5 Dagen Na Ons, Maar 30 Jaar Eerder

Eerst even wat anders dan de dagelijkse bezigheden. Vandaag 16 februari zijn Jeanne en Jan namelijk 50 jaar getrouw, de meeste van jullie kennen hen niet, maar wij wel. Vijf dagen na ons, maar dertig jaar eerder zijn zij dus getrouwd.

Voor ons vertrek naar Spanje zijn we bij hen op de koffie geweest en toen we afgelopen Kerst in Nederland waren zijn we ook even op de koffie geweest. Met de gezondheid van Jan zit niet het mee. Maar de keren dat Sol en ik er zijn geweest ging het best goed en was het gezellig. Ik ken Jeanne en Jan als veel langer dan Sol. Altijd als er wat te doen was op de Beek (Prinsenbeek), of het nou een feesttent was of met carnaval, Jeanne en Jan kwam ik altijd tegen… daar zorgde ik wel voor want dan kreeg ik weer bier 🙂 Bij hun in huis hangen ook 3 foto’s die ik gemaakt heb. Zo lang als ik fotografeer wordt er wel eens gezegd dat ik foto’s zou moeten verkopen. Maar bij de vraag welke ze dan zouden willen blijft het stil. Jeanne en Jan zeiden niets, maar kochten wel. Het blog lezen willen ze natuurlijk ook gewoon doen, alleen zijn ze niet zo handig met een telefoon of computer. Zij lezen het in een Whatsapp bericht wat een vriedin (Biddie) van het blogpost maakt. Zeker weten dat ze het leuk vinden dat we ze even op het blog in het zonnetje zetten.

Jeanne en Jan van harte gefeliciteerd, Sol en ik proosten straks even.

Verder vandaag: als eerste heb ik het aanrechtblad wat ik de afgelopen dagen heb afgelakt terug gemonteerd op de plaats waar het hoord. Alles is netjes en we hoeven nu wat minder uit te kijken als er wat spetters tijdens het koken op komen. Nu kan het makkelijk schoongemaakt worden. Ook kon ik nu de laatste twee tegeltjes tegen de wand maken. Om voor twee tegels lijm aan te maken ging mij iets te ver, dus die laatste twee tegeltje zitten vast met kit. Enige wat ik nu nog moet doen is het allerlaatste stukje voegen. Maar dat is voor de komende dagen.

In het verhoogde tuinbed moet nog wat grond. Vandaag de laatste 5 kruiwagens grond opgeschept om vervolgens in het tuinbed te scheppen. Nu moet het allemaal nog gewoon even zo blijven staan. Misschien doe ik er nog een beetje koemest op en mix dat er door. Om de buitenkant af te werken willen we van dat groene materiaal omheen doen. Maar dat hebben we niet en moeten we een keer ergens kopen. Haast heeft het niet.

Het bosmaaier seizoen is aangebroken en ik ga dus, net als gisteren, wat met de bosmaaier doen. Mijn plan was om iets te gaan doen bij ons stuk bos op de berg. Maar ik wijzigde de plannen en ging in het grote bos aan de gang. achter het bakhuisje in het bos was ik vorig jaar al bezig geweest en heb toen een heel stuk ontdaan van de braamstruiken en ander wild groeiend spul. Vandaag ga ik het laatste stuk schoonmaken. En is even weg maar dan heb je ook weer wat. De braamstruiken komen zeker weer terug, maar nu hoef ik nog maar twee keer per jaar even met de bosmaaier alles kort te maaien. In plaats van een halve dag heb ik voortaan in een uurtje klaar.

Dan is het nu tijd op de telescoop op te gaan bouwen. Doei!

10 reacties

 1. Hola,

  Wat zullen Jeanne en Jan vereerd zijn met een dergelijk speciale vermelding op jou blog. Het is inderdaad bere jammer dat de gezondheid van Jan zo te wensen overlaat. Ware dat niet geweest dan zou Prinsenbeek half op z’n kop gestaan hebben en niet alleen omdat het komend weekend carnaval is. Ondanks dat we het ook al op andere manieren gedaan hebben natuurlijk ook via deze weg natuurlijk VAN HARTE GEFELICITEERD JEANNE EN JAN.
  Het aanrechtblad ziet er perfect uit zo en maakt het geheel mooi compleet.
  Ik denk gezien de hoogte van vulling dat het tuinbed nog behoorlijk in zal klinken anders moet je er straks op je kop in om bij de kruiden te komen denk ik.
  Het bos ziet er weer puik uit.
  Succes met met de telescoop vanavond/nacht.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Heel leuk wat je over Jan en Jeanne geschreven hebt.
  JAN EN JEANNE VAN HARTE GEFELICTEERD.
  Heel mooi je aanrecht blad. Het ziet er SUPPER goed uit. Je pakje is aangekomen hoor, Het ligt geduldig te wachten. Gr. Ma

 3. Lieve Jan en Jeanne
  Ik ken jullie wel niet maar van Harte gefeliciteerd 🥳, en heel veel beterschap.
  Nou het ziet er weer allemaal mooi uit in de keuken, en in de tuin.
  Groetjes vanuit een nat Barendrecht ☔🌧️

 4. Goedemorgen , allereerst JEANNE & JAN Van Harte Gefeliciteerd ! Hopelijk kan er een mooi feestje gevierd worden , want daar houdt U beiden wel van begreep ik. Wens U een hele fijne dag toe en wat beterschap .
  Dat aanrecht ziet er weer knappies uit , weer mooi compleet . Nu de voegen nog en dan echt helemaal klaar of heb je voor de keuken nog meer op jullie programma. Kan het me haast niet voorstellen zo’n mooie keuken .
  Idd wat je Vader zegt ;
  “er kan nog meer bij op !!!”
  Je wil niet weten hoeveel aarde nog na zakt . Ik denk dat je het wel tot de rand toe kunt vullen .
  Het bos ligt er weer netjes bij , jammer dat er in de loop der tijd zoveel onderbegroeiing is gegroeid . Daardoor krijg je geen echte “bos” ondergrond . Je weet wel elk jaar een laag bladeren er bij op bedoel ik . Maar zo is het ook mooi .
  (Hier vandaag geen zonnetje 😉)
  Succes met wat je vandaag gaat doen , een fijne dag samen .
  Groet . 😁🤔👊👍🙋‍♀️🙋👋

 5. Erg leuk om jullie vrienden hier in het zonnetje te zetten met hun 50 jarig huwelijksfeest VAN HARTE GEFELICITEERD en een hele fijne dag gewenst en beterschap. Ook ik denk dat je nog zand erbij moet doen anders moet je wel heel diep duiken om de plantjes erin te zetten. De keuken en het bos zien er goed uit je hebt je werk weer goed gedaan. Petje af hoor. Alvast een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *