Afwerken

In de eetkamer ben ik aan het afwerken geslagen. Eerst een hoop gaatjes en spleten en spleetjes met kneedbaar hout dicht gemaakt. Ook in de hoek plafond/muur nog even wat purschuim gespoten. Aan een kant was dat nodig omdat het plafond daar los op de muur rust. Dat is op zich geen probleem, maar met het afwerken wel omdat het plafond dan beweegt. Met de uitgeharde pur blijft het liggen. Ook is het handig omdat het wat grotere gaten opvult die is later aan moet smeren om het mooi op de muur aan te sluiten. Alle randen met de bestaande muur en de wand die ik erop gezet heb, heb ik daarna met gaasband afgeplakt. Dan blijft morgen het stuck pasta beter zitten. Dan de afwerklatten, ook die zitten er allemaal in. Ik heb nog genoeg over om naden die ik aangesmeerd heb met kneedbaar hout ook af te werken met een latje. Ik denk dat ik dat ook maar doe. Dat is makkelijker afwerken. In de eetkamer is het nu een stoffige zooi, omdat ik ook gelijk het al harde kneedbaar hout op veel plaatsen vlak heb geschuurd. Als het stof morgen neergedaald is ruim ik op voor ik aan de gang ga.

Dan hebben we ook nog twee lekkende kranen en een stortbak van de WC die soms door blijft lopen. Eerst de kranen van de wastafel. Die zijn uit het jaar ‘lang geleden’. Er zijn kranen waar je iets een beetje aan kan draaien, of er ook nieuwe leertjes in kan stoppen. Bij deze kranen kan dat vast ook. We hebben een oude kraan liggen van hetzelfde model. Het leek mij verstandig die eerst maar te slopen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Helaas. We kopen voor op de wastafel maar gewoon een goedkope nieuwe kraan.Dat is wel zo makkelijk als nu alles slopen en dan met spoed alsnog een nieuwe te moeten gaan kopen. Kranen blijven dus lekken tot we een nieuwe hebben. 

De stortbak van de WC. Daar tit allemaal plastic zooi in, het was een dure WC pot, maar dat wat er in zit is het goedkoopste van het goedkoopste. Ik demonteer de stortbak en demonteer het mechanisme van het doorspoelen. Er zit geen vuil tussen, ook het rubber wat voor de afsluiting zocht ziet er goed uit. Ik denk dat het probleem is dat het ding met het rubber wat voor de afsluiting is niet goed op eigen gewicht naar beneden komt. Er zit geen veer achter, het komt echt op eigen gewicht omlaag. Tja, dat zou wel eens het probleem kunnen zijn. Ik haal alles nog verder uit elkaar. Ik moet dus iets verzinnen waardoor het ding zwaarder wordt. Iets kleins wat zwaar is? Goud hebben we niet liggen, maar lood wel en dat is ook zwaar. Ik maar een rolletje van een flink stuk lood. Ik rol het zo strak mogelijk op en vouw het daarna voor de helft dubbel. Het dunste stuk past nu precies in een gat wat in het ding zit voor de afsluiting. Ik zet alles in elkaar, monteer alles terug in de stortbak en monteer die terug op de pot. Tijd voor een test. Doortrekken, even wachten, geen door lopen. Nog een keer. Nu ook niet. Perfect, de stortbak loopt niet meer door.

Persconferentie gekeken, het belangrijkste dan. 2G 3G… straks zijn we bij 5G en krijgen de ‘wappies’ toch gelijk dat er iets met corona is en 5G. Sterkte in NL met de nieuwe beperkingen.

Prettig weekend.

6 reacties

 1. Hola,

  Eigenlijk zou er een relatie moeten zijn tussen de oplossings vaardigheid in Frean en het Coronabeleid in Nederland. Maar helaas dat is er niet. Nou is een stukje lood plaatsen in een spoelbak, hoe simpel ook verzonnen, natuurlijk niet hetzelfde als het bestrijden van een onzichtbaar virus hoeveel G’s je er ook op los laat. Maar maak een duidelijke keuze en ga er voor maar dan wel met de nodige kracht. Dat is iets anders dan ” foei dat mag niet hoor”. Ik was deze week even in Belgie en daar is: geen mondkapje op in de winkel gewoon 250 Euro boete + voor winkelier 750 Euro. Gewoon wie niet horen of doen wil moet gewoon voelen. Uiteraard is de vrijheid in Frean wel heerlijk nu al hebben wij persoonlijk geen probleem.
  Geniet van het afwerken van de eetkamer het mooiste moet nog komen als je gaat verven natuurlijk.

  Houdoe

  • Wees blij dat jullie in Frean zitten de ruimte hebben om je heen met simpele dingen en vindingrijke trucjes de boel moet oplossen dat is puur en met jouw geduld kom je er ook wel.
   Ik wens je een tevreden weekend ,
   José

 2. Dank je rob voor de steun kan niet wachten tot het mei is dan mogen we weer helaas is overwinteren voor ons nog 4 jaar weg groetjes aan sol en een knuffel voor antares

 3. De eetkamer schiet lekker op , wel een “dooie” klus , gaatjes stoppen . Maar wat mot , dat mot !
  Niet naar Ned. Nieuws en praatprogr. kijken en blij zijn hier te wonen . Geniet ervan , fijn weekend. Groet 😅👊👍👋

 4. De eetkamer is bijna voltooit en dan genieten van al het werk wat erin is gaan zitten en dankbaar zijn dat je dit toch weer gefikst hebt. fijn weekend Sol en Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *