in het blog) te zien is kan ik tussen de kruizen gaan staan. Ik pak dan het voorste steigerdeel en zet het opzij. Daarna het achterste deel. Terug bij het voorste deel til ik de linkerkant op en maak een stap beweging, dan met rechts en zo loop ik met de loopsteiger naar de nieuwe plaats van bestemming. Na het spannen van het metselkoord kan ik gaan metselen. Als de eerste lading cement op is ga ik de tweede na de koffie klaarmaken. 

Anteres wil mee naar buiten en ik maak de tweede lading cement klaar. Als ik die uit de cementmolen aan het halen ben begin in de beerput te ruiken. Raar, normaal is dat als Sol de stal schoonmaakt dat je hem wel eens ruikt. Ik schenk er verder geen aandacht aan en ga verder met de cement. Dan hoor ik ook geblop uit de beerput komen, als of er gasbellen naar boven komen. Ik ga kijken en zie een heel angstig kijkende hond haar uiterste best doen boven te blijven. De blik waarmee ze mij aankeek heb ik nooit gezien, zo bang. Ik steek mijn armen in de stront en trek haar er uit. Loop met haar naar de waterbak aan de zijkant van de achtertuin en zet haar daar in voor de eerste wasbeurt en zeg dan tegen Sol dat ze het bad klaar moet maken om haar te wassen. 

Nee, ze ligt er niet meer in op de foto.

Alle projecten gaan dus op hold, eerst moet er wat gedaan worden aan de afrastering rond de beerput. Er staan 3 rijen palen met prikkeldraad omheen, het een nog ouder dan het ander. Was er iets kapot dan werd er blijkbaar een nieuw hek omheen gezet. Als Antares schoon is en van de schrik bekomen is, moet ik wel even verder met metselen omdat anders de cement hard is. Als de lading cement op is moeten er alleen nog kleine stukjes gemetseld worden, maar dat is dus voor later.

De beerput. Ik ga alles wat er omheen staat weghalen, en grondig! Al het prikkeldraad wat ook onder de grond zit moet er uit. Alle touwtjes, die ze hier zo graag gebruiken moeten ook opgeruimd worden. Alles moet zo schoon omdat de koppeling van de bosmaaier stuk is. Zou die ergens in vast hakken dan gaat (denk ik) alles stuk. Maar ik weet nu zeker dat alles in en om de beerput weg is en ik morgen veilig met de bosmaaier aan de gang kan. 

5 reacties

  1. Arme Antares , dat was schrikken . Gelukkig dat je het nog op tijd hebt gezien . Die dacht natuurlijk daar loop ik zo overheen. Knuffel voor Antares. Groet en weer veel succes met alles. 👊👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *