2023 Gaat Van Start Met REGEN

Als eerst iedereen de beste wensen voor 2023! En bedankt voor alle nieuwejaars wensen. Steek je in Nederland vuurwerk af en molesteert daarbij het liefst ook een hulpverlener, is het bij ons in de omgeving wel anders. Geen vuurwerk te zien.

Het oude jaar eindigde in de regen en het nieuwe ging met regen van start, ten tijde van het schrijven van deze blogpost om 19:15 is er al ruim 12 centimeter water gevallen. Dat is dus ruim 120 liter per vierkante meter.

De regenmeter binnen staat op een iets lager niveau, maar de reparatie tijd die ik gisteren doorbracht op het dak hebben niet geholpen. Dan maar eens een deel van het plafond in de tweede hal demonteren…. lees slopen. 

Het lijkt in eerste instantie op verschillende plaatsen te lekken. Maar dat komt omdat een deel van de isolatie zich volgezogen heeft met water. Als ik de isolate los trek en weg kan duwen kan ik eigenlijk gelijk zien waar het water naar binnen komt. Bij een eerdere lekkage op ongeveer dezelfde plaats heb ik, daar waar de dakpannen niet goed op elkaar aansluiten wat met een dunne rubbermat gedaan. En dat blijkt nu het probleem te zijn. Op een bepaalde plaats op dak stroomt daar het water niet goed weg en stroomt daar naar binnen. 

Het regent nog steeds pijpenstelen en na mijn operatie dinsdag kan ik niet veel aan de lekkage doen. Dus regen of niet, ik moet buiten aan de kan, al ga ik zeker het dak niet op. Met de ladder kan ik er gewoon bij. Was het binnen al een natte boel, als ik op dak wat dakpannen weg haal kan het helemaal goed binnen regenen. Dus de zooi in huis wordt er alleen maar groter op. Als ik alles op dak heb aangepast en de dakpannen terug liggen en het rubber nu zo ligt dat het het water wel afvoert in de juiste richting kan ik naar binnen. 

Er ligt nogal wat water binnen en dat wil richting de slaapkamer gaan, eerst ruimen we alles op en dan kan ik controleren of er nog water binnenkomt waar ik het eerst binnen zag komen. Dat heb ik gedurende de dag regelmatig gecontroleerd en tot op heden komt er niets binnen. We zie ik ook op een andere plaats een druppel hangen en het hout er onder is ook nat. Om daar iets aan te doen moet ik wel het dak op, maar dat moet maar wachten tot het droog is en ik veilig het dak op kan.

In de keuken moet ook nog wat gedaan worden. Zo is daar het aanrechtblad wat te kort is. Het stuk aanrechtblad is zwaar en dat mag ik dus niet tillen als ik net geopereerd ben. Dat betekend dat ik het aanrechtblad vandaag moet verlengen zodat ik het morgen terug kan leggen. Als het namelijk op zijn plaats ligt kan ik het natuurlijk wel gewoon met de schuurmachine schuren en in de lak zetten als ik geopereerd ben. Eerst moet er een stukje van het tekorte blad afgezaagd worden zodat ik een verse rechte zaagsnede heb. Dan zaag ik een stuk wat er tegen aangemaakt moet worden. Vervolgens maar ik er een geheel van dat nu in de steigers ligt. 

Nu nog even een beetje het huis aan kant maken. Morgen middag vertrekken we naar Ourense, net als de vorige keer toen ik onder het mes ging, hebben we een appartementje in het centrum voor twee nachten. 

17 reacties

 1. Hola,

  Uiteraard ook van ons vanuit Nederland voor iedereen de beste wensen voor weer een nieuw jaar wat ongetwijfeld ook weer allerlei verrassingen met zich zal brengen. Het voordeel van verrassingen is uiteraard dat je nu nog niets weet wat die in gaan houden.
  Voor jullie daar in Frean is er echter een helaas minder prettig lijntje wat je zo door moet trekken namelijk lekkage. Belangrijk op dit moment is gelukkig dat de hoofdoorzaak gevonden is ook al ziet het er binnen in de hal nu even niet uit.
  Het mooie van een nieuw jaar beginnen is ook dat je ook in de spiegel kunt kijken naar het afgelopen jaar.
  Voor jullie nogal wat: eetkamer klaar, keuken nagenoeg klaar, terras in voormalig waterbassin gemaakt, veel van de akker gehaald, stuk grond bijgekocht, 2 aanrijdingen met de auto, 1 x zelf geopereerd en nu weer 1 in het vooruitzicht, 3 vondsten op straat en terug kunnen bezorgen bij eigenaren en/of goed gedoneert (Oukraine), diverse familileden op bezoek gehad en zelf NL bezocht, muur losse stal gedeeltelijk ingestort, 1 hond en 2 katten erbij, Nederlandse ambassadeur op bezoek gehad. Zomaar een greep uit nog veel meer maar allemaal onderdeel van jullie droom.
  Blijf vooral verder dromen en genieten en nu even op naar jou revisie Rob. Succes.

  Houdoe

 2. Wat vervelend dat je nu lekkages hebt waar je nu niets mee kan doen hopelijk stopt het snel met regenen en blijft het ook eens een poosje droog. En word de schade binnen niet groter. De komende dagen heb je wat anders aan je hoofd maar je weet wat er gaat gebeuren en hoe je je daarna voelt. Succes met de operatie.

 3. Hoi Rob en Sol,
  Alle volgers een heel gelukkig en gezond 2023 , Rob ik hoop natuurlijk dat je opratie vlot verloopt en laat je door Sol verwennen. Wel jammer van je lekkage en doe je wel rustig als je weer thuis ben. Groetjes en sterkte. Ma

 4. Que penita esa agua , después de tanto Trabajo.. Pero Bueno tendra solución, feliz regreso y feliz 2023,que nos traigan a todos cosas bonitas.
  Suerte con el bisturi😞😞🙌🙌

 5. Hallo Rob,

  Ik wens je sterkte toe voor je operatie, en ook al is het geen grote operatie het is wel degelijk een operatie! Veel succes. En natuurlijk zal ik je volgen via het blog, kijken of je het wel kalm aan doet (hihi)

  Groetjes Corry

 6. Heel vervelend die lekkage als je weet waar het vandaan komt is het oplosbaar maar pa heeft helemaal gelijk goed beschreven en met trots terugkijken en och dit komt ook weer goed nieuw jaar nieuwe kansen,👍
  nu even aan jezelf denken succes🍀🍀
  José

 7. Goedenmorgen , helaas verplicht de 1e Januari al ploeterend (soms met wat mindere woorden?) doorgebracht . Helaas niet geheel kunnen oplossen , hopen dat de weergoden jullie een beetje gunstig gezind zijn.
  Wat mooi dat je Vader het allemaal eens op een rijtje zet van 2022 . Daar kunnen jullie supertrots op zijn .
  Voor de komende dagen veel succes en sterkte , we denken aan je voor een goede verloop . Goed dat je het weer op dezelfde manier hebt opgelost met ernaartoe en terug komen naar Frean. Geeft toch wat rust voor en na.
  🔨⚒🔧🪚🪛🦯🧲🧺🧹🛏💊💉 Geef alles een tijdje rust en vooral jezelf .
  Toi , toi , toi !
  Groet . 👍👊😉🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Ach, feestdagen, weekenden, gewonen dagen allemaal een pot nat. Vind het niet zo’n punt dat ik er op moet werken. Vroeger verdiende dat extra, dat is dan helaas nu niet het geval 😉

 8. Voorzien lijkt het wel, wat een gelukkig feit dat jullie op tijd terug zijn gereden ivm de lekkage. Nu was het nog te overzien en heb je het kunnen verhelpen. Hoe reageerde je toekomstige werkgever op je mededeling dat je een maand later aan de slag gaat? Nu maar hopen dat de regen afneemt. Wij ervaren een periode van droogte sinds 5 mei vorig jaar. Wel heel lang al is het winterzonnetje aangenaam. Nu zakken de temperaturen aan de Costa Blanca. Vertrouwen in de chirurg dat hij (of zij) goed werk doet en je herstel voorspoedig verloopt. Hartelijke groet uit Albatera.

  • Hallo Margriet,

   De toekomstig werkgever heb ik begin december een mil gestuurd met tekst en uitleg en dat ik dus nog niet kan zeggen wanneer ik aan de slag kan. Zijn antwoord was niet meer dan Oké.

 9. Zo 2022 zit er voor jullie op. Een jaar van herstellen , zaaien ,oogsten ,ordenen , ploeteren ,genieten en op allerlei mogelijke manieren bezig zijn ! We hebben het allemaal mee mogen beleven. We wensen jullie voor 2023 iets meer rust en genieten toe , een goede gezondheid en de wereld meer vrede !

 10. Allereerst wens ik jullie een heel goed en gezond nieuw jaar. Dat laatste is het belangrijkste maar dat weet iedereen wel. Een tegenslag maar ook een meevaller dat je hebt gevonden waar het lek zat. De rest komt later wel. Nu eerst maar aan je eigen herstel denken en werken. Een advies van mijn kant, ga niet te vlug weer klussen, ook jij hebt tijd nodig om goed te herstellen. Voor de rest is mijn wens voor jullie in het nieuwe jaar, heel veel succes verder met het huis en dat alles maar wordt zoals jullie het in gedachten hadden. Sterkte.

  • Hallo Lady Wieser,

   Als mijn lekkage in het ziekenhuis is hersteld en ik daarvan bekomen ben moet ik het ongeveer 2 maanden rustig aan doen. Dat was de vorige keer ook zo. Dat is wel lastig, maar een paar kleine zaken kan ik wel doen natuurlijk.

 11. Heel veel sterkte met alles in 2023, dat geldt voor alle mensen en jou en Sol. Mooi overzicht van je vader! Wat een werk heb je verricht! Petje af voor jullie. Sterkte met je operatie. Groetjes vanuit Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *