Vloog kapitein Kirk met zijn vlaggenschip ‘de Enterprise’ in Star Trek met enorme snelheden door het heelal, had Strom Kirk, beter iets aan snelheid in kunnen binnen voor hij de landing inzette in Florida. 

De ingezette landing van Kirk bleef niet alleen in Florida, ook hier bij ons in Galicië ging het er 2 dagen erg ruig aan toe. Schreef ik de afgelopen blogpost over de kastanjeboom met afgebroken takken, zijn er nu nog meer takken van afgebroken. Natuurlijk staat de schade aan een oude boom in het niet met de schade in Florida. Gelukkig is het hier nu weer redelijk, meer gewoon zoals een herfst moet zijn.

Ziekenhuis En De Aldi

We gingen maar weer eens naar Ourense. Sol had afgelopen dinsdag een afspraak bij de chirurg. Voor we naar het ziekenhuis gingen, moesten we eerst even naar de Leroy Merlin. Als we bijna bij de Leroy Merlin zijn, zien we dat er een Aldi is geopend. Lang geleden dat we dat we bij de Leroy Merlin zijn geweest, want van een Aldi hadden wij geen weet. We hebben tijd zat, dus eerst maar even kijken hoe het bij de Aldi is. Mooie winkel. Nu naar de Leroy Merlin om wat houtjes te kopen om de hal af te werken en daarna door naar het ziekenhuis. We zijn nog steeds te vroeg voor de afspraak met de chirurg, dus eerst maar even koffie in de bar op de hoek bij het ziekenhuis. 

Bij de chirurg wordt weer van alles gevraagd aan Sol. Ze lijken niet zo enthousiast om te opereren. Of ze er nu veel last van heeft? Nee, ik til bijna niets. En op je werk? Dat heb ik niet meer nu ik geopereerd moet worden. De chirurg en zijn assistente reageren verbaasd en geschrokken. Ineens komt alles in een stroomversnelling en worden er allerlei papieren ingevuld en worden bonnetjes voor de verzekering klaargemaakt. Over een weer moeten we weer in het ziekenhuis zijn, bij de afdeling anesthesie. We denken en hopen dat de operatie dan in november plaats kan vinden.

De Hal

Tijdens de Siestas van deze week, ben ik in de hal aan de gang. Had ik vorige week de muren netjes gemaakt, heb ik deze week de muren gewit. langs de randen met het plafond, wat nu heel lichtblauw is, zijn afwerklatjes gemonteerd. Die zijn blauw, zoals het blauw van de keukenkastjes voor wie de kleur blauw van de keukenkastjes kent. Er moest ook nog wat afgewerkt worden aan de deurkozijn van de keuken met de muur, die net gewit is. Hiervoor hadden we spullen gekocht bij Leroy Merlin. Nadat alle hoeklatjes gemonteerd zijn en daarmee het kozijn en de muur afgewerkt zijn, kan ook dit wit geschilderd worden.

…… Zelf de plinten zijn gemonteerd.

Enige wat nog even gedaan moet worden is een kit rand zodat er geen vocht onder de plinten kan komen.

De Hal

We hebben nog een hal. Daar moet ook nog wat aan afgewerkt worden. Er hoeft hier niet zoveel gedaan te worden met afwerklastjes. Het is meer dat het deurkozijn hier nog niet de juiste kleur heeft. Aan de kant van de ene hal is het kozijn klaar, daar is het keukenkastjes blauw met wit. De hal waar ik het nu over heb is wit met grijs. Het kozijn moet hier helemaal grijs worden. Na het schuren en hier en daar wat bijwerken kan er grijze verf op. Maar voor ik dat doe, moet er wel iets met hout gemaakt worden. Boven het kozijn zit een grote dikke houten balk. Daar tussen zit wat ruimte die afgedekt moet worden. Met een kleine koof is dat gelukt en is het nu netjes. Nu kan ik gaan ‘kwasten’. Als alles wat grijs moet zijn grijs is, valt de dikke zwarte houten balk heel erg op. Alles in de hal is wit, grijs en heel lichtgrijs. Die zwarte balk slaat nu als een tang op een varken. Even vragen wat Sol ervan vindt. Zwart laten of grijs maken? Doe maar grijs. De balk is nu dus ook grijs en past er nu beter bij. 

De muur waar de telefoon op hangt moet natuurlij nog gewit worden. Maar dat kan pas als de muur opnieuw gestuct is

Prettig weekend!

15 reacties

  1. Hola,

    Natuurlijk jammer dat de kastanjeboom het wederom zwaar te verduren heeft gekregen maar altijd nog beter die boom dan schade aan het huis als het zo te keer gegaan is als je zegt. Je bent in ieder geval goed bezig geweest in de halletjes en het gaat er zienderogen nog mooier uitzien. Hopelijk gaat de operatie van Sol geen roet in het eten gooien als het bezoek uit Chili er is dat zou jammer zijn.

    Houdoe en ook voor jullie prettig weekend

    • Hoi Pa,

      Hoe meer de wind doet, hoe minder ik hoef te snoeien. Er zijn meer bomen aan de rand van het bos om gegaan. Als het mooi weer is ga ik wel een keer goed kijken wat er allemaal is. Dat we over een week pas naar het ziekenhuis moeten is met voorbedachterade. Zo weten we zeker dat Roberto en Macarena weer vertrokken zijn.

      • Hoihoi , zijn we weer, vorige week hele week druk geweest bij de “Marbella4DaysWalking” . Heel groot evenement met over de 2500 wandelaars uit diverse landen , alhoewel de meesten uit Nederland .
        Het is dan altijd druk en dat zijn wij “luie pensionados” niet meer gewend. Dit is dus ons excuus dat we niet gereageerd hebben ,Sorry
        Jij daarentegen bent wel weer druk bezig geweest wat duidelijk te zien is op de foto’s . Mooi alles afgewerkt , lijkt gelijk veel netter . Goed werk verricht ! Fijn dat er nu voor Sol ook eindelijk wat “schot” in zit , het duurt al zo lang . Geweldig dat haar Fam. op bezoek komt , weer heel fijn voor haar , jou ouders komen elk jaar en is ook fijn maar voor Sol toch weer anders. Maak er een geweldige tijd van voor hen. Laat maar zien hoe fijn jullie wonen en leven in Spanje .Hier hebben we weinig of niets gemerkt van “Kirk” , wat meer wind maar dat was het dan. Gelukkig hebben we sinds gisteren lekker af en toe regen buien , eindelijk . Hrt werd wel heel hoog tijd . De voorspellingen voor komende eeek zijn ook “buiïg” ( heel jammer voor,de touristen die er nu zijn maar…) wij hebben het heel hard nodig. Hoop dat het uitkomt . We gaan het beleven , laarzen staan klaar !
        Groet . 👊👍👋🫣🫂🫂 .

        • Hallo Antoinette,

          Wat een ingewikkelde naam voor een wandel vierdaagse 😉 Als je het maar ergens druk mee hebt da is reageren niet verplicht hahaha. De planning is bijna klaar voor de ouders van Sol. We gaan naar Vigo, daar komt de voorvader van de familie Barros vandaan, iemand uit 1600 of zo die naar Chili ging.

  2. Het ziet alweer sjiek uit dat verf werk en inderdaad die balk moest aangepast worden , goeie keuze Sol. Hopelijk heeft Sol alles snel a het de rug e kan ze van het bezoek uit Chille genieten.
    Succes met alles en die omgewaaide bomen komen nog t.z..t. ,
    José

    • HAllo José,

      Ben ook blij dat ik het eindelijk allemaal geverft heb 🙂
      Haar ouders komen eind van de maand, de onderzoeken die nog gedaan moet worden is net van te voren. Daarmee weten we bijna zeker dat het pas in november gaat gebeuren.

  3. Het word steeds mooier in jullie huis wat een lik witsel en verf al niet doet en het gat is ook mooi weg gewerkt. Leuk dat de ouders van Sol komen is dit de eerste keer dat ze jullie paradijs zien. Fijn dat de chirurg toch overgaat naar een operatie want dan kan ze na de rusttijd na de operatie ook gewoon weer alles doen maar dan is het ondertussen wel 2025 denk ik zo. En ook fijn dat jullie niet al te veel schade hebben gehad van de storm dat is op andere plekken wel anders. Geniet van het weekend.

    • Hallo Mieke,

      Nee, de ouders van Sol komen nu voor de tweede keer. Er is wel weer wat veranderd natuurlijk, dus er zijn dingen die ze voor de eerste keer zien. We hopen dat ze voor het einde van het jaar geholpen kan worden en als de operatie zo gaat zo als bij mij, dan is ze zo weer de oude.

  4. Ineke en Ton , xonet even jullie “Punten”-verhaal gelezen . Wat geweldig Ineke dat je verjaardag nog een “staart” had . Jammer dat je droomauto er op het laatst de brui aan gaf , wat idd een minPUNT was , kan me dat wel voorstellen.
    Gelukkig had je een chauffeur die weer een geweldig “PUNTEN”-verslag heeft geschreven , zodat je het altijd nog eens dunnetjes in verhaallijn kunt nagenieten .
    Dank , dank , groet. 👊👍👋👋👋

    • Hallo Ben en Antoinette,

      Bedankt voor jullie reactie.
      Het was toch weer een PUNT van haar buggetlijst die we af konden strepen. Probleem is echter dat die PUNTENlijst nooit korter wordt. Ik zeg altijd ze is met 5 cent al tevreden alleen heeft ze voor (minstens) een miljoen aan ideeen. Maar dat maakt het leven dan ook weer wel mooier.

      Groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *