Aan Het Werk

Vandaag eerst wat bedrijven aan de telefoon gehad. De koekjesfabriek vlakbij heeft niemand nodig. Maar van dat bedrijf is het bekend dat ze alleen mensen aan de andere kant van de berg aan nemen. En dat is geen grap. Blijk maar nemen ze alleen mensen aan uit Rodeiro en dat is een plaats letterlijk aan de andere kant van de berg waar wij tegenaan kijken. Sonja van het gemeentehuis vertelde dat al en ook Xavier en nog wat andere  mensen vertelde dat. Van een bedrijf nog niets gehoord en van twee andere wel, ik zit in het archief zullen we maar zeggen. Op een banensite kwam een een vacature tegen bij een bedrijf in Ourense. Voor wie in de omgeving van Ourense woont, het is dat bedrijf waar altijd een witte rookpluim uit de schoorsteen komt. Ze doen er van alles met hout. En volgens banensite is mijn cv al bekeken. Als dat allemaal gedaan is is het tijd om de handjes uit de mouwen te steken en buiten iets te gaan doen.

Van Xavier hebben we nog een hoop frambozen planten gekregen. Die moeten wel een keer de grond in. Een framboos in de tuin vinden we genoeg, maar dat wil niet zeggen dat we op de akker geen plaats hebben voor de andere planten. Langs een draad, die ik vorig jaar gespannen heb om de grens van de akker aan te geven, maak ik de grond vrij van onkruid met de bosmaaier. Vier planten op een rij lijkt me genoeg. Met de graad, of misschien later meer, kan ik de mooi als haag laten groeien. In ieder geval, dat is mijn idee. Een 5e plant krijgt op de akker ergens anders een plaats.

Als ik zo op de akker bezig ben zijn Terra en Julio daar ook allemaal bezig. Ze hebben het erg naar hun zin zo lijkt het als ik de allerlaatste spruitjes van de akker af haal. Ik ga een kijken wat Julio allemaal aan het uitspoken is. Ik hoor namelijk wat piepen en vandaag ben ik al twee helften van kleine vogeltjes tegen gekomen, en die helften horen niet bij elkaar. Als hij nu weer een vogeltje te pakken heeft….. Maar nee, hij is bezig met waar hij voor aangenomen is; muizen vangen en daar is hij druk mee. Jammer voor de muis. Als ik ga filmen wat Julio aan het doen is zie ik ook Terra voorbij komen met een muis in haar bek. 

Als ik klaar ben met filmen en gereedschap opgeruimd heb is Julio nog bezig met de muis. Het is natuurlijk wel zaak dat hij het karwij afmaakt!

In de tuin waar vorige week de bomen geplant zijn ga ik de bomen nu water geven. Het zonnetje staat er lekker op en het is niet koud en volgens de instructie moeten de bomen regelmatig water hebben. als dat allemaal gedaan is verzamel ik ook nog wat stookhout wat moet drogen. Lijkt mij dat dat beter gaat in de zon. 

Sol is ondertussen bezig met de makelaar in Chili om onze grond daar te verkopen. We hebben geen idee hoe een makelaar te werk gaat in Chili, maar het lijkt er op dat het in ieder geval anders gaat dan in Nederland. Daarom moet er even een praatje gemaakt worden om de makelaar wat peper in de reet te stoppen.

En wat we morgen op onze 20 jarige trouwdag gaaan doen weten we nog niet 🙂

20 reacties

 1. Hola,

  Voorlopig lijkt het er nog erg op dat Julio gewoon aan het spelen is en nog niet echt zijn opgedragen werkzaamheden uitvoert. Ach soms is alle begin moeilijk. Justin Bolt is ook met vallen en opstaan begonnen dus het leer/oefenproces van Julio komt vast goed. Als akkerbouwer/fruitteler ben je al goed bezig en geniet je ook meteen van het mooie weer.
  Jammer dat die witte rookpluim niet hetzelfde betekend als een zelfde soort pluim die wel eens in Rome te zien is. Maar ja bij het bedrijf in Ourense waar je het over hebt doen ze iets met hout en niet met zieltjes winnen. Mocht het wat worden dan kun je er in ieder geval heen met je vriend de Dacia en heb je geen Pausmobiel nodig.
  Wat de werkzaamheden van Sol betreft zou ik zeggen “laat ze maar flink wat peper gebruiken”.
  Voor morgen proficiat voor jullie beide, en ondanks dat er kennelijk geen dagmenu te scoren valt zoals je ergens schrijft, toch een HELE fijne dag. Wij zullen er hier wel wat op nemen en pak zelf maar iets uit die fles Wisky die wij meegegeven hebben. Of is die al op?

  Houdoe

 2. Hoeraaa lang zullen jullie samen leven , in de gloriaaaa ! Een hele fijne dag ,maak er samen iets moois van , ook voor de toekomst !
  Julio is er maar druk mee . Ik denk dat hij wat minder voer moet hebben en dan wat serieuzer muizen gaat vangen , alhoewel de katten altijd de muizen een kans geven te ontsnappen .
  Geweldig zo’n heg van frambozen . Doet me aan vroeger denken toen hadden we die thuis ook en zat ik er stiekem achter te plukken en snoepen . Met wormpjes en al want je had geen tijd om te kijken naar wormpjes ! Wees erop voorbereid .
  Je nieuwe blog abb.werkt uitsteken hoor , perfect !
  Een superfijne dag samen.
  Groet . 🎉🙋‍♂️🎊🙋‍♀️🍻😅🤣👍

  • Van Harte gefeliciflapstaart nog vele gezonde en gelukkige jaren samen in jullie geliefde Galicië.
   Maak er een fijne dag van met hopelijk een lekker ☀️ tje
   Leuk dat filmpje, ben benieuwd wanneer er frambozen aankomen?
   Dan kan je een lekkere frambozen taart maken🎂 groetjes Elly

 3. Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag en een gezellige dag geniet samen met een lekker hapje en drankje thuis is net zo 🥰
  Heel leuk dat filmpje kat eigen eerst de muis helemaal gek maken en een lekker hapje.😻
  Fijn weekend,
  José

 4. Buenos días Sol y Roberto,
  Felices 20 años de casados. Vandaag dus geen dagmenu. Wordt dus maandag. Ik heb gisteren met mijn Spaanse vriend een dagmenu genomen. Het toetje bestond uit een banaan met kaneel en bergen slagroom. We konden geen boe of bah meer zeggen. Ik ga vandaag heel rustig aan doen wat eten betreft. Jullie toekomstige frambozen zijn natuurlijk ook heel geschikt voor een toetje. Frambozenjam is trouwens mijn lievelingsjam. Helaas niet meer te krijgen bij Lidl en Mercadona. Daar moet ik voor op pad gaan. Een fijne dag samen!

 5. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag! Nog vele jaren samen!
  Blijf volop genieten van jullie avontuur in Freán!!!
  Warme groet
  Renée

 6. Goedemiddag ondertussen en van harte gefeliciteerd met jullie 20ste trouwdag en nog heel veel mooie en gelukkige jaren samen in jullie Freán. Leuk om de kat zo bezig te zien met de muis al vind ik het voor het muisje ook wel weer zielig hoe er mee gespeeld word maar het is de natuur. En in je huis wil je geen muizen. Hoop ook dat je snel een leuke baan vind want er moet toch geld binnen komen. Van lucht kan men niet leven. We nemen er wel een vandaag op jullie gezondheid .

 7. Rob en Sol, van harte gefeliciteerd met 20 jaar samen en doe er nog heel wat bij. En geniet van het heerlijke leven in ont-spanje …………….

 8. Hallo Rob en Sol van harte gefeliciteerd met jullie 20-iarig huwelijk. Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad en nog steeds hebben! En nog vele jaren erbij.

  Groet Corry

 9. Ook van ons de hartelijke felicitaties voor jullie 20 jarige huwelijksdag! Nog veel jaren erbij gewenst! Leuke film van Julio. Komt Terra hem nog niet assisteren? Succes met alle nieuwe aanplant! Goed weekend met wel of geen etentje buiten de deur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *