Vandaag om 4 uur in de ochtend een jaar geleden vertrokken we richting Freán. Van Etten-Leur tot de Belgische grens waren de laatste kilometers in Nederland.

Inmiddels zijn we nu een jaar geleden in het hotel in Frankrijk bij Bordeaux waar we overnachten en de volgende dag om 4 uur in de ochtend aan de laatste kilometers beginnen aangekomen.

Teruglezen? Dat kan. Klik hier

Nu een jaar later ben ik weer aan de gang met de bosmaaier en is Sol nog steeds op zoek naar haar paspoort. Het zoeken naar het paspoort brengt wel weer orde in haar hobbykamer. Maar het paspoort is dus nog niet gevonden.

Voor ik met de bosmaaier aan de gang ga ga ik eerst een rondje lopen met Orion. In de wei waar laat ik hem los. Kan hij even lekker rennen. Dat doet hij ook en iedere keer als hij koeienpoep tegenkomt moet er even van gegeten worden. Dan… IJSJE!! Hij gaat ergens in het gras liggen, en als ik bij heb kom is hij lekker op iets aan het knabbelen, een ijsje. Een stuk bevroren koeienvlaai!

Ik ben in het weiland in het bos bezig daar waar ik gisteren gebleven was. Ik heb er niet veel trek in om ook stukken schoon te maken die niet van ons zijn. Ik ben nu tot een muur die van links naar rechts loopt. Misschien is deze muur wel de grens?

Volgens de buren is er een waterbassin wat van ons is, ik zou het meer een waterpoel willen noemen. Op de kaart van het kadaster staat er ook een vreemd hoekje getekend. Maar als ik het dan allemaal ter plekke bekijk dan moet ik nog een stukje verder schoonmaken en ook daar is een muur. De poel is overigens op het moment geen waterpoel van een stront poel. Het water wat van hoge komt heeft een hele lading gier mee gespoeld en dat is in de voor een deel in de poel blijven staan. 

Nu ik klaar ben met maaien moet ik het ‘beekje’ ook weer schoon maken. Ik maar bij de uitgang van de poel een dijk van stront, maairesten en taken. Nu loopt de poel verder vol. Dan maak ik het beekje zo schoon mogelijk. Daarna breek ik de dijk in de poel door en spoelt het water ook alles achtergebleven troep mee. Dat doe ik nog een tweede keer want het werkt goed.

Ik maai nog een ander stuk kaal wat dan later door de buurman met de frees nog verder vermaken kan worden. 

Als ik nog een laatste stukje doe stuit ik met de bosmaaier op een bos touw. Nou dan is het nu ook gelijk mooi geweest met de bosmaaier.

Morgen….. dan komen we hier een jaar geleden aan. Dat gaan we ergens vieren. Bosmaaier heeft denk ik dus een vrije dag morgen.

Sol is Orion kwijt als zij nog steeds op zoek is naar haar paspoort. Ze hoord Antares blaffen en daarna Orion ook, maar dat klinkt als of hij buiten is. Buiten? Ze horen alle twee binnen te zijn! Maar hij is buiten. Tenzij het een hond is die deuren weet te openen en ook weer achter zich sluit, kan het niet anders dan dat hij uit een open raam is gesprongen! De landing is dan wel een meter of 3 lager! Op een klein beetje bloed bij zijn bek is er verder gelukkig niets aan de hand.

7 reacties

 1. Tjongen jongenje kan die hond ook niet alleen laten, zou het verlatings angst zijn. De fotos zijn weer prachtig, wat is het toch een mooi gebied. Veel plezier morgen. Gr. Ma

 2. Hola,

  waren het vorig jaar op deze tijd kilometers vreten dan is het nu braamstruiken vreten. Misschien een tip ” zet op de bosmaaier navigatie om touw te ontdekken”. Nu ik toch tips aan het uitdelen ben
  zou ik zeggen ” maak ook maar vangnetten onder de ramen voor Orion”. Gelukkig heeft hij niet al teveel overgehouden aan zijn vrijeval springen.
  Geniet morgen (dinsdag) van jullie 1 jaars feestje in Frean.
  Wij zullen het op afstand mee vieren (snik,snik).

  Houdoe

 3. Oooh , wat is het toch ook een speciale hond . Idd het had erger af kunnen lopen. Pfff kijk eens wat er allemaal al gedaan is in dat jaar ! Jullie kunnen met trots terug kijken.
  Wens jullie voor vandaag een super gezellige dag toe !
  1 JAAR , HIEPERDEPIEP
  H O E R A !!!!🎉🎊👊👍👋
  Groet.

 4. Het blijft een houdini vind overal een uitweg ook al valt hij dan 3 meter naar beneden. Gelukkig geen grote schade aan hem. Mooie foto’s van een enerverend eerste jaar in Spanje. Hopelijk komt het paspoort nog boven water. Nog een fijne dinsdag.

 5. Tis maar een gedachte: hebben jullie niet op een of ander moment je paspoort aan een gestor/bank/instantie moeten geven omdat ze iets voor jullie moesten regelen? En dat je het niet teruggekregen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *