33,5 Graden En Lekker Buiten Bezig

Gisteren hadden we een siësta dag, maar dat was voordat ik de blogpost had geschreven. Daarna ben ik wat gaan doen. Het laatst gemonteerde raam in de eetkamer, waar ik afgelopen week die plank bij gemaakt heb, moest aan de buitenkant nog afgewerkt worden. Al vond ik dat het een project was wat niet bij de eetkamer hoord omdat het buiten is, dacht mijn vader daar anders over. Gisteravond het raam met cement afgewerkt. Dat ik het ‘s avond gedaan heb is niet zonder reden. Het is een raam waar de we de zon in op zien komen en waar de zon tot een eind in de middag op blijft schijnen. Dan moet je dus niet met cement in de weer gaan omdat die al zowat hard is als je hem er tegenaan wil smeren.

Als eerste alle overtollige purschuim weggesneden en daarna de muur nat gemaakt en een cementpapje aangemaakt en het raam rondom afgewerkt met cement, behalve aan de bovenkant, dat moet met kit omdat het aan hout grenst. Het ziet er allemaal al netjes uit en morgen ga ik dus nog even met de kit aan de gang.

Vandaag de bovenrand afgekit van het raam en gecontroleerd of alles van de cement netjes is blijven zitten. Nu tijd om het raam schoon te maken en het glas te zemen. Het raam is dus helemaal klaar nu. Nu is er nog een deur in de eetkamer die ook nog afgewerkt moet worden. Die wil ik met aluminium of kunststof hoeken afwerken. Maar dat is iets voor later.

Voor het raam van de hobbykamer van Sol moet nog een vliegenhor komen. We hebben een tijdje terug an materiaal gekocht. Het is van die hor waarbij je iets wat lijkt op een helft van klitteband op het kozijn plakt en daar dan een netje aan vast haakt. De klitteband heb ik een tijdje terug al geplakt en vandaag dan het gaas ertegen zodat er nu een raam open kan zonder dat er van alles binnen komt vliegen.

De kast van de buren. 

De een deel van de poten moet vervangen worden. Eergisteren heb ik daar voor hout gezocht tussen het afval wat we hebben liggen. Dat wat ik vond is niet dik genoeg voor de (achter) poten. Maar als ik twee stukken tegen elkaar lijm dan is het wel goed. Vandaag is wat ik gemaakt hem klaar om uit de lijmklemmen gehaald te worden en verder op maat te gaan maken. Na wat frezen en zagen heb ik twee stukken hout die ik de komende dagen ga monteren.

Het wordt warmer en de tweede anderhalve fles water giet ik even naar binnen. De thermometer tikt de 33,5 aan en ik ga nog even verder. Zeker het is heet, maar omdat er bij ons altijd een windje staat is het best te doen. Het frame van de kast moet hier en daar opnieuw verlijmd worden. Ook de achterwand van kastanje planken moeten beter vastgezet worden. Ze zijn aan de bovenkant losgekomen en krom gaan trekken over de breedte. Ik ga ze vastschroeven. Maar niet zo maar. Ik boor in de planken gaten die te groot zijn voor de schroeven, als je dan de schroeven niet te vast zet kan het hout gewoon werken op het vocht en de temperatuur. Als alles wat ik als eerste gelijmd heb een paar uur later droog is en goed vast zit kan ik er de zijwanden in schuiven en aan de onderkant zaken gaan lijmen. 

Dan hadden we nog een akkefietje met de geiser van de badkamer. Die hangt is de schuur. We kunnen ook warm water pakken in de schuur en toen ik dat vandaag een paar keer deed bleek de geiser in de meeste gevallen aan te blijven of aan en uit te gaan als ik geen water meer pakte. De ene keer duurde het zo maar even en de andere keer veel te lang naar mijn zin.

Als we klaar zijn met douchen blijk dat ding misschien ook wel eens branden en dan zien we het niet. Tijd om overal eens aan te draaien om te zien of ik wat kan vinden wat er mis is. Er blijkt een onderdeel te zijn wat zou moeten bewegen als je water gaat pakken, dus als er water door de geiser stroomt. Op het onderdeel zit ook een sensor die te maken heeft met de gas toevoer. Na demontage van het onderdeel en het schoonmaken ervan kan het weer soepel in elkaar bewegen en gaat de geiser weer aan en uit als het moet zonder na te branden. Ooit moet er een nieuwe komen, maar voorlopig nog even niet.

14 reacties

 1. Hola,

  Inclusief gisteravond een zeer produktieve dag zou ik zo zeggen. Met een beetje zelfvoldoening vastgesteld dat je dus (soms) nog “luisterd” naar je vader. Klasse.
  Goed dat je het mankement aan de geiser gevonden hebt dat bespaard toch weer gas.
  Ik begin het vermoeden te krijgen (zachtjes gezegt) dat de buurvrouw met haar kast toch haar zin gaat krijgen zo’n thempo dat je er nu op hebt liggen. Geeft niks natuurlijk als je er maar lol in hebt.

  Houdoe

  P.S.
  Wij kregen trouwens net een uitnodiging degene van wie ik het technisch advies voor jou gekregen heb om op 5 Augustus te komen eten. Ondanks dat het dan jou verjaardag is en wij denken dat jullie dan toch niet hier komen eten of zoiets hebben we maar ja gezegt.

  • Hoi Pa,

   Ja ik luister luister wel eens. De buurvrouw, ja bij gebrek aan spullen om aan het huis te werken kan ik hier even aan weken. MAar dat wat je op de foto ziet is maar de left van de kast. Op dit deel moet een marmerenplaat en dat staat er nog een stuk op. En daar is nog niets aan gedaan.

   • Ik lees met plezier je belevenissen, wij wonen in Benidorm sinds 1 december reeds veel meegemaakt.
    Wij gaan nu proberen spanje te ontdekken.
    Groet en succes.wij blij en jullie volgen
    Jan.

    • Hallo Jan,

     hahaha, ja het is iedere keer wel wat. Maar het blijft leuk!

     Doe ze in Benidorm de groeten van ons en mocht je op jullie ontdekkingsreis door Spanje in Galicië zijn, dan kom maar een bakkie doen.

  • Goedemorgen 😅, ondanks de warmte toch weer veel gedaan. Het raam keurig afgewerkt zo kan het wel tegen weer en wind . Dat kastje blijkt dus een buffet/ of was-kast te zijn met een bovenstuk erop. Hij wordt vast geweldig van onder jou en Sol’s handen uit.
   Fijne Zondag ga lekker een rondje maken.
   Groet en welterusten voor nu. 😴😴👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 2. Hoi Rob, misschien is het met de geiser zo dat hij ieder jaar schoon gemaakt moet worden. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader dat ook altijd dee. Gr. Ma

 3. Zo zo jij hebt je dag goed gevuld maar het resultaat mag er dan ook wezen. Jij hebt dus wat zenoemen twee gouden handen want je kan ook werkelijk alles. Fijne zondag samen.

 4. Dat geeft weer een voldaan gevoel nu je dat mooie raam op een paar kleine dingetjes klaar hebt zo is het uitzicht nog mooier , heerlijk die temperatuur en goed uit te houden met dat windje zo kom je zomer wel door, geniet ze,
  José

 5. Ik wilde net een reactie plaatsen en ineens kreeg ik de mededeling dat de site onbereikbaar was. Nog maar een keer proberen.
  Veel werk heb je verricht zeg. En dat bij 33 graden. Hier (in Fuerteventura) was het knal en knalheet gisteren. Ik schat tegen de 40 graden. Ik heb me in huis verschanst met de ventilator aan, want het was buiten niet te harden. Gisteravond om half 10 was het 30 graden en toen ik vannacht om 4 uur op mijn mobieltje keek zag ik dat het 29 graden was. Daar is ook nog de calima bijgekomen. De zesde dit jaar. Dat is een weersysteem uit Afrika. Het is dan alsof er een deken van stof en zand over het eiland ligt. Dat maakt de hitte nog erger. Nou ja, ik ga me weer schrap zetten vandaag, hahaha.

  • Hallo Marian,

   Ja we zegen op het nieuws dat het zo heet was. Gelukkig hebben wij hier eigenlijk altijd een windje staan. Dan is het te doen. Normaal in NL doe ik niets meer met zulke temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *