Hahahaha… De grap met de koe op het dak is geslaagd. Gek alleen dat ik die grap niet bedacht heb en de koe die het dak op gegaan is geen weet heeft dat wij mensen grappen maken op 1 april.

Wat Pablo met zijn geld doet weet ik niet, maar mocht het inderdaad zo zijn dat hij plastic koeien koopt om op daken te gaan zetten, dan lijkt het mij beter dat hij eerst mijn salaris verhoogt en daarna hulp gaat zoeken bij een arts. Want als je plastic koeien op dak zet klopt er iets niet.

Ik kreeg ook een mail dat koeien niet kunnen klimmen. Hoe zit dat dan met paarden? Want hoe komt dat paard van Sint Nicolaas dan op de daken? Dan heb je ook nog de rendieren van de Kerstman, die vliegen met een arreslee, kan toch ook niet? Maar koeien kunnen op daken komen, al heeft dat niets te maken met de klimkunst van koeien, meer met de constructie van de stal. De stal op de foto met de koe op het dak, staat namelijk tegen een bergwand. Het dak is op hetzelfde niveau als de wei boven en omdat de afrastering tussen de wei en het dak stuk is, kan de koe dus zo het dak op lopen.

Het is al eens eerder voorgekomen. Toen stonden er twee koeien op het dak. Ik heb toen de wei afgesloten en gezegd dat de afrastering gerepareerd (lees, er moet iets nieuws komen) moet worden. Geen punt voor de koeien, want er is nog een andere wei waar ze naartoe kunnen, alleen was die nu afgesloten omdat die bemest werd. Met de opa van Pablo heb ik toen schrikdraad over de helft van de wei gespannen zodat de koeien niet het dak op zouden kunnen, alleen heeft het schrikdraadapparaat het begeven.

De koeien staan buiten en staan mij aan te kijken. Ik ben in de wei bij de koeien om een andere reden dan de koe op het dak. Pablo loopt in een wei achter mij die nog hoger is en ziet de koe als eerste. De koeien staan buiten omdat ze geschrokken van het kabaal van de koe op het dak, ook iets waar de koe op het dak zelf telkens van schrikt als ze loopt. Ze schrikken ook weer van mij maar weten ook dat ik normaal altijd eten bij heb en staan daarom dus zo te kijken. ……eten? Nee, deze keer niet dames.

De koe is gelukkig zelf weer van het dak af gegaan. De wei is weer afgesloten en gaat nu niet meer open tot alles gerepareerd is. 

Geen 1 april grap dus, wel een goeie grap dat een hoop dachten dat het een 1 april grap was.

11 reacties

 1. Ik zeg het een sluit het andere niet uit. Ik stel de volgende volgorde voor. Pablo eerst naar de dokter en dan jij loonsverhoging. Stel het voor vandaag.

  • Hallo Erik,

   Als ik de volgorde aan houd die jij voorsteld en er is werkelijk wat mis met Pablo en ik krijg daarna loonsverhoging, dan wordt later misschien gezegt dat hij ontoerekeningsvatbaar is en de loons verhoging nooit had mogen plaats vinden. Vraag ik het eerst, dan schrikt hij daar misschien zo van dat hij naar de dokter moet en pis ik weer naast het potje.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ook al wist ik het het is toch een goeie grap maar aan 1 april had ik niet gedacht, dat krijg je als je kinderen GROOT zijn. Het weer is hier wat kwakkelend het dan weer regen en dan piept even de zon te voor schijn . Maar ja het zal wel een keer goed komen. We hadden het gisteren over dromen en die van je vader was of de koffie al aangekomen was. Gek hé, en verder niets. Gr. Ma🐓🐣🐰

 3. Goedemorgen deze 2e paasdag! Wat een verhaal van die koe! Ik dacht eerst jullie imiteren de wijnstreek van Spanje door ipv een El Torro (zwarte stier) een koe te plaatsen! Als je inzoomt dan is het net of ie met een staaldraad op het dak vast staat! Absoluut 1 april waardig. Het weer, tja van slag het lenteweertje wil maar niet lukken in grote delen van Europa. Zelfs in hele streken van Spanje weten ze ook weer wat regen betekent ! De week van Samana Santa is op veel plaats zeer nat verlopen. Maar ik denk voor Spanje dat ze erg blij zijn. We hebben het er mee te doen. Ooit wordt het beter! 😊👋☀️🌞

  • Hoi Joke en Otto,

   Hahaha, ja klopt, die stier/koe heb ik ook wel eens zien staan en daar lijkt het wel wat op. Of diegene die de prosecies hadden willen lopen zo blij zijn geweest met de regen weet ik niet.

 4. Hoihoi hopelijk is het bij jullie nu ook een beetje uitgeregend vlg. mij hebben jullie water in overvloed .
  Hier ziet het er gelukkig ook wat beter uit alhoewel het nog niet genoeg is maar “Zo komen we de Zomer wel door!” Als we het zuinig aan blijven doen en de touristen hopelijk ook.
  Fijn dat het met de koe goed is gekomen en zij niet weer die escapades kan uithalen .
  Groet .🙋‍♀️🙋🤣👍🫣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *