5 Augustus

Vandaag is het 5 augustus en dat betekend dat ik weer een jaar ouder ben. Vandaag ben ik 51 geworden. Voor wie allemaal felicitaties heeft gestuurd bedankt daar voor! Plan is dat ik vandaag niet ga klussen. We gaan naar Chantada, daar is het vandaag (vee)markt en daar willen we eens gaan kijken. Volgens de buren is de veemarkt niet meer wat het eens geweest is. Paar koeien en wat varkens, verder niet zoveel meer. Als we aankomen op de markt en parkeren is het niet zo druk. Gelukkig maar wat ons betreft, we willen beesten kijken maar geen corona beestjes, zoals de buurvrouw ze noemt. De buurman heeft gelijk, er staan koeien in een hal, maar het zijn er maar een stuk of 20, de rest van de hal is leeg. Ergens anders buiten maar wel overdecht staan busjes, kleine vrachtwagens en aanhangers met varkens. Buiten staan 2 handelaren met kippen en konijnen. Verder niets. Er loopt één schaap, maar die is ook echt om het gras kort te houden.

We lopen de gewone markt op. Hier een paar standhouders die iets anders dan kleding verkopen. Verder koop je merk kleding voor een paar euro. Het is min of meer hetzelfde als de markt die ik ken in Breda; iemand met een tulband op die leggings met glimmende steentjes verkoopt en iemand die de beste kwaliteit dames ondergoed en sokken verkoopt. Alle andere kramen zijn meer van hetzelfde. We gaan ergens koffie drinken, buiten, want wij mogen niet meer binnen volgens de regels in Galicië, plassen en afrekenen mag wel binnen haha. 

We moeten nog even naar de notaris waar we vorige week het koop contract tekende voor de grond die we bij kochten. We kunnen  alle papieren ophalen die we dan naar een ander kantoor moeten brengen om alles in te laten schrijven bij de overheid(?). Dat is iets wat moet gebeuren en het zou niets kosten. Maar de man aan de balie laat weten dat het belasting betalen gratis is (volgens mij is dat overal zo, tenzij je niet betaald) en dat we geen belasting hoeven te betalen omdat er geen bebouwing op staat, maar het inschrijven kost toch echt 200 euro. Jammer, maar als gezegd, het moet gedaan worden.

We lopen terug naar de auto maar doen dat via de Chinees. Sol wil een klein 3 tand harkje om onkruid te wieden op de akker en we moeten een nieuwe voetbal voor Antares hebben. Bij de veemarkt kijken we toch nog een keer binnen of er nu misschien meer binnen staat, maar nee. We gaan naar huis.

Nu tijd voor taart, taart die we gister kochten in Chantada. En na de taart is het tijd om met Antares haar nieuwe blauw oranje bal uit te gaan testen. Het is een lekkere harde bal die ik een eind weg kan trappen. Na een half uur voetballen heeft zij er geen zin meer in en ik eigenlijk ook niet. Het loopt tegen 5 uur en dat is de tijd dat de buren even een bakkie komen doen. Naast verschillende boeken over het werken op een akker krijg ik van de buren een door bonbons. Met alles weer ik wel raad!

Ga ik nu de rest van mijn verjaardag lekker in een luie stoel verder lezen in het boek waar ik nu halverwege in ben.

23 reacties

  • Hoi, van harte gefeliciteerd, jongen weer een jaartje ouder en wijzer. Hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid dat is het aller belangrijkste. Ook Sol gefeliciteerd 🎉🥳🎉💐 groetjes van Elly en Ruud uit Barendrecht.

 1. Van harte gefeliciteerd Rob.
  Een halve eeuw + 1 op deze aardkloot , nog een stuk of 99 nu lekker Spaans klappen en genieten van sol én Sol……😉

 2. Van harte gefeliciteerd Rob. Normaal gesproken waren we op bezoek gekomen, maar gezien de afstand is dat dit jaar wat lastiger. Groetjes van ons allemaal (ook aan Sol en Antares).

 3. Rob, ik volg je blog al een hele tijd. Ik vind dat je leuk en grappig schrijft.
  Voor je verjaardag feliciteer ik en ook wat je/jullie zoal doet(n) om huis en haard op orde te brengen.
  Weersta de ambtelijke moeilijkheden en hoop dat jullie snel ‘de prik’ kunnen hebben.
  Fijne dag gewenst en veel moed, Jozef

 4. Rob, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat je genoten hebt van de lekkere taart en de cadeautjes. Fijn om eens een dagje niet te werken hé? Wij genieten van je blogs elke dag. Wij vertrekken 2 sept weer naar Spanje, naar Rojales voor 3 maanden. Heerlijk vooruitzicht. We zullen daar niet gaan werken zoals jij, gewoon de dagelijkse dingen. Maar wij zijn dan ook al een kwart eeuw ouder dan jij. Geniet van het leven daar in Galicïe. Groetjes, Gerry

 5. Alsnog van harte gefeliciteerd,volg jullie iedere dag met veel belangstelling.
  Wij verblijven ongeveer 6 maanden per jaar aan de Costa Blanca maar dat is een heel ander verhaal.

 6. hmm…verkeerd gereageerd in het rijtje blog volgers. Dag te laat nu.
  Maar wie denkt er nog een dag na je verjaardag aan je? Precies, ik! Je beste oud collega!
  Fijne dag op je te laat verjaardag Rob! Geniet er van!

  Wij hier in Dongen, althans Astrid en ik, vinden het geweldig om jullie blog te volgen. Heerlijk die verhalen.
  Ga zo door. Echt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *