20 Jaar Getrouwd

Het is alweer even geleden maar 11 februari 2003 stapte Sol en ik in het huwelijksbootje en daarmee vandaag 11 februari 2023 20 jaar getrouwd.

Iedereen bedankt voor de felicitaties.

Wij zijn gisteravond begonnen met de feestelijkheden. Sol had wat speciaals klaar gemaakt en we hebben dus lekker zitten eten. Om middernacht hebben we een fles cava ontkurkt en nadat de fles leeg was zijn we naar bed gegaan.

Vandaag hadden we niets op de planning staan. Ik was veel eerder wakker dan Sol en heb ontbijt op bed geserveerd. Als we wat filmpjes op youtube over tuinieren en kippen gezien hebben ga ik het kippenhok uitmesten. Ik dacht dat daar een laagje stro in lag op het zand. Dat stro wissel ik regelmatig. Maar nu wilde ik ook de stok waar de op gaan zitten eens netjes maken en daarom wilde ik alles beter schoonmaken. Als ik alle zit en sta dingen voor de kippen er uit heb en het stro eruit begin te halen blijkt de bodem, waarvan ik dacht dat het de bodem was, helemaal niet de boden te zijn. Het blijkt een laag stro en kippenpoep van jaren te zijn en is zeker 25 centimeter dik. Als ik dat er allemaal uit heb blijkt het hok een betonvloer te hebben. Als ik bezig ben met het grondig uitmesten schiet er een muis weg en even later nog een. Als ik vervolgens de hoop stro weghaal waar ze uitkwamen blijkt er een netz te zitten vol met muisjes zo groot als het topje van mijn pink. Jammer voor pa en ma muis, maar het hele nest moet weg. 

Als alles helemaal leeg en netjes is kan ik voor de dames een nieuwe stok in het hok maken. Hebben de dames nu eindelijk een stevige stok waar ze met een gerust hart op kunnen gaan zitten. Dan moet er nog een plank terug in waar ze ook altijd op zitten en daarna kan er een heerlijk nieuw schoon bedje stro in voor de dames.

Als ik buiten de was op aan het hangen ben zie ik wat liggen. Rare steen, maar als ik even later beter kijk blijkt het een dode muis te zijn. Het is vast die muis waar Julio gisteren mee aan het spelen was. Voor dat Foskie hem zien en denkt dat hij er in moet gaan rollen ruim ik hem maar op.

Daan gaan we nu een rondje rijden. We willen een koffie gaan drinken in Rodeiro. Daar zijn we al eens een paar keer door gekomen en het lijkt ons een mooi dorpje. Ik denk dat ik de weg weet maar neem ergens een verkeerde afslag en het rondje wordt een wat groter rondje. Als we ergens koffie gedronken hebben lopen we nog even een rondje door het dorpje. We zeggen tegen elkaar dat we nog maar eens terug moeten als het wat warmer is en als de winkels open zijn. 

23 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Ik feliciteer jullie nog maar een keer , je kippenhok ziet er weer geweldig uit. De damens zullen er blij mee zijn voor de muizen is het iets minder. Gr. Ma

 2. Hola,

  He lijkt op een ontspannen dag geweest te zijn vandaag. In ieder geval minder spanning dan 20 jaar geleden als maakte de trouwambtenaar iets HEEL onvergetelijks van door een deel ook in het Spaans te doen en zelfs een gedicht voor te lezen van een zeer bekende schrijver namelijk Pablo Neruda (als ik het goed schrijf tenminste). Op de trouwfoto maken jullie natuurlijk de echte blits maar bloglezers het jong getrouwde stel wou wel even de blits maken voor mijn vriend de Defender.
  De kippen zullen wel blij zijn met hun opgeknapte onderkomen denk ik zo.

  Houdoe

   • Goedenmorgen , tja en dan nu weer met beide beentjes op de grond !
    Zo’n stal waar de mest in blijft liggen heet een “potstal” dat deden ze vroeger in Nederland ook . Waarvoor ? Dat zou ik niet weten . Zou wel een heleboel mestoverschot schelen . Voor nu een fijne Zondag .
    Groet . 👋👍🙃🙋‍♂️🙋‍♀️👊

 3. Wat een knap stel , je weet wat je uitzoekt👍nogmaals proficiat en jullie hebben de dag leuk besteedt.
  Hok voor de kippen mooi opgeknapt en kunnen nu lekker op stok , muizen familie
  ontheemd, jammer dan..maar ook dat moet.
  Fijne zondag,
  José

 4. Gefeliciteerd met jullie trouwdag en nog vele mooie jaren!
  Wat leuk een foto van toen
  Fijne dag en groeten uit
  nu toch wel regenachtig en koud Murcia

 5. Ohh FRob, met de foto erbij snap ik wel dat je voor Sol”gevallen bent ……..en een mooie stoere Patrol op de achtergrond……..das nou net wat anders dan je huidige auto maar ja we veranderen immers zelf ook. Jammer vd muizen maar de kippen hebben weer een schoon hok en jij wat extra mest vd tuin straks. Grote groet

 6. Allereerst wat een leuke foto van jullie beide zien we Sol ook eens een keertje wat een mooi stel zijn jullie. Leuk om te lezen hoe jullie deze dag zijn doorgekomen een lekker diner en ontbijt op bed. Lekker toch. Fijne zondag nog verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *